а сега на къде
а сега на къде
здравийте.Ние още сме в Бг.самоче визите скоро изтичат и трябва да трагваме.Дайте съвет като за начало Монреал лие най добре!А и с езика несме много на ти.Имаме две малки деца и заради това малко ме е шубе.
Re: а сега на къде
а,така,е бива ли така де?!от какво те е страх?!така или иначе визите щом изтичат или се вдигате и идвате или не.виж малко е сложен въпроса къде да се остановите в Канада.сега ще видиш колко ще се изпише в твоята тема.аз съм в Монреал.на мен в Монреал ми харесва,на др.места в Канада не знам как е.Мисля си,че щом имате две деца е по-добре поне за начало да дойдете в провинция Квебек,защото тук е по-добра социалната политика за семействата.Началото навсякъде е трудно,но не се плаши,ще научиш езиците.за френски има всякъкви курсове,че и ще ти плащат да ходиш,ще имаш и плащания за детски за децата,дори и да е трудно в началото ще си стъпите на краката.
Няма страшно,смело напред!
Няма страшно,смело напред!

даде ама като кацнем какво правим?нито апартамент нито къшта!добре мерси за оптимизма ще се въспопзвам от него.А работа като за мен -аз съм мебелен специалист има ли?
Най-добре е да се разбереш с някой, който да те посрещне. Да те поеме още от летището и да ти помогне през първите 1-2 седмици, докато си изкараш документите и докато си намериш квартира.
Пиши също от кой град тръгваш - та да се задейства някоя от тукашните землячески приятелски групи.
Пиши също от кой град тръгваш - та да се задейства някоя от тукашните землячески приятелски групи.
Няма се стряскаш. Всичко се оправя бьрзо. Аз дойдох с малко дете и с 2500$. От летището ни пое някой и ни закара в един апартамент нает от него. Пьрвата нощ спахме на пода. На втория ден си купихме един дюшек от уалмарт. Леко по леко се обзаведохме. След 1 година кола, след 1,5 хубава работа, след 3 години кьща. и т.н..
Всичко си зависи от теб и от това кокко си мотивиран да си постигнеш целите.
Успех
Всичко си зависи от теб и от това кокко си мотивиран да си постигнеш целите.
Успех
Ето тук има няколко оферти за мебелното производство в Монтреал:fifo73 написа:даде ама като кацнем какво правим?нито апартамент нито къшта!добре мерси за оптимизма ще се въспопзвам от него.А работа като за мен -аз съм мебелен специалист има ли?
http://www.jobbank.gc.ca/res_eng.aspx?C ... Student=No
По принцип разгледай този сайт и за другите градове и провинции.
Мерси на всички.Трагваме от Софи.Ако има ниакой ксйто може да ни помогне в началото,ще баде супер.Мерси.11$-14$ как е ?Квартирите на какви цени се движат?,имаки предвид ,че ние сме с 2 деца.Доколкото знам 4-1/2.или пък3-1/2.Jim какви са тези приятелски кръгове?звучи много гот.
fifo73 написа:Мерси на всички.Трагваме от Софи.Ако има ниакой ксйто може да ни помогне в началото,ще баде супер.Мерси.11$-14$ как е ?Квартирите на какви цени се движат?,имаки предвид ,че ние сме с 2 деца.Доколкото знам 4-1/2.или пък3-1/2.Jim какви са тези приятелски кръгове?звучи много гот.
С 10к си ОК. Могат да ти стигнат за една година. Повечето хора са дошли с по-малко. С 2 деца задължително ти трябва 4-1/2. Тука има доста българи, има 3-4 наши културно-образователни и взаимноспомагателни организации, но реална помощ от тях не чакай.
Хората са организирани на малки приятелски групи - според това кой те е посрещнал, с кого сте дошли заедно, с кого си бил заедно по езикови курсове, според интересите на децата и прочие.
Ок.От Бг. мога ли да резервирам апартамент.И колко горе доло са парите за храна за 4 човека?
е,аверче,тъй като те гледам съвсем не си в час.вземи малко повече чети из сайта и този форум.ползвай интернет и ще си откриеш отговорите на въпросите ти?вярно е,че трябва да си помагаме,ама ти за цялото време на процедурата ви за имигриране щом не си се ориентирал,няма да ти е лесно.на първо време,ако не се базикаш с нас,защото имам такива съмнения,профила ти е за провинция Квебек.на социални помощи след 2-3 години ще се събудиш.знам,че звуча така,ама наистина нищо лично. 

