ние сме от новата вълна потенциални емигранти. Започнахме с уроците по френски в края на миналата година и сега решихме, че сме достатъчно напреднали, за да изпратим документите до Виена. Имаме обаче няколко въпроса и се надявам да ни помогнете:
* относно таксите - какви точно са сумите за основния кандидат и придружителя?
* до Виена изпращаме оригиналите на нотариално заверените копия или техни копия?
Привет,
Ето тук пише всичко за таксите до Виена: http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=81
Ние изпратихме нотариално заверени преводи с мокър печат (това е официалното изискване), но съм чела и за кандидати, които са изпращали ксерокопия на нотариално заверените преводи и не са имали проблем. Има и трети вариант- ксерокопия на нотариално заверени документи закрепени с превод с мокър печат. Ние си направихме и по един такъв екземпляр от агенцията за превод, въпреки че понастоящем не виждам за какво ще ми послужат вече (май ги ползвахме единствено за справка като се подготвяхме за интервюто, така или иначе за Канада не вършат работа).
Успех в начинанието
Ние пратихме във Виена КОПИЯ на оригиналните преводи и КОПИЯ на всички останали документи - дубликатите на актове за раждане и брак, заверените в министерството дипломи за средно и висше, всичко. Мислих , че на интервюто ще ми вземат всички оригинални дубликати и преводи, но си останаха в нас.