Въпрос относно трудовия стаж и майчинство?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
dezirela

Въпрос относно трудовия стаж и майчинство?

Мнение от dezirela »

Здравейте, ние сме семейство, което иска да кандидатства по процедурата за Квебек. Документите са ни преведени и сме на етап подаване. Проблема е че не знаем, как да попълним графата трудов стаж, след като аз водещия кандидат, съм била по майчинство за периода от последните 5години. Трябва ли да се отбележи по някакъв начин, защото в трудовата книжка не е упоменато и какъв документ евентуално да се приложи допълнително? Никъде не мога да намеря информация по този въпрос, някой може ли да ми помогне. Благодаря предварително.
elk

Re: Въпрос относно трудовия стаж и майчинство?

Мнение от elk »

Здравей,
Майчинството според БГ законодателството се зачита за стаж. И при мен сируацията беше подобна (като се явихме на интервюто детето ни беше на 2 и половина), но никъде в документите не съм упоменавала изрично, че съм в майчински, както и на интервюто не е ставало ? за това. Просто запиши местоработата си в момента, нали се водиш на работа все пак.
14.11.2008- документи до Виена
08.06.2009- интервю
30.06.2009- документи до Букурещ
29.07.2009- баркодове
05.08.2009- медицински формуляри
18.08.2009- направени медицински
28.08.2009- ОК
30.09.2009- покана за визи
26.10.2009- визи
21.11.2009- Монреал
dezirela

Мнение от dezirela »

Проблема е че аз и сега съм в майчинство. Пак да отбележа, че аз съм водещия кандидат! Наистина в трудовата книжка не пише нищо по въпроса, но сигурно ще ме питата на интервюто. Наистина ли не е ставало на въпрос? Не искат ли някакви допълнителни документи колко време от този трудов стаж е майчинството?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Кофи мастило се изписа по темата но заблудата си е жива и май ще си живее вечно. Майчинството никога не се е брояло за трудов стаж по изискванията на закона и правилника за селекция и никой и никога не е давал точки за него. А всякакви твърдения от рода на "ама на мен ми го признаха" е заблуда, било то и несъзнателна и без умисъл. Имиграционните не пасат трева и дори нищо да не пише в трудовата книжка то по датите на раждане на децата е пределно ясно, че трудовият стаж е прекъсван. Както и преди съм казвал, от конкретният случай зависи какъв перод от майчинството може да се представи като трудов стаж. Има професии като "преводач" например, при които е лесно да се убеди имиграционният офицер, че още на първата седмица след раждането майката се е върнала към практикуването на професията си. И все пак трябват и някакви доказателства за тези твърдения, а и зависи на какъв имиграционен офицер ще попаднете.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор