За кандидат шьофьорите

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
iveta333

За кандидат шьофьорите

Мнение от iveta333 »

От октомври влизал в сила закон,който задължава всички кандидат- шьофьори да изкарат пълен курс на обучение в автошкола,за да се явят на изпит-теоретично и практическо обучение.Всичко това излизало около 800$.Така че ,който има желание- да побърза :)
miteto
Модератор

Re: За кандидат шьофьорите

Мнение от miteto »

Източник? За пръв път чувам за такова нещо. Като гледам и в Квебек са същите изисквания кат ов Онтарио и на официалния сайт нищо не пише по въпроса за задължителни курсове?
http://www.saaq.qc.ca/en/driver_licence ... lass_5.php
iveta333

Мнение от iveta333 »

В момента се подготвям за практическия изпит при Марио- от когото съм страшно доволна и го препоръчвам на всички, та той ми го каза. :)
Аватар
Ascao

Мнение от Ascao »

Това е за тези които идват без шофьорска книжка от България. За тези които вече имат не важи. Закона пак според Марио трябваше да е в сила от януари, ама като не го слушат кебекарските законодатели... :)
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de problème.
Странджата

Мнение от Странджата »

Ами , ако всичко , което противоречи на мнението на Ивета е верно , какво да кажем...?
iveta333

Мнение от iveta333 »

Ми то каквото имаше го казах-помислих, че на някой може да му бъде от полза,но ...както и да е :beer:
Аватар
rolyd

Мнение от rolyd »

Днес бях при Елена Риф за други работи и тя ми каза същото. Че се готви промяна от октомври при подготовката на кандидат шофьорите за взимане на книжка. Цената ще скочи двойно и ще трябва да се преминава през сертифицирана от държавата автошкола. Чула го била от инструктора, който е нейната стая :lol:
Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)
Изображение
zenman

Мнение от zenman »

И на мен ми го каза собственик на école de conduite още преди месец, но не беше сигурен дали от октомври или ноември. Ще трябва да се минават курсове и да се взимат определен брой часове, а това струва пари. По неговите тарифи каза, че ще излиза към 1000. И ще бъде задължително за ВСИЧКИ, независимо дали имат опит и книжка от държавата, от която идват. Изключение ще са хората, идващи от държави, с които има спогодба за директно признаване на книжките, например Германия. Само цитирам, не знам дали е вярно.
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Одобравям, въпреки че аз не съм шофьор още и ще ме бръснат по новите цени. Но като гледам как шофират некои елемнити и си мисля, че направо трябва да им земат книжките. Последното не означава, че аз съм добър шофьор. И съм съгласен, че малко се получава тъпо с шофьори дето имат амнайсе години стаж, но тва е положението.
IFF

Мнение от IFF »

Абсолютна тъпотия са тия курсове.Който си мисли,че може да стане шофьор с 20 часа кормуване,трябва да е доста наивен.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Tо някои не стават шофьори и след 20 г. кормуване но това е друга тема. Колкото и да са задължителните часове преди изпита, те пак ще са недостатъчни за някои хора. Но все пак подготовката при 20 ч. и 2 ч. не можем да кажем, че е еднаква.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
radkoM

Мнение от radkoM »

последно тва ще хване ли хората с книжки от бг или е само за тези които нямат никакви и тепърва почват да вадят ? :roll:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Последно, когато приемат поправката в закона ще видим за кого важи и за кого не. Засега само си лафим, преразказваме слухове и гадаем.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

mwanza написа:Одобравям, въпреки че аз не съм шофьор още и ще ме бръснат по новите цени. Но като гледам как шофират некои елемнити и си мисля, че направо трябва да им земат книжките. Последното не означава, че аз съм добър шофьор. И съм съгласен, че малко се получава тъпо с шофьори дето имат амнайсе години стаж, но тва е положението.
Тези "елементи" ще си карат пак така, независимо дали са изкарали задължителен курс или не.

Нали за това има практически изпит на който да се види какви са уменията на кандидата.
Ако не се представи добре, ще се яви отново. Ако ли пък се представи добре, какво значение има дали е карал школа или не?

Цялата работа, ако стане така въобще, намирисва на осигуряване на клиентела на школите.
Все пак бизнеса трябва да върви за да плаща данъци.

П.С. Моля модераторите да не трият части от постингите ми, които с нищо не нарушават правилата на форума.
Възможно е тези части да нарушават душевното спокойствие на определени потребители, но за тях си има съответните стерилни форуми от тип "частен клуб".

П.С. mwanza, майна :D , извини ме за досадния, лигав и офтопик постинг, който най-вероятно няма да прочетеш, защото ти не четеш постингите на мрънкалниците :lol: :lol: :lol:
Аватар
Ascao

Мнение от Ascao »

Linko написа:Но все пак подготовката при 20 ч. и 2 ч. не можем да кажем, че е еднаква.
Добре де Линко защо 2 часа. Нали идеята е след като вземеш теорията да караш с ученическа книжка с придружител, който има повече от 2 години стаж. Верно че не се казвам Марио, ама мойта жена навъртя доста часове с мен при това съвсем безплатно (като изключим че требе да прай салата за вечеря) и вече мога да кажа че си кара много добре...
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de problème.
Публикувай отговор