квебек може ли да е само с английски език
Re: квебек може ли да е само с английски език
0
Последно промяна от kefche1 на Пон Авг 16, 2010 4:26 am, променено общо 1 път.
Да, предполагам, не съм сигурен, поправям се. Нямам намерение да се заяждам. И двамата с Линко стигнахме до един и същ извод, ако си чел внимателно, а той е : ДА, възможно е само с английски да получите сертификат по квебекарската процедура, но е по-скоро изключение и едва ли ще се гледа с добро око на това да подадете документи със заявено ниво на френски нула, доколкото познавам вече манталитета на квебекарите и отношението им към френския. Всеки си знае, пробвай и успех. Иначе си прав, че не съм опитвал онлайн теста със заложено ниво нула за френски, просто защото моето ниво беше съвсем друго. А и този тест не ти гарантира нищо, освен да ти даде увереност да пробваш. Вече са обсъждани в този форум надълго и широко критериите и точките. Съветвам те, да наблегнеш на тях, а не на онлайн теста. Давам ти един пример, за който трябва да се внимава. Много хора смятат за магистърската си степен, че им се полагат 13 точки, а всъщност офицера дава 11. Линко ще потвърди.
P.S. За да отговоря съвсем конкретно на въпроса ти, както си го задал - ДА, можеш да ПОДАДЕШ документи за процедурата и без френски, и без английски...ако искаш и имаш излишни пари, можеш да заявиш, че владееш само фарси, друг е въпросът какъв ще е резултатът.
P.S. За да отговоря съвсем конкретно на въпроса ти, както си го задал - ДА, можеш да ПОДАДЕШ документи за процедурата и без френски, и без английски...ако искаш и имаш излишни пари, можеш да заявиш, че владееш само фарси, друг е въпросът какъв ще е резултатът.
0
Последно промяна от kefche1 на Пон Авг 16, 2010 4:26 am, променено общо 1 път.
0
Последно промяна от kefche1 на Пон Авг 16, 2010 4:27 am, променено общо 1 път.
Според мен, въобще не е все тая дали си писал нула френски или можеш да защитиш някакво начално ниво, да речем 4. Има разлика, обективирана и в точките, които се дават. Не е случайно, че за френски максималният брой точки за водещия кандидат е 16 (по 8 за разбиране и изразяване), а за перфектен английски е 6 (по 3 за двете). Да не говорим, че за придружаващият кандидат точки за английски въобще не се дават, ако ще да го говори като матерен език. А в повечето случаи кандидатстващите са двойка или семейство, както предполагам и вие. Така че тези шест месеца учене на френски (и то от двамата) въобще не са без значение, така мисля аз. А доколко е важен френският за квебекарите, може да ти каже Закон 101. Така че, мненията ни се различават, kefche1, желая ти успех! 

Вярно е това за теста с 0 за френски. По този повод на мосюто Ги Нолен в прав текст му зададох въпроса дали да уча френски след една от информационните срещи. Той бе изключително изненадан, че е възможно да се съберат точките без френски... Така че, изводите си бяха лично за мен дали да го уча... После взе да обяснява как това е френско говорящо общество и т.н. Демек, пак стигаме до адаптивността и точките, които носи. Както и да е. Тук, във форума, никой не може да даде гаранция 100 % за каквото и да е. Може пък и да има такива случаи с 0 френски.
Успех!
пс. На интервюто бях 'франкофон', сега не го говоря.
Успех!
пс. На интервюто бях 'франкофон', сега не го говоря.

-
kefche директно ти отговарям на въпроса. Аз минах интервю с минимален френски и максимален англйски. Преподавател по английски съм ( бях
) с магистратура по английска и руска филология. Преди да започнем процедурата не знаех и грам френски, но пък и не ми трябваше много, защото по всички други показатели събирахме почти максимума. Можех спокойно да пиша 3/4 , но с моята учителка преценихме, че това няма да говори много добре за мен на интервюто и писахме 5/6, които за около 5-6 месеца безпроблемно покрих. Все пак ми се видя нелогично филолог да покрива минимални нива френски. Нямахме никакви проблеми от тази гледна точка на интервюто.
Но повярвай ми, дори и да минеш без много френски, тук наистина ще ти трябва. Не съм спирала да го уча и да се усъвършенствам от момента, в който съм дошла. Сега го говоря в пъти по добре от тогава на интервюто
Просто искаш ли да пробиеш в конкуренцията на всякакви раси, националности, видове образование, опит, връзки, наглост, нахалство, простотия.......ще трябва да имаш нещо в повече от всички тях. И защо не едно от тези неща да е стабилна основа на френския + отличен английски + ако може и още 1, 2 езика + образованието и т.н.
Извинявам се ако съм досадила с дългия си пост, но се опитах да отговоря конкретно на въпроса ти. Успех.

Но повярвай ми, дори и да минеш без много френски, тук наистина ще ти трябва. Не съм спирала да го уча и да се усъвършенствам от момента, в който съм дошла. Сега го говоря в пъти по добре от тогава на интервюто

