някой да си е правил приравняване в монреал
Zdravei SSTTOO,
bih te pomolil da mi odgovorish na :
- spravkata ot BG. vishe zavedenie e s cel da pokaze ,che sam go zavarshil vdeistvitelnost ,ili ima druga prichina ?
- Ucheneto v Mac Gill( predpolagam ,che se namira v Montreal ) na english li e samo (ili i na frenski) i polagat li se predvaritelni izpiti za ezik ?
-imali vazrastovo ogranichenie ?
-kakvi sa taksite ?
- i posledno , napishi mi stranicata na tozi Universitet .
Mai stanaha mnogo vaprosite , no shte sam ti mnogo blagodaren ,ako mi odgovorish !!!! Uspeh !!!!
- spravkata ot BG. vishe zavedenie e s cel da pokaze ,che sam go zavarshil vdeistvitelnost ,ili ima druga prichina ?
- Ucheneto v Mac Gill( predpolagam ,che se namira v Montreal ) na english li e samo (ili i na frenski) i polagat li se predvaritelni izpiti za ezik ?
-imali vazrastovo ogranichenie ?
-kakvi sa taksite ?
- i posledno , napishi mi stranicata na tozi Universitet .
Mai stanaha mnogo vaprosite , no shte sam ti mnogo blagodaren ,ako mi odgovorish !!!! Uspeh !!!!
-
- Администратор
- Обратна връзка:
Ами изискването е при подаване на документите да имаш и "transcript". Той е и гаранция, че наистина си завършил, и показател на успеха ти. Успехът от предишното следване често има значение за приемането. Справката от БГ университет е нещото, което McGill приемат и което най-много се доближава до тяхното разбиране за transcript.janyz написа:Zdravei SSTTOO,
На английски. В Монреал има още един англоезичен университет - http://concordia.ca и (май) 2 франкофонски - http://uqam.ca/ и http://umontreal.ca/janyz написа:- Ucheneto v Mac Gill( predpolagam ,che se namira v Montreal ) na english li e samo (ili i na frenski) i polagat li se predvaritelni izpiti za ezik ?
Има условие за език. Има и изпит, освен ако нямаш тапия, която те признават.
Не мисля.janyz написа:-imali vazrastovo ogranichenie ?
$60 на кредит. Обикновено един курс носи 3 или 4 кредита. Мойте курсове са все по 3 кредита и плащам по около $200 и нещо на курс след като се добавят всичките такси и щуротии.janyz написа:-kakvi sa taksite ?
Фул-тайм студентите (на пълно натоварване, редовните слуденти) трябва да взимат минимум 12 кредита на семестър.
http://www.mcgill.cajanyz написа:- i posledno , napishi mi stranicata na tozi Universitet .
Успех!
След като не ти е трябвал и в момента не ти трябва,защо се натискаш?yahoo написа:Разводнихте хубавата тема![]()
Аз така и неразбрах къде е най-добре да си направя този
еквиваланс. Досега за 4 години изобщо не ми е трябвал, но
знае ли човек. А и щом е само за $105 не е проблем да се
прежалим. Някой добър човек би ли ми(ни) разяснил къде
и как е най-добре да се направи това.
Znachi na moy blizak mu poiskaha ot McGill equvalence na diplomata. Tova ne e oficialno iziskvane, prosto po vreme na razglezhdane na dosieto mu poluchi E-mail, v koyto pisheshe, che ako izprati takav equvalence tova bi povliyalo blagopriyatno
. Kakto i vseki dokument, iziskvan ot McGill, tozi equivalence e tryabvalo da bade izpraten direktno ot sluzhbata, koyato go pravi, t. e. MRCI. Tova e golyamo izkljuchenie, na men i da mnogo drugi hora, koito poznavam, ne sa ni iskali.

- bgmontreal
- Обратна връзка:
със ссттоо сме спорили по този въпрос и той ми извади разни доводи - даже е спорил по въпроса с мой приятел който замина за Испания.
Един от доводите бил:
Ами може да минеш по точката, че нямаш висше (наистина е така).
ОБАЧЕ това си е лъжа, защото човека е дошъл тук благодарение на точките от висшето.
Еквиваланса е едно от изискванията за степендия и може (и ще) удължи решението с месеци.
Не знам дали е проблем 105 + заверка от местен прежодач, но ако искате бързо степендия не ги жалете.
Едно пояснение - нито превеждам, нито заверявам, нито имам каквото и да е общо с горните!!
Един от доводите бил:
Ами може да минеш по точката, че нямаш висше (наистина е така).
ОБАЧЕ това си е лъжа, защото човека е дошъл тук благодарение на точките от висшето.
Еквиваланса е едно от изискванията за степендия и може (и ще) удължи решението с месеци.
Не знам дали е проблем 105 + заверка от местен прежодач, но ако искате бързо степендия не ги жалете.
Едно пояснение - нито превеждам, нито заверявам, нито имам каквото и да е общо с горните!!
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Leon
- Обратна връзка:
Здравейте,
Прочетох темата, но не можах да си отговоря на следния въпрос. Ако искам да защитя степен Бакалавър в някои университет(независимо МцГилл, Конкордиа....), дипломата магистър която имам от България може ли да ми послужи за нещо. Или трябва да започна цялото учене от начало?
Дипломата ми е от МЕИ.
Мерси предварително...
Прочетох темата, но не можах да си отговоря на следния въпрос. Ако искам да защитя степен Бакалавър в някои университет(независимо МцГилл, Конкордиа....), дипломата магистър която имам от България може ли да ми послужи за нещо. Или трябва да започна цялото учене от начало?

