Дали с опит в международна фирма ще успея да намеря работа?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Re: Дали с опит в международна фирма ще успея да намеря работа?

Мнение от filipne »

Linko написа: Щото си просто кофти човек и никой не ще да работи с теб. ;)
Това за виртуалната личност filipne ли се отнася ?

Щото няма как някой да не иска да работи с виртуална личност :shock:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Omega3 написа:Линко е изложил една вьзможност, а не е твьрдял с увереност, че филипне е кофти човек. А то виж какво стана. Е мьдьр е тоз нашият народ - Гузен негонен бяга.
Казваш това защото си кофти човек. Това е само една възможност. Не го твърдя с увереност .... :lol:

Ако го приемеш за обида , значи пак ще важи "Гузен негонен бяга" така, че по-добре го преглътни :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа:Тази виртуална личност не ме кефи с мрънкането си, с това че все нещо не й уйдисва и все някой и нещо й пречи. Пък иначе с камара дипломи и канадски стаж, с големи заложби и големи амбиции и т.н. Ма като си голяма работа значи проблемите трябва да ти изглеждат елементарни и да ги нямаш за нищо защото ги решаваш без дори да си напънеш изключителният мозък, ей тка...от раз. А то...
Ако амбиция значи да искаш това дето ти е свръхвъзможностите то аз наистина не съм изобщо амбициозен. :)
Свиквай с мрънкането, крайно време е. Нали канадец ще те правим :lol:
Стига с този имигрантски комплекс :lol:

Дали проблемите ми изглеждат елементарни или не няма абсолютно никакво значение.
Има значение дали тези проблеми съществуват или не.
Това е основното нещо, което ти убягва.
Способността да виждаш по-далече от носа си и от собствените си интереси вероятно е много странна за теб.

В крайна сметка въобще не става дума за мен. Спорим по конкретни въпроси и както обикновено се стига пак до същото : Ти си такъв и такъв и следователно твоето мнение не струва нищо. Колко лесно нали? Далеч по-сложно е да спориш принципно.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Omega3

Мнение от Omega3 »

filipne написа:
Omega3 написа:Линко е изложил една вьзможност, а не е твьрдял с увереност, че филипне е кофти човек. А то виж какво стана. Е мьдьр е тоз нашият народ - Гузен негонен бяга.
Казваш това защото си кофти човек. Това е само една възможност. Не го твърдя с увереност .... :lol:

Ако го приемеш за обида , значи пак ще важи "Гузен негонен бяга" така, че по-добре го преглътни :D

Човече, уейк ап. Не ми се спори с теб, защото изход няма.
Но мисля, че мога да ти помогна с нещо. Мисля, че твоята сиберличност е мрьнкало. Виж сега. Ако аз само повтарям, че в Канада е студена зимата, сигурен сьм че доста хора ще ме мислят за мрьнкало, вьпреки че сьм прав за това. Така и с теб за работните места. Това че 80% се дават по вьтрешната линия го знае Сулио и Пулио. Какво толкова само се разгласява този факт. Така е по цял свят, не само тук, филипне. Ако от студа може да се преместя и да се отьрва, от фактьт, че повечето хубави работни места са дават по вьтрешни линих не мога да се отьрва. Така е навсякьде.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

А не. Не е по цял свят така. В грешка си. Както писах по-горе (ама няма кой да чете) в УСА е 40%. Схващаш ли разликата ?
И не мисля, че го знае всеки Омега. Например един куп кандидат имигранти си нямат и на идея за какво става въпрос. А пък "оптимистите" го премълчават за да не ги обвинят в мрънкалство. И не само за това е така.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Omega3 написа:Ако от студа може да се преместя и да се отьрва, от фактьт, че повечето хубави работни места са дават по вьтрешни линих не мога да се отьрва. Така е навсякьде.
Разбра ли сега Линко, че всъщност си е точно така за хубавите места. При това ти го казва един немрънкалник :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Omega3

