Как децата се ........?
Как децата се ........?
Един от най-важнините въпроси за мен е адаптацията на децата към този нов свят, без приятелчета, без мотивацията на родителите, без да знаят езика как се справят. Въпроса ми е какви трудности са срещна ли и как са се справяли всички родители с малки деца?
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Re: Как децата се ........?
niakoi se vlubvat v stranata drugi ia mraziat i samo revat za BGtoBojo написа:Един от най-важнините въпроси за мен е адаптацията на децата към този нов свят, без приятелчета, без мотивацията на родителите, без да знаят езика как се справят. Въпроса ми е какви трудности са срещна ли и как са се справяли всички родители с малки деца?
moite malki bratovchedcheta ednoto ne moje da dochaka da si hodi na vacancia v BG drugoto ne iska i da chue za tam
interesen ti e vaprosa no ne viarvam da ima okonchatelen otgovor - ima mnogo factori kato harakter, godini, kade se mestite itn
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Bojo,
Moita shterka doide tyk na 61/2 bez gram ezik ili niakakva podgotovaka. V na4aloto razbirai parvite 1-2 mececa i na y4ilishte ne ickashe da xodi zashtoto ne razbirashe nishto. Vciaka cytrin ia izprashtax me c zor i ygovorki, no poleka leka cvikna, ponay4i ezika i ci nameri priatel4eta daje pove4e ot BG e cega e pove4e ot dobre cvikna ima ci priatel4eta edva cmogvam da ia nakaram yrocite da nay4i i ti4a da igrae. Daje baba i ot bg ickashe da i ide na gosti za tova liato ama tia revna i nia ce otkazaxme, miclia 4e za nea rodinata e Quebec. Ta ne ce pritecniavai decata cvikvat mnogo barzo. E tova e moito mnenie. Ycpex i dano da niamash problem c decata.
Moita shterka doide tyk na 61/2 bez gram ezik ili niakakva podgotovaka. V na4aloto razbirai parvite 1-2 mececa i na y4ilishte ne ickashe da xodi zashtoto ne razbirashe nishto. Vciaka cytrin ia izprashtax me c zor i ygovorki, no poleka leka cvikna, ponay4i ezika i ci nameri priatel4eta daje pove4e ot BG e cega e pove4e ot dobre cvikna ima ci priatel4eta edva cmogvam da ia nakaram yrocite da nay4i i ti4a da igrae. Daje baba i ot bg ickashe da i ide na gosti za tova liato ama tia revna i nia ce otkazaxme, miclia 4e za nea rodinata e Quebec. Ta ne ce pritecniavai decata cvikvat mnogo barzo. E tova e moito mnenie. Ycpex i dano da niamash problem c decata.
- Hemoglobin
- Любим форумец
- Обратна връзка:
:-) tuk sym oshte
Здравей,
наистина много смислен въпрос. Ако се опитам да кажа мнението си и най вече наблюденията си в едно изречение то ще е:
Ако децата дойдат тук много малки - свикват, ако са по големки с изградени вече ценности и интелектуално ниво, не могат.
Ще се аргументирам с примери.
Господин Х е българин, той е тук от 6 години. Едното му дете е било на 3 - 4 годинки като е дошъл.
Детето днес говори български с известни задръжки, като е развълнувано или пък си играе с други деца българчера си говори на френски, не знае нищо за България, но най вече не знае нищо за другите манталитети, чуства се страхотно, играе си с комшийчетата. Когато е с бели си играе на бели ирги, когато е с негърчета се облича като тях специално за случая.
Изцяло адаптирано малко човече
Господин З пък има синове, той е тук от 4 години. Синовете му са били на около 10 и 12 години когато са дошли. И двете деца се чустват различни и до днес от останалите. Не си играят с никой, по техните думи техните върсници се държали като малоуммници и били с акъл на 6 годишни. Затова и децата просто не могат да намерят общи теми или занимания макар и да са опитвали. Търсят си връстници българи за да контактуват с тях.
Примери още бол, но според мен това е основната тенденция. Та в този ред на мисли, след като децата не могат да свикнат, какво остава за родителите им.
