antyk написа:Точно така. Според мен хората с дипломи в изброените области ще бъдат избутани преди останалите и ще получат покани за интервю първи. Останалите - след тях. Няма място за паника.
За възрастта - силно се съмнявам че ще бъде намалена. И там имат демографски проблеми доколкото виждам.
antyk написа:Точно така. Според мен хората с дипломи в изброените области ще бъдат избутани преди останалите и ще получат покани за интервю първи. Останалите - след тях. Няма място за паника.
За възрастта - силно се съмнявам че ще бъде намалена. И там имат демографски проблеми доколкото виждам.
Нещата не се стягат, ами обратното. Квебек има нужда от имигранти.
The proposed changes are being implemented to attract more immigrants who have the potential to successfully settle in Quebec and participate in its workforce.
За възрастта както е споменато в текста , няма да е спадът на точките толкова драстичен както до сега.
Най-общо казано, Списък 2009 не отменя, обезсилва, заменя и т.н. Списък 2006 а само дава приоритет при разглеждането на документите. Както вече някой спомена, молбите за селекция няма да се разглеждат по редът на постъпване както досега, а по приритет съгласно Списък 2009.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
antyk написа:Според мен хората с дипломи в изброените области ще бъдат избутани преди останалите и ще получат покани за интервю първи. Останалите - след тях.
Аз все пак не мога да разбера каква е ползата от това да ти бъде разгледано досието по-бързо и да бъдеш "избутан" по-напред като така или иначе ще се срещнем на сесията за интервютата, кои по-рано, кои по-късно.
Нещо не мога да хвана логиката. Излиза,че тези с търсените специалности от списък 2009 ще бъдат интервюирани по-рано.Е!Чудо голямо!Оказва се, че са тръгнали да ускоряват с 15-20 дни, процедура траеща около година, което според мен е леко казано смешно и несериозно!Това, което си мисля, е че ще има промяна в точковата система и ми е много интересно какво са измислили.
Вие какво мислите по въпроса?
не става въпрос за 10 дни, а за сесия - досега те бяха 2 в година, а как ще са от тук нататък не се знае - така че не е без значение
промяната в точковата система ще е за годините, както вече беше писано
Не мисля,че промените ще бъдат само за годините.
"......In addition, the points breakdown of the selection system for Quebec Skilled Worker applicants has been adjusted.Education, age and previous stays in Quebec will all be weighted differently, favouring young families and workers, and people who have spent time in Quebec. Although a new breakdown for the selection system has not been announced, it is expected to be finalised in the coming months."
".....Education, age and previous stays in Quebec will be considered differently under the new system."
Аз не мога да си представя да има хора, които са били там и са решили да се върнат, че сега пак да заминават. Изключения са може би тези, които са били там без семейстават си и сега имат реалната възможност да бъдат улеснени.
При всички положения за подалите вече документите преди октомври- ще важат условията които са по-подходящи за тях.
Да се надяваме все пак да има в най-скоро време обявени дати за сесия, че чакането изнервя.
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
има такива, които са студенти там или на временна работа но нямат статут резиденти - за тях процедурата се улеснява, както и да е
важното е да излезнат датите за следващата сесия
Аз чух, че има някакви намерения да се затваря канадското консулство в България. От тук за мен възникват следните въпроси:
1. Има ли канадско консулство в България - аз поне не съм чувал за такова?
2. Как това може да се отрази на имигрантския поток - имат намерение да го намалят или това няма връзка с него?
Ако има някой, който разполага с повече инфо, моля нека да го сподели с останалите.
Първи урок по френски 18.06.2009
Подадени док. към Виена 29.09.2009
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
От къде е този слух? Защо точно след 14 октомври? И защо ще искат такъв документ. Според мен той не дава гаранция че знам езика. А и нали като се отиде там също се учи! Логично е ако искат такъв документ да няма интервю. То е все едно да се явиш на ЙЕЙЛТС по федералната процесура. Ако такава е идеята, това вече е друг въпрос.
П.П. Ако си подам докс преди тази дата значи ли, че няма да ми искат подобно нещо?
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Ninushevi написа:
П.П. Ако си подам докс преди тази дата значи ли, че няма да ми искат подобно нещо?
както много пъти е писано тук, при промяна на условията се взима по-доброто за кандидата в заварено положение и аз на твое място бих побързал с подаването на документите
Ninushevi написа:От къде е този слух? Защо точно след 14 октомври? И защо ще искат такъв документ. Според мен той не дава гаранция че знам езика. А и нали като се отиде там също се учи! Логично е ако искат такъв документ да няма интервю. То е все едно да се явиш на ЙЕЙЛТС по федералната процесура. Ако такава е идеята, това вече е друг въпрос.
Все пак не бива да се забравя че става въпрос за слух. Иначе и аз мисля като вас, ако си имате точки и докажете език, интервюто като че ли става излишно според мен.
Колеги здравейте значи аз като връщам лентата на спомените назад към моето интервю на 11 06 тая година си спомням че човека ми поиска да му пратя атестат за завършен Б1-1ви модул от Алианса щото аз изрично го попитах даже за по-сигурно чрез преводачката за какъв атестат става въпрос и че може ли да го вадя в Алианса в Пловдив на което той се усмихна и ми кимна утвърдително.
Футбола остана единствения легален начин да си купиш негър...