КАК ДА ПОКАНЯ РОДИТЕЛ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
bochko

КАК ДА ПОКАНЯ РОДИТЕЛ?

Мнение от bochko »

Благодаря за бързите отговори на всички
1. Майка ми е получила следното от консулството като необходими документи
От Канада:
8.а) Покана от роднини, приятели (посочваща имената на кандидата за виза, родсвената връзка (ако има такава), с подробно описание на мотива и срока на посещението, за чия сметка ще бъдат разходите по пътуването и престоя в Канада
б) доказателство за статута на канещия (документ за постоянно пребиване в Канада или канадски паспорт за канадските граждани);
в)годишна декларация за данъците (Т4) и/или декларация за доходите за предходната година( Notice of assessment /avis de cotisation ) и служебна бележка от местоработата на канещия, посочващи длъжност и заплата.

в точка В изрично споменават за ГДД която ние нямаме - има ли възможност да я изискват?

2. Според вас може ли да се окаже проблем че със съпруга ми работим на едно и също място - и съответно бележките са едни и същи?

3. Колкото до спестяванията, които родителите ми могат да покажат са 7000-8000 лв дали ще са достатъчно?

4. Дайте ми съвет да поканим първо единия и после другия или и двамата заедно?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: КАК ДА ПОКАНЯ РОДИТЕЛ?

Мнение от ablood »

teomat.com написа:Ами този "папагал", както любезно се изрази и не ти е за първи път, познава лично жената, която му е съседка, и на която на интервюто за канадска виза и заявиха че това е работа и тя няма право като турист да извършва никаква трудова дейност, в тази връзка и отказаха виза, а и в следващите 5 години не успя да получи такава, докато детето не тръгна на училище.
Представям си какво е разбрал интервюиращият, какво е разбрала бабата от отговора му, как го е интерпретирала после за да не се изложи, как е преразказано после от дъщерята и после от многоуважаемите съфорумници... :lol:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
army

Мнение от army »

bochko написа:Благодаря за бързите отговори на всички
1. Майка ми е получила следното от консулството като необходими документи
От Канада:
8.а) Покана от роднини, приятели (посочваща имената на кандидата за виза, родсвената връзка (ако има такава), с подробно описание на мотива и срока на посещението, за чия сметка ще бъдат разходите по пътуването и престоя в Канада
б) доказателство за статута на канещия (документ за постоянно пребиване в Канада или канадски паспорт за канадските граждани);
в)годишна декларация за данъците (Т4) и/или декларация за доходите за предходната година( Notice of assessment /avis de cotisation ) и служебна бележка от местоработата на канещия, посочващи длъжност и заплата.

в точка В изрично споменават за ГДД която ние нямаме - има ли възможност да я изискват?

2. Според вас може ли да се окаже проблем че със съпруга ми работим на едно и също място - и съответно бележките са едни и същи?

3. Колкото до спестяванията, които родителите ми могат да покажат са 7000-8000 лв дали ще са достатъчно?

4. Дайте ми съвет да поканим първо единия и после другия или и двамата заедно?
Абе вие още ли не сте ги поканили? :shock:
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Подавайте си документи и за двамата и не се притеснявайте. Не е проблем , че работите на едно място. Парите също са достатъчно.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Мнение от teomat.com »

Канете си ги спокойно и двамата. Декларациите от работата са ви достатъчни, ние никога не сме пращали копия на данъчните си декларации. 7-8 хиляди лева за посочен срок от 1 месец са предостатъчни.

Това е мостра на поканата която пращаме всеки път

INVITATION POUR VISITER CANADA

CANADA
PROVINCE DU QUÉBEC
DISTRICT DE MONTRÉAL

CERTIFICAT D’HEBERGEMENT

Je, soussigné IVAN PETKANOV DRAGANOV, né le 28 février 1980, en Sofia, Bulgarie, citoyen canadien depuis: le 12 novembre 2000, Certificat de citoyenneté canadienne No A9905000, présentement domicilie au 1020, boul. Albert, Montréal, Québec H0M 0B0,
téléphone (514) 666-2222, e-mail : info@pkoko.info

étant dûment assermenté dépose et dis:

1. QUE ma mère IVANKA PETKANOVA DRAGANOVA, née le 1 février 1950, actuellement domiciliée au 25 rue Kitka, immeuble 72, suite A, app. 9, quartier Izgrev, Sofia, C.P.1000, Bulgarie, téléphone (02) 888-1111, a l'intention de venir pour un séjour au Canada pour une période de 1 mois;

2. QUE je m’engage à lui fournir pendant son séjour au Canada tout ce dont elle aura besoin y compris les frais médicaux;

3. QUE ma situation financière me permet d'agir ainsi;

4. QUE je libère les gouvernements du Québec et du Canada de toutes responsabilités à l'égard de ma mère IVANKA PETKANOVA DRAGANOVA;

6. QUE je m’engage qu’elle respectera la période de sa visa – visiteur;

5. QUE je fais cette déclaration solennelle, croyant sincèrement qu’elle est vraie et sachant qu’elle a le même effet que si faite en vertu de la Loi de la preuve au Canada et amendements.

EN FOI DE QUOI, j'ai signé ce à Montréal ce 22e jour de Decembre de l’an 2008.

Signature de déclarent:

Affirme solennellement devant moi à Montréal ce 22e jour de Decembre de l’an 2008.

Signature du commissaire a l’assermentation:
Жени

Мнение от Жени »

Аз и по-горе ти писах, че само писмо от работодателя е достатъчно. Вие просто няма как да имате Т4 или ГДД.

Според мен няма никакъв проблем, че работите на едно и също място със съпругата ти.

Спестяванията на родителите ви са повече от достатъчно.

Канете и двамата едновременно. :wink:

П.П. поканата НЕ е нужно да се заверява от никого, а само да е подпидана от канещите. :!:
bochko

Мнение от bochko »

Супер
страхотни сте, много БЛАГОДАРЯ на всички!
Ще опитаме за Коледа и ще ви пиша отново!
poly6620

Мнение от poly6620 »

от днес 28.09.09 канадското консулство в софия с тел. 02-9699713 се измества в букурещ.
kapitan

Мнение от kapitan »

poly6620 написа:от днес 28.09.09 канадското консулство в софия с тел. 02-9699713 се измества в букурещ.
Това какво означава,че вече няма да има такова в София ли и че ще трябва да се обръщаме към това в Букурещ за консулски услуги?!Баси.....
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Има такава улица в София, но не мога да разбера за улицата ли става дума или за града в Румъния?
Тук все още не са отразили промяната.
Consulate of Canada to Bulgaria in Sofia
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

poly6620 написа:от днес 28.09.09 канадското консулство в софия с тел. 02-9699713 се измества В букурещ.
Това вярно ли е? Може ли да ни посочиш източника на тази информация?
ivannklv

Мнение от ivannklv »

poly6620 написа:от днес 28.09.09 канадското консулство в софия с тел. 02-9699713 се измества в букурещ.
Вярно е-преди малко се обадих и ми казаха че от днес е затворено и за всичко трябва да се обръщам към посолството в Букурещ.Не се знае кога и въобще дали ще го отварят.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Това дали означава че интервютата по френската процедура вече ще се провеждат в Букурещ?
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

hadministratora написа:Това дали означава че интервютата по френската процедура вече ще се провеждат в Букурещ?
Че те не се ли провеждат по принцип в Букурещ? Но според мен означава, че хората които искат туристически визи ще им бъде много по трудно да ги изкарат.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Ами аз съм чувал че се провеждат в София. Не знам дали в консулството или другаде....
Публикувай отговор