Извинявам се ако съм досадила с дългия си пост, но се опитах да отговоря конкретно на въпроса ти. Успех.
0
Последно промяна от kefche1 на Пон Авг 16, 2010 4:29 am, променено общо 1 път.
Написани са така, защото едното е самооценка за разбиране на съответния език, а другата е за изразяване на съответния език. 5/6 означава 5 за разбиране и 6 за изразяване (или в обратна поредност, не помня) от 12. Колкото до другия ти въпрос - да, можеш спокойно да пишеш 3/4 или 4/4 за френски и 12/12 за английски. Познавам доста хора, за които тези нива на езиците бяха достатъчни, за да минат интервюто. Интервюто по квебекарската процедура е на френски и английски, защото офицерът трябва да се убеди дали наистина нивото ти на владеене на езиците отговаря на заявеното. За толкова обсъждания случай със заявено нулево ниво на френски - не знам на какъв език се провежда интервюто и дали въобще се стига до интервю. Следя другата ти тема, защото и на мен ми е любопитно, но не виждам засега някой да знае за подобен случай. Успех!
Според мен не си струва да се рискува кандидатстване без никакъв френски, тъй като се влагат доста пари и време в такси, документи и чакане. Един отказ означава започване на всичко отново. Човек спокойно може да отдели 5-6 месеца в учене на френски поне да докара начално ниво, а дори това може да стане и в 6-те месеца чакане на интервюто след подадените документи за Виена. Ако сте бетон без френски, то с начално ниво на френски трябва да сте още по-голям бетон, а то се постига лесно.
Док Виена-10.11.08
Акюзе-22.12.08
Покана интервю-12.05.09
Интервю-09.06.09 - успешно
Док Букурещ-28.07.09
Баркодове-08.08.09
Медицински формуляри-10.09.09
Направени медицински-16.09.09
ОК медицински-25.09.09
Покана-26.10.09
Визи - 09.11.09
Акюзе-22.12.08
Покана интервю-12.05.09
Интервю-09.06.09 - успешно
Док Букурещ-28.07.09
Баркодове-08.08.09
Медицински формуляри-10.09.09
Направени медицински-16.09.09
ОК медицински-25.09.09
Покана-26.10.09
Визи - 09.11.09
-
Както зиги каза 5/6 са разбиране и изразяване ( или обратно ) при нива от 0 до 12
С тези нива френски минах на интервюто, което си беше на френски, с малко въпроси на англиийски накрая. Документите също ми бяха попълнени на френски ( но не от мен )
Не съм чула до сега интервю за Квебек да е минало изцяло на английски, но познавам човек с перфектен английски ( работи в Америка) и без никакъв френски да е върнат за това от Мосю Кзор. Опитал се да говори само на английски, ама не
Пак казвам - 5/6 месеца са достатъчни за изграждане на една база по френски, толкова се чака за интервю горе долу, така че двете неща могат да се съчетаят. Това са много пари, които с лека ръка да хвърлиш на вятъра.
С тези нива френски минах на интервюто, което си беше на френски, с малко въпроси на англиийски накрая. Документите също ми бяха попълнени на френски ( но не от мен )
Не съм чула до сега интервю за Квебек да е минало изцяло на английски, но познавам човек с перфектен английски ( работи в Америка) и без никакъв френски да е върнат за това от Мосю Кзор. Опитал се да говори само на английски, ама не

Пак казвам - 5/6 месеца са достатъчни за изграждане на една база по френски, толкова се чака за интервю горе долу, така че двете неща могат да се съчетаят. Това са много пари, които с лека ръка да хвърлиш на вятъра.
Ще ти отговоря по следния начин!kefche1 написа:Имало ли е досега кандидат, който е подавал документи за Квебек със ниско или нулево ниво на френски и високо ниво на английски?
Ако има такъв кандидат дали е бил одобрен?
Ако не то по каква причина?
Търси се мнението на точно такъв кандидат ИЛИ на кандидат, който познава такъв кандидат.
Всичко друго са само предположения и се нарича SPAM.
В началото на 2006 решихме да кандидатстваме за Канада. Абсолютно нищо не знаех за процедурата освен , че за Квебек става в пъти по-бързо отколкото за Федерална Канада и съответно, че са нужни френски и английски. Потърсих фирма, от която съм изключително доволна, но това е друга тема.
От фирмата ми разказаха доста общи състояния относно процедурата, след което разгледаха и конкретно моя случай. Стана ясно , че точки ми стигат и за Квебек с 0 френски и за Федералната с отличен английски. Аз разбира се исках да направим по-бързата процедура, но ме убедиха, че на интервюто няма да ме пуснат без френски и дори да поуча малко френски (5-6 месеца), няма как да прикрия, че знам отлично английски, защото това ставаше явно от документите ми - за образование и работа, а от там и няма как да ги убедя, че наистина имам намерение да се заселя в Квебек.
От фирмата смятаха, че при тези условия нямам никакви шансове да мина процедурата за Квебек и затова ме насочиха към Федералната. Тя пък за наше щастие се оказа доста по-бърза от колкото очаквахме предварително - 1г. и 4м.
Поздрави!

zigi написа:Аз пък съм сигурен (сметнете сами, ако искате), че по Квебекарската процедура не можете да съберете точките с нула точки за френски. Просто точките за знаене на английски са прекалено малко, за да стигнат, а за придружаващият кандидат даже не се дават. Изключение е да речем, ако имате две висши по различни специалности и то ако и двете са по търсени професии ( а ако можете и да летите, ще е добре)....такъв случай не съм чувал
Много съм любопитен да видя как става иначе номера да се съберат достатъчно точки, без грам френски, за да ви вземат кебекарите. И дори да приемем, че имате две висши по търсени професии, пак имате едни 8 точки май бяха, които офицера дава за "адаптивност" и които са точно този субективен критерий, който може както да ви донесе сертификат, така и да не успеете, заради него....и бъдете сигурни, отказът ще бъде достатъчно добре обоснован, има си готови езикови формули даже
zigi, има и хора с две дипломи и двете с професии признавани по таблицата. например аз имам инженерно образование и отделно съм бакалавър психолог. така мисля, че мога и да мина и с бегинър френски.
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
17-09-2010 г.ВИЗИ
Браво на теб и успех, но все пак си трябва макар и начално ниво да покажеш, въпросът беше дали е възможно по кебекарската процедура БЕЗ френски.