Инженер - диплома / работа

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
JJ

Инженер - диплома / работа

Мнение от JJ »

Прочетох доста неща по тези въпроси, бих искал да попитам по-коткретно.
Знам, че ми приравняват на бакалавър. Мога ли да работя с приравняването в Кебек или Фед. Канада?
Как е в Канада: в Кебек и в Фед. част.
Последно промяна от JJ на Пон Юни 07, 2004 2:42 am, променено общо 2 пъти.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

profesiata ti e hubava. tuka ventilatsia i otoplenie mnogo se tarsi. obache nemojesh da rabotish kato injener. nai-mnogo kato tehnik ili neshto podobno, no tam se iska sertifikat. vaobshte bez uchene za podobni profesii ne stava. pomisli si s kakvi prakticheski umenia mojesh da privlechesh niakoi rabotodatel (rabotil si kato tehnik v taia sfera, znaesh AutoCAD ili druga chertojna programa...mojesh da proektirash takiva sistemi...)i si napravi CV-to taka che da lovi okoto ot takava gledna tochka...posle kato pochnesh rabota ot nai-niskoto postepenno se dokazvash i podavash dokumenti za Ordre des Ingénieurs du Québec
JJ

Мнение от JJ »

Постоянно работя с АутоКад. Имам и опит като техник макар и от преди години. Някой знае ли колко струват тези курсове и дали може един такъв легален курс да е вечерен. Разбира се много е важно да има съответния сертификат.

Мерси за отговорите!!!
Последно промяна от JJ на Пон Юни 07, 2004 2:43 am, променено общо 1 път.
JJ

Мнение от JJ »

Никой ли не знае?
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

rabotodatelite ne se interesuvat ot diplomi (pone ne malkite v koito ti shte se tselish)a ot umenia. I da ti priznaiat diplomata nemojesh da se narichash injener zastoto ne si si platil na nashta banda...tuka injener e koito plashta, a ne koito znae :wink:
Kursove ne ti triabvat- triabva ti ezik i realni znania po prilojni produkti i programi...s poveche kasmet i tarsene ako imash pone edin svesten ezik moje i da razbutash ledovete i da zapochnesh niakade kato 0-vo nivo :(
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Kato texnik moge da si namerish rabota s AutoCad bez sertificat.Prosto kato doidesh v Canada si puskai cv-ta bez da mislish mnogo imash li sertificat ili ne.
JJ

Мнение от JJ »

Относно работата на инженерите намерих това:
Можеш да работиш и без да си член на ордера съвсем легално, но да не си ръководител на проекта - да имаш ръководител на проекта, отговарящ за него и за съгласуването.
Това е по закон.
Прочетох, че в някои ордери искат някакъв стаж 3 години и някакъв местен стаж за да се запишеш в ордера в последствие.
Верно ли е това?
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

JJ написа:Относно работата на инженерите намерих това:
Можеш да работиш и без да си член на ордера съвсем легално, но да не си ръководител на проекта - да имаш ръководител на проекта, отговарящ за него и за съгласуването.
Това е по закон.
Прочетох, че в някои ордери искат някакъв стаж 3 години и някакъв местен стаж за да се запишеш в ордера в последствие.
Верно ли е това?
Verno e. Sikat pone 2 odini izvan Canada i posle 1 v Canada, no tazi 1 v Canada mojesh da ia napravish sled kato zapochnesh protsedurata. MOjesh da rabotish i bez da si prof. eng. ako si chak takav kasmetlia, no pogledni obiavite za rabota (za eng.) i mi kaji kolko ot tiah sa bez iziskvane za ordera...mnogo malko. edinstvenoto predimstvo na toia order e che mojesh legalno (inache e nezakonno) da se narichash ingener i da PREDLAGASH USLUGI NA OBSHTESTVOTO...s drugi dumi da sertifitsirash i podpisvash proekti...a tova nikak ne e malko. Obache v niakoi zavod moje da te zemat i bez da si chlen na ordera...ama mene mnogo nemi se viarva che ti shte si parvia uredil se :wink:
JJ

Мнение от JJ »

Благодаря на всички за отговорите!

:beer: :lol: :beer:
Заключено