По пътя към вечността

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Re: По пътя към вечността

Мнение от valioiko »

Ааааааааа, стана ми ясно за кой гном говориш! Сори! :lol: :beer:
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

:beer: :beer: :beer:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Айде бе Пожарна,Дядо Йоцо гледа,айде изтекаха ни очите да те чакаме,а и от бгто следят с интерес ! :lol: :beer:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Fireman

Мнение от Fireman »

Муха,айде де :) и ние чакаме с интерес :P
Вече има интернет и телефон,и покрив над главата.Остана само трастиката :lol:
Хубаво,хубаво е в Канада,че чак ми се плаче като знам как живеят хората там- в България и си мислят .....че Живеят.....
Колко е хубаво да пресичаш и колите да те чакат,колко е хубаво да няма всяка вечер купони,чалга песни и други животински крясъци и изблици.Колко е хубаво да вали дъжд,да се разхождаш и дори след 2-3 дни маратонките да са все така бели....
Колко е хубаво да живееш в блок с други хора,а като че си сам....
Колко е хубаво никой да не усещаш нечий поглед в себе си,да не го интересува никой кой си ,как си облечен и "защо минаваш по неговата улица".
Хубаво е и да видиш как полицията си върши работата.......е родната българска полиция си "върши тяхната си работа,а не на народа".
Хубаво е в Канада,не слушайте някои хора.....хубаво е обаче ,когато контактите с българи все пак си останат ограничени до такива,с хора които познаваш и внимавайте с мечешките услуги,но това зависи до самия човек как разбира думата "помощ".
Друго,да,ще дойде реда и на работата :)
Има работа,тоест видяхме в няколко големи магазина обяви ,че наемат "персонал".
Сигурен съм,че тепърва ще видим и тази страна на монетата и когато това стане,ще споделя.
На Българите запътили се към Канада мога да им кажа,че посоката е правилна,но зависи кой как ще види нещата и кой какво очаква(за какво идва).Вземете си всички подправки за готвене от България,защото тук са малко скъпички :)
Възглавници не си взимайте,вчера си взехме 2 за 6 долара.
Ако някой ще си взима техника работеща на 110 волта,ще ви трябва преходник или адаптор(за препоръчване),което от България ще ви излезе по евтин.
До скоро :)
Бате,Муха ПОздрави :) :lol: :beer:
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Браво, Драго! :beer:
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

И аз бях в началото така,още ми бучеше главата от бгто,споко натрупай малко канедиан експириънс ,ние ще продължаваме да ти следим мненията с голям интерес,да знаеш много ти завиждам на тези моменти които изживяваш сега !!
:beer: :beer: :wink:
Стефан Цанев
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

Пожарна заради твоя пост сега сядам още 3-4 часа френски
как е бирата?! :beer:
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Така нареченият розов период на имиграцията продължава. Доказано е, че средната му продължителност е 3-4 месеца. През този период всичко е по- по- най- и почти всичко изглежда прекрасно :D

Изживейте си го с кеф !

Апропо, обява за работа на магазин или фирма съсвем не означава, че реално се наемат хора.
Да не говорим за канадски опит, езикови умения и прочие ..
Жени

Мнение от Жени »

filipne написа:Така нареченият розов период на имиграцията продължава. Доказано е, че средната му продължителност е 3-4 месеца. През този период всичко е по- по- най- и почти всичко изглежда прекрасно :D ....
При мен пък беше обратно. Първо имах НЕрозов период за около 3-4 месеца, след който започнах да свиквам! :D
Fireman

Мнение от Fireman »

Ще помоля модераторите отново да поизчистят темата,за моментите с бирата и изостаналостта...а

Но иначе за тези,които си обичат биричката или прочее питиета.Скъпичка е тя(бирата),както и винцето.
Вино под 10 долара не съм видял,не съм и пил.
Иска ни се от време на време биричка,но като гледам цените и се отказваме :)
Иначе си има специални магазини за алкохол,не се продава алкохол във всеки хранителен магазин.
Ще си останем на виртуална :beer: :lol:
Последно промяна от Fireman на Вто Авг 18, 2009 7:16 pm, променено общо 1 път.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Fireman написа:Муха,айде де :) и ние чакаме с интерес :P
Вече има интернет и телефон,и покрив над главата.Остана само трастиката :lol:
Хубаво,хубаво е в Канада,че чак ми се плаче като знам как живеят хората там- в България и си мислят .....че Живеят.....
Колко е хубаво да пресичаш и колите да те чакат,колко е хубаво да няма всяка вечер купони,чалга песни и други животински крясъци и изблици.Колко е хубаво да вали дъжд,да се разхождаш и дори след 2-3 дни маратонките да са все така бели....
Колко е хубаво никой да не усещаш нечий поглед в себе си,да не го интересува никой кой си ,как си облечен и "защо минаваш по неговата улица".
Хубаво е и да видиш как полицията си върши работата.......е родната българска полиция си "върши тяхната си работа,а не на народа".
Хубаво е в Канада,не слушайте някои хора.....хубаво е обаче ,когато контактите с българи все пак си останат ограничени до такива,с хора които познаваш и внимавайте с мечешките услуги,но това зависи до самия човек как разбира думата "помощ".
Сигурен съм,че тепърва ще видим и тази страна на монетата и когато това стане,ще споделя.
На Българите запътили се към Канада мога да им кажа,че посоката е правилна,но зависи кой как ще види нещата и кой какво очаква(за какво идва).Вземете си всички подправки за готвене от България,защото тук са малко скъпички :)
Възглавници не си взимайте,вчера си взехме 2 за 6 долара.
Ако някой ще си взима техника работеща на 110 волта,ще ви трябва преходник или адаптор(за препоръчване),което от България ще ви излезе по евтин.
До скоро :)
Бате,Муха ПОздрави :) :lol: :beer:

Успех ,Драго! Пази оптимизма и мотивацията... Те са най-важните за имигранта... :beer:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Fireman написа: Хубаво,хубаво е в Канада,че чак ми се плаче като знам как живеят хората там- в България и си мислят .....че Живеят.....
Файър, всичко което си изброил сега е с положителен знак, а след 2 -3 - 5 години може да се окаже главна черна точка в мнението ти за Канада :lol: :lol: :lol: Някои го наричат носталгия, други отдават значение на липсата на реализация и "социален живот" на новото място, съвсем трети дават приоритет на природата и генетичните заложби. Да сте живи и здрави, да не си препрочитате спомените с обратен знак след време.

Успех и повече бира по-скоро :beer: :beer: :beer:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Fireman

Мнение от Fireman »

:P
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Пожарна,щом от сега си почнал даспестяваш кофти,тьрси работа каквато и да е,тук в канада не бачкаш ли 3 ,4 дни веднага се усеща !!
Ей сега като се разговорихте за бири ,как ми се допи една с цацка ,на Созопол,ейй :beer: :wink:
Стефан Цанев
Fireman

Мнение от Fireman »

krimon ,Myhata II - this is not my problem,OK :wink:
Такива ми ти работи ....
Заключено