Декларация за професия, администрирана от проф. оредер

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
mungata

Декларация за професия, администрирана от проф. оредер

Мнение от mungata »

Здравейте на всички съфорумци.Аз и съпугата ми,се стремим към същото,както повечето тук.В момента подготвяме документите за андидатстване за имиграция в Квебек и се надявам другата седмица да ги изпратим към Виена вече,но има само едно нещо,в което не съм сигурен-дали да попълвам декларация за професия, администрирана от проф. оредер.Доколкото разбрах не е задължително да я подавам тази декларация,мога да не го правя,но няма да ме приемат като инжинер,какъвто съм по образование.Това,което ме притеснява е дали ако изпратя такава декларация това ще забави много процедурата,тъй като ще чакам одобрение от този ордер.Аз така си го обяснявам.Моля,ако някой зне нещо по този въпрос да пише.
Благодаря предварително!
kapitan

Re: Декларация за професия, администрирана от проф. оредер

Мнение от kapitan »

не знам точно каква е тази декларация.....мина доста време,от когато аз кандидатствах за Квебек,пък и не съм инжинер и наистина не си спомням за такава декларация.Според мене,ако има такава декларация,я пращай,нищо няма да ти забави,може само да си докажеш точките за професия,което е добре.Знай,че никой няма да те удобрява за инжинер от дистанция.Като дойдеш благополучно в Квебек и след като си минал необходимата процедура за приравняване на компетенциите ти ще те признаят за инжинер в Квебек и ще те приемат в техния ордер.
И един съвет,чети по-подробно и по-задълбочено изискванията и какви документи ти трябват за да не се чудиш излишно!
:)
В този форум и в този сайт има подробно обяснена процедурата,изискванията,документите......ползвай също и официалния им сайт за имиграция в Квебек.Ако имаш разбира се въпроси,питай,насреща сме,ще помагаме,разбира се! :)
Успехи ! :beer:
Аватар
hellstorm
Обратна връзка:

Мнение от hellstorm »

Пращай декларацията за ордера.Тя е изцяло за информация на емиграционните агенти в Виена и не е свързана с проучване и одобрението на самия ордер. Кандидатстването за ордер е нещо което ще правиш на място- изискванията може да им видиш в сайта на ордера ( какви документи искат).
Je respecte ton avis, mais c'est pas le mien donc c'est pas le bon.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Подаването на декларацията не те задължава да искаш и/или да чакаш одобрение от ордер.

Ако си инженер и в молбата си пишеш че си такъв, тогава е задължително да я подадеш. Какво ще стане ако не я подадеш? Каквото става като не си подал който и да е от задължителните документи - няма да ти разглеждат молбата, докато не им ги изпратиш.
mungata

Мнение от mungata »

OK,не искам да споря просто се опитвам да си изясня напълно нещата,така че благодаря за менията,но все пак,ако искаха само да получат информация,че професията ми е от спиъка на проф. ордер това биха могли да видят от дипломата ми,защо им трябва тази декларация,ако няма да ме подават за одобрение в този ордер?
batvesko
Обратна връзка:

Мнение от batvesko »

demococcus: Каквото става като не си подал който и да е от задължителните документи - няма да ти разглеждат молбата, докато не им ги изпратиш.
Нашият опит опровергава това твърдение. Съпругът ми е инженер, оказа се, че моята професия също се регулира от орден. И двете декларации ги предоставихме на интервюто и то без да са ни искани като допълнителни документи. Така че - смело напред и успех!
Веско и Галя
11.10.08 - DCS Виена
29.10.08 - Accuse de reception
09.06.09 - Entrevue de selection
14.07.09 - Документи Букурещ
29.07.09 - Баркодове
28.08.09 - Медицински
14.09.09 - Направени медицински
27.01.10 - Покана за визи
18.02.10 - Получени визи
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

batvesko - Друго си е хора с опит. Виноват, няма да правя такива категорични изказвания друг път.

mungata - Ами то съдържанието на на декларацията доста добе отговаря на въпроса ти. Прочети какво точно декларираш в тази декларация и ще се сетиш за какво ти я искат.
iveta333

Мнение от iveta333 »

Привет! Одобряването от който и да е ордер е една доста сложна процедура,която се извършва тук на място-дистанционно няма как.Така че не се притеснявай и подавай смело декларацията.Пък като дойдеш и отговаряш на критериите на ордера-можеш да кандидатстваш за одобрение.Успех ! :)
Публикувай отговор