Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Торонто

Мнение от ablood »

valioiko написа:
ablood написа:А ако никога не успееш да пребориш конкуренцията на местните и се набуташ сред тях?
А ако утре излезеш на улицата и те блъсне кола? А ако се покажеш на терасата и нещо падне отгоре ти и те убие? Ще си стоиш ли постоянно у вас, без да си подаваш носа навън?
В моят въпрос "ако" не зависи от късмета, а от възможностите.
Неприятното е, че много (не всички) емигранти идват с твърде завишена оценка на собствените си възможности, завират се в скъп град, ядат трохите на местните професионалисти и обвиняват за това късмета си.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Затова всеки си носи кръста. Не бъдете съдници на никой, щото и вас има кой да ви съди! Всеки да си ходи в който си град иска, щом не пречи на никой.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

В големият град в началото може и да ядеш трохите на местните търтеи, но ВИНАГИ имаш шанса да пробиеш, ако си пробивен разбира се :) Ако не си...............................
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

ablood написа: В моят въпрос "ако" не зависи от късмета, а от възможностите.
Неприятното е, че много (не всички) емигранти идват с твърде завишена оценка на собствените си възможности, завират се в скъп град, ядат трохите на местните професионалисти и обвиняват за това късмета си.
Пак обобщения и приказки на едро - можеш ли да дадеш пример за поне една професионална област в която е така, дори да е на база собственият ти субективен опит?

От непредставителната извадка познати колеги, които си търсеха работа в Торонто в областта на счетоводството - всички в крайна сметка си намериха работа по специалността (с уговорката че в различните случаи им отне различно време за това) и да се твърди че ядат трохите на местните професионалисти е меко казано пресилено. Отделен е въпроса че в тази област работят доста имигранти и конкуренцията не е само с местните, но и с другите имигранти също.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Че от кога Торонто е скъп град ,и Аблоод и Коко ,какво разбирате под трохи ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Koko написа:
ablood написа:В моят въпрос "ако" не зависи от късмета, а от възможностите.
Пак обобщения и приказки на едро
Виж червеното, преди да ме обвиниш, че обобщавам!
Бъркаш ме с някогоНе. :wink:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

ablood написа:
Koko написа:
ablood написа:В моят въпрос "ако" не зависи от късмета, а от възможностите.
Пак обобщения и приказки на едро
Виж червеното, преди да ме обвиниш, че обобщавам!
Бъркаш ме с някогоНе. :wink:
Ще ти се да те бъркат нали ? Да, ама НЕ ! :lol:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

myhata II написа:Че от кога Торонто е скъп град ,и Аблоод и Коко ,какво разбирате под трохи ?
Ец :D, не бил скъп град, сега се уля. Ти като си муха-реститутка и не си знаеш парите, не значи че и другите са така. Днес излезе доклада "Vital Signs" Торонто, не знам как да го преведа :roll:. Tа направи си справка в безплатния вестник Метро, това е единственото безплатно нещо тук, всичко друго е прекалено скъпо.
И моля ви се, с тези ужасно конкурентни местни :roll:, местните са по-малко от емигрантите в Торонто, а визибъл майноритис са 47%, за какво си говорим. Всеки нормален българин би трябвало да е по-конкурентноспособен от поне 50% от другите кандидати. Какво, вече 50/50 не ви харесва :) ? По-лесно не знам къде може да има :roll: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

И моля ви се, с тези ужасно конкурентни местни :roll:, местните са по-малко от емигрантите в Торонто, а визибъл майноритис са 47%, за какво си говорим. Всеки нормален българин би трябвало да е по-конкурентноспособен от поне 50% от другите кандидати. Какво, вече 50/50 не ви харесва :) ? По-лесно не знам къде може да има :roll: ...
От друга страна рИвът срещу араби, индийци китайци и всякакви други цветове и народности. На крива ракета космоса и пречи.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
niki477

Мнение от niki477 »

Здравейте на всички които пишете по темата която пуснах . Изумен съм от нещо , защо Българите сме такива " МОДЕЛИ " , пуснах тази тема защото ми се искаше да разбера малко за Торонто от хора които живеят там . Исках да разбера за цените на наемите , нещо интересно за града , а то какво стана ?! Пишат хора които не живеят в Торонто , заяждат се един с друг , ПРАВЯТ МИ ХАРАКТЕРИСТИКА , спороят по между си , а Аз исках единствено малко ИНФО . Колкото и да ми е неприятно да го призная за пореден път се обеждавам че Аз и съпругата ми правим много добре когато не общуваме с БЪЛГАРИ . Злобата , зависта и простотията са ни като вродени качества , един единствен човек направи това за което помолих в тази тема / ANXELI / за което съм и много много благодарен .
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

niki477 написа:В момента живеем в Монтреал , но лично аз хич не съм доволен от града и местните хора , усеща се и дескриминация относно емигрантите тук , с една дума ОТВРАТ .
От монреалци си недоволен, от българите си недоволен...
Хайде да видим дали ще откриеш рая в Торонто. :lol:
Успех!
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Много правилно си преценил :)
Ако искаш да преуспееш, никакви контакти с българи :beer:
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Айде пак :D Стига с това преуспяване бре... Има всякакви българи, както и всякакви руснаци и цигани и евреи и т.н. Какво сте ревнали!? Почти съм сигурен че 90% от тука пишещите българин ги е посрещал в началото когато са гледали ,като изтресени... Ама сега малко по-късно българите това българите онова... Никито и той специален, не общувал бил с българи... Ами тоя форум да не е афганистански бе? Всеки е сърбал малко или много попарата на някой сънародник ама човещинка кво да прайш... Няма идеални... Нито сред нас нито сред другите националности... :beer:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Да, така е, ние сме китка !! :beer:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
army

Мнение от army »

niki477 написа:Здравейте на всички които пишете по темата която пуснах ... Колкото и да ми е неприятно да го призная за пореден път се обеждавам че Аз и съпругата ми правим много добре когато не общуваме с БЪЛГАРИ...
Не му мисли много, ми запрашвай към Нунавут- там 'нашего брата' е кът! :wink:
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Заключено