наистина много смислен въпрос. Ако се опитам да кажа мнението си и най вече наблюденията си в едно изречение то ще е:
Ако децата дойдат тук много малки - свикват, ако са по големки с изградени вече ценности и интелектуално ниво, не могат.
Ще се аргументирам с примери.
Господин Х е българин, той е тук от 6 години. Едното му дете е било на 3 - 4 годинки като е дошъл.
Детето днес говори български с известни задръжки, като е развълнувано или пък си играе с други деца българчера си говори на френски, не знае нищо за България, но най вече не знае нищо за другите манталитети, чуства се страхотно, играе си с комшийчетата. Когато е с бели си играе на бели ирги, когато е с негърчета се облича като тях специално за случая.
Изцяло адаптирано малко човече

Господин З пък има синове, той е тук от 4 години. Синовете му са били на около 10 и 12 години когато са дошли. И двете деца се чустват различни и до днес от останалите. Не си играят с никой, по техните думи техните върсници се държали като малоуммници и били с акъл на 6 годишни. Затова и децата просто не могат да намерят общи теми или занимания макар и да са опитвали. Търсят си връстници българи за да контактуват с тях.
Примери още бол, но според мен това е основната тенденция. Та в този ред на мисли, след като децата не могат да свикнат, какво остава за родителите им.
Случаите са най-различни, аз пък имам примери за добре адаптирали се тийнейджъри. Само за едно дете , пристигнало тук на 12-13 години знам, че не се е адаптирало. Учебната година изкарва тук, веднага след това в България, там и другите деца са вече във ваканция, по цял ден лайф, море, баби и дядовци й угаждат, нищо не й се отказва, връща се в Канада точно преди новата учебна година. И излиза че в Канада само се ходи на училище, а в България няма никакво училище, а по цял ден заведения и приказки и дискотеки. Та това дете не се адаптира, непрекъснато говори за България.
Da naictina e mnogo individualno az imam i cin ve4e na 13 v momenta na prictiganeto 11 god c nego voobshte ne cam imala problem, toi znaeshe ang., mnogo barzo nay4i frencki a cega i icpancki. Po cial den c komchii4eta igrae hokei govori za oneia det ce biat nayjkim zabravi x imeto
i za F1. Za bg zabravi i ce ceshta otvreme na vreme ako govori c nikoi podnina ili priatel. Toi ne e kraen kato shterkata i niama nishto protiv da ci ide v bg za 2-3 mececa no kato cialo predpo4ita jivota tyk. C edna dyma ce aklimatizira normalno i ce vpica cred vractnicite ci bez problem. E tova ca moite nabludenia dano da niamash problem.

Re: :-) tuk sym oshte
Hemoglobin napica:
Когато е с бели си играе на бели ирги, когато е с негърчета се облича като тях специално за случая.
Nedyomivam kakvi ca igrite na belite i caotvetno na 4ernite moite igraiat i c 4erni i c jalti ma igrite im po nishto ne ce otli4avat ot tezi na koito ci igrae c belite deca. V 90% ot cly4aite te ci igraiat zaedno bez da pravat razlika, daje malkata kat na maitap i kaja nebodi v kashti tozi 4ernio me gleda tapo i cled edno oplezvane mi opyctoshavat apartamenta beli 4erni jalti abe pocle ne moga da iz4ictia. A oblekloto mi pri decata ne cam vijdala ctrani oblekla, te ca oble4eni docysht kato moite.
Когато е с бели си играе на бели ирги, когато е с негърчета се облича като тях специално за случая.
Nedyomivam kakvi ca igrite na belite i caotvetno na 4ernite moite igraiat i c 4erni i c jalti ma igrite im po nishto ne ce otli4avat ot tezi na koito ci igrae c belite deca. V 90% ot cly4aite te ci igraiat zaedno bez da pravat razlika, daje malkata kat na maitap i kaja nebodi v kashti tozi 4ernio me gleda tapo i cled edno oplezvane mi opyctoshavat apartamenta beli 4erni jalti abe pocle ne moga da iz4ictia. A oblekloto mi pri decata ne cam vijdala ctrani oblekla, te ca oble4eni docysht kato moite.