Нова тема ...за съветите на filipne

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Re: Нова тема ...за съветите на filipne

Мнение от filipne »

Linko написа:Каза ли нещо всъщност?
Много говорене без всякакъв смисъл. Не съм се писал никога никакъв и изобщо не ми пука дали ще ме определяш като такъв или онакъв. И не се интересъвам никак, ама никак от личните ти дела. Ти самият ги определяш като основа за правените изводи и обобщения и даваните съвети без изобщо да конкретизираш нищо. Така не става, това ти казвам. И други ти казаха същото, но ти чуваш нищо друго освен собственият си глас.
Разбрахме какво не става. Не разбрахме какво става.
Да потретя: въпросът , с обобщаването и личния опит е достатъчно добре изяснен още с първият ми постинг именно с цел да се избегнат безкрайните мрънкания и натяквания от този род.

С многото говорене искам да ти намекна, че ако няма с какво да допринесеш към темата, по-добре не пиши, че става досадно да слушаме едни и същи отрицания по сто пъти.
Жени

Мнение от Жени »

Честно казано аз лично напълно споделям това, което разказва filipne - от личен опит в моята сфера и от наблюдения от случващото се с мои познати.

Темата щеше да е много по-интересна и полезна и предполагам много хора имат какво да кажат и да допренесат по въпроса, но коментарите на Линко много натежават и си е направо досадно да се чете! :x
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Радвам се, че ми тежат коментарите, то иначе е безсмислено да ги правя. ;) Не съм се и съмнявал за миг, че няма да има поддръжници тезата на filipne, напротив.
И за да не коментирам повече просто ще кажа, че от моят личен опит и от тези на мои познати работа в Канада, наезависимо на каква позиция, се намира много лесно и бързо стига човек да ги има и да е наясно със собствените си професионални възможности, а също и наличие на определени личностни качества. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Линко ,колко пъти ти го казаха хората ,има различни нива,разбираш ли има 1во 2ро и нагоре ,не може човек от 1во ниво да си дава мненията за 3то ,и затова трябва да си мълчи и да слуша в захлас по горните,разбираш ли сега ? :beer:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
didi-did

Мнение от didi-did »

Linko написа:Радвам се, че ми тежат коментарите, то иначе е безсмислено да ги правя. ;) Не съм се и съмнявал за миг, че няма да има поддръжници тезата на filipne, напротив.
И за да не коментирам повече просто ще кажа, че от моят личен опит и от тези на мои познати работа в Канада, наезависимо на каква позиция, се намира много лесно и бързо стига човек да ги има и да е наясно със собствените си професионални възможности, а също и наличие на определени личностни качества. :)
Това ми прозвуча като" парите нямат значение, стига да ги имаш достатъчно" :wink:

:lol: :lol: :lol:
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !

http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
Жени

Мнение от Жени »

Linko написа:.....И за да не коментирам повече просто ще кажа, че от моят личен опит....
Смятам, че няма да е нахално от моя страна да ти препоръчам, да се ограничиш само със съвети и мнения относно социала! :wink:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа: И за да не коментирам повече просто ще кажа, че от моят личен опит и от тези на мои познати работа в Канада, наезависимо на каква позиция, се намира много лесно и бързо стига човек да ги има и да е наясно със собствените си професионални възможности, а също и наличие на определени личностни качества. :)
На мен ми е интересно да разбера колко хора мислят, че е лесно и бързо за каквато и да е позиция.
Под "бързо" вероятно не се има в предвид няколко години, нали?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Бе то може, ама тогава опираме до дефиницията за "професионални възможности".

Познавам един французин, женен за румънка, работещ в Онтарио като фулл-тайм професор в един от по-добрите университети, който дори не е лендид, и вероятно няма намерение, и който бе назначен за шеф на изследователски център и за фул тайм професор без въобще да имал какъвто и да било канадски опит, просто ей така си кандидатства от Франция и го взеха.

Познавам и един друг, немец, (сега работи в Австрия) който кандидатства за шеф на департмент в друг не лош Канадски университет, в момента се водят дискусии кой кандидат да одобрят, но немецът е доколкото знам фаворит и нищо чудно да го вземат.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

А бе и за Анщайн го направиха водещ на отдел за атомната бомба в САЩ ! :beer:
Не говорим за величия в дадени области нали така !!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

filipne, още един път ще го повторя - става лесно и бързо при наличието на определени условия. Това второто нещо недей да го забравяш и се вторачваш само в думичките "лесно" и "бързо". :)
optics същото ти казва, да видим дали ще осмислиш казаното или ще се изхвърлиш като мухата. :)
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Жени написа:
Linko написа:.....И за да не коментирам повече просто ще кажа, че от моят личен опит....
Смятам, че няма да е нахално от моя страна да ти препоръчам, да се ограничиш само със съвети и мнения относно социала! :wink:
Благодаря за препоръката, Жени. Ще я изпълня в мига, в който ти се ограничиш само до кухнята и гледането на децата. :)
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа:filipne, още един път ще го повторя - става лесно и бързо при наличието на определени условия. Това второто нещо недей да го забравяш и се вторачваш само в думичките "лесно" и "бързо". :)
optics същото ти казва, да видим дали ще осмислиш казаното или ще се изхвърлиш като мухата. :)
Аха, при определени условия значи. И какви са те ? Масовият имигрант вписва ли се в тези условия или те важат за една шепа хора ? Например един от сто.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Масов, немасов, имигрант или кореняк няма никакво значение, правилото се отнася за всички. :)
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа:Масов, немасов, имигрант или кореняк няма никакво значение, правилото се отнася за всички. :)
А леко с обобщенията сега. Нали риташе здраво против всяко едно обобщение ?

Предполагам това ведро подвеждащо мнение ще е от полза на всички нови имигранти. Е, поне докато не се сблъскат с реалността за която Линко им е казал, че всичко е бързо и лесно.
Тогава Линко ще им обясни, че всъщност те не отговарят на тези условия и за това Линко не поема отговорност.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

А така, filipne, съвсем точно си схванал как стоят нещата.
То е същото както и в твоя случай на някого като му тръгнат бързо и лесно нещата да казваш, че е изключение и въпрос на късмет.
Пък относно обобщенията просто минах на твойта вълна, да използваме едни и същи средства и способи един вид. Ама нещо се противиш и ти, само за себе си искаш това право май - да глобализираш. ;) :)
Заключено