Мнение от Omega3 »

filipne написа:А не. Не е по цял свят така. В грешка си. Както писах по-горе (ама няма кой да чете) в УСА е 40%. Схващаш ли разликата ?
И не мисля, че го знае всеки Омега. Например един куп кандидат имигранти си нямат и на идея за какво става въпрос. А пък "оптимистите" го премълчават за да не ги обвинят в мрънкалство. И не само за това е така.
Аз не го премьлчавам, вьпреки че нямам лични поводи да подкрепям това предположение.Но знам един друг факт сьс сигурност. Работя в голяма компания. Вече два индивида сьм завел там в следствие на "публични" (на едно табло в компанията) работни обяви. Единият е доста "по напред с материала" в компанията от мен вече, вьпреки че е доста по млад от мен в нея. Аз сьм назад "с материала" защото или сьм неамбициозен или имам други дьлгосрочни планове и сегашната позиция ми е идеална за постигането им ( това си е мой проблем). А и сьм свидетел на повече случаи на хора, издигнали се на добри работни места за сравнително кратко време.
Така че, моето мнение е, че тук в Канада, който иска и може, ще си постигне целта, независимо от предполочението, че 80% от работните места се дават дискретно.
Даже и да се дават дискретно, ангажираните хора са компетентни. Дай ми пример за некомпетентни хира на добре платени работни места.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Абе ти само собственото си мрънкане май обичаш да слушаш, опиянява те някак си...като наркотик ти действа. Никой и нищо друго не щеш да чуеш и от девет дерета вода носиш за да се изкараш прав. Думите въртиш както ти скимне, намираш в тях смисъл дето не е вложен, виеш и сучеш всякак та чак забравяш от къде си тръгнал и какво всъщност искаш да кажеш.
И Омега3 ти го каза, че и Сульо и Пульо знаят как стават нещата с обявяването на работни позиции ама само ти го виждаш като проблем и мрънкаш. Не е проблем това бе, filipne, не е проблем защото си е жива реалност която не зависи от теб, от мен или който и да било другиго. Така е откак свят светува и така ще е до края на света. Ти не разбираш ли, че твойто е все едно да мрънкаш че Земята е кръгла а не плоска? :)
Мен не ме изненадва, че те има, изненадан съм, че не искаш да приемеш оценката на хората, че си именно такъв - мрънкало. :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа:Абе ти само собственото си мрънкане май обичаш да слушаш, опиянява те някак си...като наркотик ти действа. Никой и нищо друго не щеш да чуеш и от девет дерета вода носиш за да се изкараш прав. Думите въртиш както ти скимне, намираш в тях смисъл дето не е вложен, виеш и сучеш всякак та чак забравяш от къде си тръгнал и какво всъщност искаш да кажеш.
И Омега3 ти го каза, че и Сульо и Пульо знаят как стават нещата с обявяването на работни позиции ама само ти го виждаш като проблем и мрънкаш. Не е проблем това бе, filipne, не е проблем защото си е жива реалност която не зависи от теб, от мен или който и да било другиго. Така е откак свят светува и така ще е до края на света. Ти не разбираш ли, че твойто е все едно да мрънкаш че Земята е кръгла а не плоска? :)
Мен не ме изненадва, че те има, изненадан съм, че не искаш да приемеш оценката на хората, че си именно такъв - мрънкало. :)
А ОК. Значи се разпределят дискретно (както каза Омега) ама това не било проблем, щото било така по цял свят. Ми нека всеки сам да си преценява дали е проблем или не. Важно е да е знае, защото е ФАКТ.

Е сега да зема и да изчезна ли щото теб те изненадвало?