Мерси предварително...
Ми естествено. Нали благодарение на магистърската степен, която имаш, ще ти признаят, че имаш бак... Та от тази твоя диплома ще ти разрешат да учиш за метриз (т.е. признават, че имаш бак), но това не значи, че имаш тукашен бак.Leon написа:Здравейте,
Прочетох темата, но не можах да си отговоря на следния въпрос. Ако искам да защитя степен Бакалавър в някои университет(независимо МцГилл, Конкордиа....), дипломата магистър която имам от България може ли да ми послужи за нещо. Или трябва да започна цялото учене от начало?Дипломата ми е от МЕИ.
Мерси предварително...

Моят мъж пробва да запише курсове от бак, които не е държал в БГ (колкото му кажат - толкова), и да си вземе тукашна диплома за бак, но не можело: или да записва метриз (демек има бак), или да подава в ордера да му признават бака (демек няма бак), като те (ордера) ще му кажат какви изпити да държи. Доста време ни беше необходимо, за да загреем логиката...
Tova ne e viarno!Otidoh v Ca-Transport samo sas certificati-kazahaЗа лиценз в Транспорт-Канада
"O.K.,
Naval Academy-Varna,znaem ia,no ne mojem da ti dadem Canadskia certificat napravo!Priznavame GMDSS-GOC bezuslovno!!!
za va6ata stepen dokagete 2 godini staj na more na korab nad 25 tona(25!!!a ne 3000-neveroiatno!) i se iavavate na 1 izpit po vsi4ko-
az po4ti se navih,samo 4e izkaha i na Morzova azbuka da me izpitvat-леле!
i drugata ulovka e-za da se iaviava6 na izpit triabva da izkara6 mestnite konvencionalni certifikati+ARPA+medicinsko i samo medicinskoto e v Montreal i struvat pari vsi4ki raboti,no mai predlagat financial aid.
Hodih v4era v MRCI-vaob6te nikoga ne biaha vigdali podobna diploma subraha se ekip"eksperti"-du6iha,blizaha,otdeliha me v edna izolirana stai4ka vzeha da vartiat telefoni,vzeha da munkat"mi mai master degree triabva da vi priznaem"
Nakraia me nakaraha da podpi6a deklaracia,4e razre6avam da me prou4vat,4e sum informed,4e moge i da e bezuspe6na procedurata i t.n.
Az gi pitam:
Whats the point of this procedure anyway?
kazaha,4e ti triabva za rabota,za niakoi universiteti i za vsi4ki kolegi i profesionalni u4ili6ta!
Na gena mi i iskat equvalence ot Univercite de Montreal!
Za comptable agree...
tova e max kratko..,dokolkoto mogah
Митко,"Транспорт-Канада" е голямо и отговаря за всички видове транспорт...При нас ситуацията е друга-не сме имали взимане-даване с морски транспорт,а с авиация.Вероятно и изискванията са им други.Dimitar Kolev написа:Tova ne e viarno!Otidoh v Ca-Transport samo sas certificati-kazahaЗа лиценз в Транспорт-Канада
"O.K.,
Naval Academy-Varna,znaem ia,no ne mojem da ti dadem Canadskia certificat napravo!Priznavame GMDSS-GOC bezuslovno!!!
za va6ata stepen dokagete 2 godini staj na more na korab nad 25 tona(25!!!a ne 3000-neveroiatno!) i se iavavate na 1 izpit po vsi4ko-
az po4ti se navih,samo 4e izkaha i na Morzova azbuka da me izpitvat-леле!
i drugata ulovka e-za da se iaviava6 na izpit triabva da izkara6 mestnite konvencionalni certifikati+ARPA+medicinsko i samo medicinskoto e v Montreal i struvat pari vsi4ki raboti,no mai predlagat financial aid.
Hodih v4era v MRCI-vaob6te nikoga ne biaha vigdali podobna diploma subraha se ekip"eksperti"-du6iha,blizaha,otdeliha me v edna izolirana stai4ka vzeha da vartiat telefoni,vzeha da munkat"mi mai master degree triabva da vi priznaem"
Nakraia me nakaraha da podpi6a deklaracia,4e razre6avam da me prou4vat,4e sum informed,4e moge i da e bezuspe6na procedurata i t.n.
Az gi pitam:
Whats the point of this procedure anyway?
kazaha,4e ti triabva za rabota,za niakoi universiteti i za vsi4ki kolegi i profesionalni u4ili6ta!
Na gena mi i iskat equvalence ot Univercite de Montreal!
Za comptable agree...
tova e max kratko..,dokolkoto mogah
Еквиваланс искаха задължително за да те допуснат до изпити(4 на брой в нашия случай). Що се касае до Ордери,някои искат,други не.Аз кандидатствах в два Ордера-в единия ми искаха,а в другия-не.С Университетите е същото и зависи не само от Ун-та,но и от програмата.И на мен ми искаха в UDEM.
Za po-lesno ne znam... Za prodaljitelnost:Leon написа:Благодаря на Anito за отговора. Нясно ли е някой тогава коя процедура ще е по бърза и лесна.(за получаване на местна диплома) Да доучваш за магистър в университет или да приравняваш бакалавър в ордера?
Мерси предварително...
Maîtrise: 45 kredita sredno po 15 kredita na sesia, prawi 3 sesii, ama 15 kr. sa 5 kursa, towa e goliamo nadupwane. Towa e minilamnoto wreme. Ina4e moje6 da si go wla4i6 kolkoto god. iska6 na temps partiel.
Za ordera: 3 izpita zadaljitelni: ikonomika na ingenernoto delo, frenski ezik pred Ofice de la langue français (otpada, ako ima6 obu4enie 5 god. na frenski) i Profesionalna etika. + 0-4 izpita ot programata za bac, kato broiat im zawisi ot staja ti po specialnostta. Pri 0 god. staj - 4 izpita. Pri 20 god. - 0 izpita. Ako ima6 powe4e ot 5 god. nerabotene po specialnostta kam momenta na podawane na dokumentite w Ordera, stajat ti se broi za 0 god. Ta naprawi si smetkata kolko izpita 6te ima6 ot tazi wtora grupa. Orderat ima po 2 izpitni sesii na god i moje6 da se iawiawa6 max po na 3 izpita na sesia, no ne e prepora4itelno (dosta sa teji4ki i seriozni).
Значи друг вариант е с магистърската си диплома от БГ да кандидатствате направо за бак и да ви признаят част от изпитите. Могат да ви признаят максимално половината курсове, т. е. съкращавате си следването наполовина. Аз познавам човек, на който в МакГил му признаха за бака от четири години две. Но познавам и друг човек, с инженерна специалност, на който в Конкордия не му признаха нищо, понеже бил завършил преди повече от 10 години. Което не означава, че и в друг университет няма да му признаят. Много е относително. За всеки университет и факултет е различно. Добре е да кандидатствате на много места.
- Leon
- Обратна връзка:
Вече ми стана напълно ясно.anito написа: + 0-4 izpita ot programata za bac, kato broiat im zawisi ot staja ti po specialnostta. Pri 0 god. staj - 4 izpita. Pri 20 god. - 0 izpita. Ako ima6 powe4e ot 5 god. nerabotene po specialnostta kam momenta na podawane na dokumentite w Ordera, stajat ti se broi za 0 god. Ta naprawi si smetkata kolko izpita 6te ima6 ot tazi wtora grupa. Orderat ima po 2 izpitni sesii na god i moje6 da se iawiawa6 max po na 3 izpita na sesia, no ne e prepora4itelno (dosta sa teji4ki i seriozni).

