prace написа:ZanzibarHero написа: ... Има два типа работа за имигранта: Такава, каквато Канадците не искат да вършат и такава каквато не могат да вършат ...
Тази работа, за която говориш не вярвам канадците да не искат и да не могат да я вършат. Това ми прилича на държавна работа и май МНОГО хора биха искали да я вършат. Аз лично много бих искала да се уредя на подобна работа, ама няма да ме огрее скоро

Особено това, да не говоря много с чаровният ми източноевропейски акцент.
Така като си препрочитам написаното - наистина работа с такива параметри не е лоша ...
Описанието е на моята работа. С малки поукрасявания тук-там ...
Не е държавна. Държавната е мноооого по-добре платена и мноооого по-спокойна (в рамките на тези 8 часа).
Не мога да определя защо някой канадец не се е преборил. Ще ми се да вярвам, че е поради изисквани специфични умения, които аз притежавам, а местните - не. Може да е по-исторически причини - разбирай -шефа не е канадец и няма как подчиненият да е канадец ...
По-вероятно е, обаче, просто заплащането да не е интересно за някой роден и израстнал тук. Известен факт е, че наличието на имигранти, готови да работят каквато и да е работа, натиска цените на труда надолу. От друга страна, по този начин се освобождават много и добре платени работни места за местните, които, ако имаха някаква конкуренция, никога нямаше да успеят да ги заемат.