fifo73 написа:Ок.От Бг. мога ли да резервирам апартамент.И колко горе доло са парите за храна за 4 човека?
От Бг апартамент - НЕ
наем - около 700 на месец +-
храна - около 600 на месец
транспорт - 70 на човек, деца до 6 безплатно, над 6 1/2 от цената
телефон, интернет - 60 +-
Сигурни приходи - детски за деца под 6 години - 900 на месец +-
Над 6 години спадат с по 100 долара на дете
Ако дойдеш реално с парите, който си декларирал при процедурата си - ще се оправиш. За работа нямам престава - там е адски индивидуално.
Потърси в kijiji montreal ( гугълни го ) за квартири, обзаведени, за 1-2 месеца в началото, докато се ориентирате, за да не спите на земята, а и да не коувате много неща в началото. И рови с часове в интернет - иначе няма да стане

Успех
Мерси на всички че сте толкова одзивчиви.
Капитане не се бъзикам.Просто имам чичо който живее от 25 години в Калгари и цялата идея бише да тръгнем от него,тоест той щеше да поеме всичко за първите 6 месеца ама покрай тази криза бизнеса му е фалирал и ние не желаем да му бъдем допълнително в тежест.
Роumpy много съм ти признателен.
Капитане не се бъзикам.Просто имам чичо който живее от 25 години в Калгари и цялата идея бише да тръгнем от него,тоест той щеше да поеме всичко за първите 6 месеца ама покрай тази криза бизнеса му е фалирал и ние не желаем да му бъдем допълнително в тежест.
Роumpy много съм ти признателен.
-
Това от къде го измисли?poumpy написа:fifo73 написа:
С тия кинти не трябва да се косиш. Аз преди да дойда, се бях договорил с една фирма, за 1000$ да ме посрещнат на летището, наема за един месец (апартамент обзаведен, ток, телефон, всичко платено) и разни други услуги. След това обаче ми спаднаха парите и трябваше да предприема друг вариант, но пак си платих малка сума за услугата. Ако те интересува фирмата, за която говорих, кажи, и ще се разтьрся, с малко кьсмет току виж сьм я намерил.fifo73 написа:Мерси на всички.Трагваме от Софи.Ако има ниакой ксйто може да ни помогне в началото,ще баде супер.Мерси.11$-14$ как е ?Квартирите на какви цени се движат?,имаки предвид ,че ние сме с 2 деца.Доколкото знам 4-1/2.или пък3-1/2.Jim какви са тези приятелски кръгове?звучи много гот.
Аз получавам 625 федерални и 812 от Кебек на тримесечие. Имам две деца. Едното ми дете е над 6 години, затова "ми се изплъзват" 100 федерални допълнително. Освен това федералните не са ми максималните.delisted_2 написа:Това от къде го измисли?poumpy написа:fifo73 написа:
Сметката е : 625 + 270 = 895 . Човека ясно е казал, че има ДВЕ ДЕЦА. Не е споменал годините, затова аз съм уточнил за 100 долара на месец до 6 годишна възраст. Може би не съм уточнил, че става дума за неговия случай, но защото му отговарям, затова не съм сметнал за необходимо, за което се извинявам

Има калкулатор и за федералните и за провинциалните детски на съответните сайтове на CRA и RRQ
Знам, че детските зависят от дохода за предходната година, но когато идвате от БГ не ми се вярва да декларирате суми за миналата година, които да могат да променят крайния резултат. Ако пък сте имали такива доходи в БГ, то тогава по-малкото детски са най-малкия ви проблем.