Agence Universitaire..
Здравейте,
след като прочетох дотук писаното реших да попитам, а какво е положението с тъй наречените франкофонски дипломи от трите франкофонски факултета. Съответно тези във ХТЕИ, ТУ и този във стопанската академия в Пловдив които са под шапката на
Agence Universitaire de la Francophonie със седалище в Монреал.
Моля ако има "патили" от тези три факултета и изобщо какъв % биха ни признали(бак, метриз..). А за тези които не са чували за тези три франкофонски "отрочета" ще добавя че получихме нещо като сертификат от Монреал.
Абе знам си аз че това е пълна фикция ама нейсе да попитам.
Успехи

след като прочетох дотук писаното реших да попитам, а какво е положението с тъй наречените франкофонски дипломи от трите франкофонски факултета. Съответно тези във ХТЕИ, ТУ и този във стопанската академия в Пловдив които са под шапката на
Agence Universitaire de la Francophonie със седалище в Монреал.
Моля ако има "патили" от тези три факултета и изобщо какъв % биха ни признали(бак, метриз..). А за тези които не са чували за тези три франкофонски "отрочета" ще добавя че получихме нещо като сертификат от Монреал.
Абе знам си аз че това е пълна фикция ама нейсе да попитам.
Успехи

10.03.2004 Изпращане DCS в Париж
02.04.2004 Потвърждение за получаване DCS
24.04.2004 Покана за Интервю в Париж
19.05.2004 Интервю в Париж---- CSQ 2 броя
10.06.2004 Изпращане--Федерална процедура
15.06.2004 Потвърждение за получаване
02.04.2004 Потвърждение за получаване DCS
24.04.2004 Покана за Интервю в Париж
19.05.2004 Интервю в Париж---- CSQ 2 броя
10.06.2004 Изпращане--Федерална процедура
15.06.2004 Потвърждение за получаване