Много ти слаби нервичките началство :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Omega3

Мнение от Omega3 »

filipne написа:А не. Не е по цял свят така. В грешка си. Както писах по-горе (ама няма кой да чете) в УСА е 40%. Схващаш ли разликата ?
Заемам се да те коментирам не защото искам да те променя (ти си се вече оформил тук в канада), защото мисля, че заблуждаваш кандидат имигрантите с собствените ти виждания за нещата, определяки ги като всеобщо валидни.
1. Ако един ново-дошьл няма добра професионална подготовка и едва фьфли английски или френски си е лично негов проблем. Единственото нещо с което може да се бламира Канада, че е приела такьв имигрант и че му е дала повод да мечтае.
2. Ако един индивид е имал мозькьт да стане доктор или адвокат и не е проверил как се става такьв в Канада преди да дойде, значи толкова му е и мозька. Вьпреки, че не е невьзможно, си трябват доста нерви за да практикуваш тука професията си от дьржавата майка.
3. Ако нямаш добра професионална подготовка, но владееш добре английски или френски не виждам какьв е проблемьт, освен 80% дискретни работни места (което не е много сигурно, че е така). Явно зависи и доста от личните качества относно опредлянето на реалният процент на скрити работни места.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Що реши пък, че искам да изчезнеш? И на каква база направи извода, че са ми слаби нервичките? Напротив, нервите са ми дебели като волски жили и калявани в продължение на 20 г. от от най-разнообразни екземпляри, според които ти си вакло агънце. ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Omega3 написа:
Заемам се да те коментирам не защото искам да те променя (ти си се вече оформил тук в канада), защото мисля, че заблуждаваш кандидат имигрантите с собствените ти виждания за нещата, определяки ги като всеобщо валидни.
1. Ако един ново-дошьл няма добра професионална подготовка и едва фьфли английски или френски си е лично негов проблем. Единственото нещо с което може да се бламира Канада, че е приела такьв имигрант и че му е дала повод да мечтае.
2. Ако един индивид е имал мозькьт да стане доктор или адвокат и не е проверил как се става такьв в Канада преди да дойде, значи толкова му е и мозька. Вьпреки, че не е невьзможно, си трябват доста нерви за да практикуваш тука професията си от дьржавата майка.
3. Ако нямаш добра професионална подготовка, но владееш добре английски или френски не виждам какьв е проблемьт, освен 80% дискретни работни места (което не е много сигурно, че е така). Явно зависи и доста от личните качества относно опредлянето на реалният процент на скрити работни места.
Точка 1: Никъде не съм твърдял, че не е така. И наистина виновни са имиграционните в случая.
Точка 2: И по тази точка не съм изразявал противоположно мнение.
Точка 3: Как така да не е ясно? Това са статистически данни, не съм ги измислил аз. Те са валидни за всички, независимо от качествата им. Значи все пак признаваш, че проблем?

И така, ако си искал с тези 3 точки да покажеш как заблуждавам кандидат имигрантите, то излиза, че по две от тях нямам различна позиция а по третата почти признаваш, че е проблем. И как ги заблуждавам питам аз ?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа:Що реши пък, че искам да изчезнеш? И на каква база направи извода, че са ми слаби нервичките? Напротив, нервите са ми дебели като волски жили и калявани в продължение на 20 г. от от най-разнообразни екземпляри, според които ти си вакло агънце. ;)
Вярвам ти. То в армията какви екземпляри се срещат. не е истина :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

filipne написа:Точка 3: Как така да не е ясно? Това са статистически данни, не съм ги измислил аз. Те са валидни за всички, независимо от качествата им. Значи все пак признаваш, че проблем?
Не твърдя, че не е така, но ще ти бъда благодарен ако цитираш източник.

POSTREACT(ions) SUMMARY

"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
calculator

Мнение от calculator »

Omega3:
"Даже и да се дават дискретно, ангажираните хора са компетентни."
-Впечатляващо. Я дай пример/и.

"Дай ми пример за некомпетентни хора на добре платени работни места."
А стига,бе. Наистина ли не ги виждаш?
Ти си един от всички онези, които плащат заплатата на въпросните. Я пак помисли...

POSTREACT(ions) SUMMARY

"A fool's paradise is a wise man's hell!"
Thomas Fuller
Публикувай отговор