Относно новият регламент за кандидатсване
Относно новият регламент за кандидатсване
Здравейте!Искам да попитам единствено и само ли кандидати,чиито професии попадат в списъка с търсените професии могат да кандидатстват по федералната процедура?Т.е. ако дипломата ти е за горски инжинер/ЛесоТехнически университет/,имаш ИЕЛТС можеш ли да кандидатстваш?
ИЕЛТС с подаването на документите ли се държи или след като получиш писмо дали продължаваш?Има една точка според която пише,че ако не те одобрят ти връщат таксата,това така ли е?
Мерси за отговорите!
ИЕЛТС с подаването на документите ли се държи или след като получиш писмо дали продължаваш?Има една точка според която пише,че ако не те одобрят ти връщат таксата,това така ли е?
Мерси за отговорите!
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Отговора на първият ти въпрос е твърдо ДА. Само тези, които попадат в този списък те могат да кандидатстват по тази процедура. Преди си мислех, че другите просто минават по старата процедура но се оказа, че не съм прав.
IELTS се държи когато искаш но въпроса е че трябва да го пратиш с документите, които изпращаш на втория етап. А именно след като получиш одобрение от Sydney, NS, Canada.
Тоест първо пращаш попълнените формуляри до Sydney, NS, Canada, плащаш такса за обработка и чакаш. След около месец имаш отговор, че трябва да събереш необходимите документи съгласно изискванията на посолството, което обслужва държавата ти. В случая Канадското посолство в Букурещ.
За връщането на таксата не съм много сигурен. Но така или иначе платиш ли я един път смятай, че шест месеца не ти мърдат тия пари да са при тях. Аз първоначално обърках и преведах на грешно място та ги чаках точно половин година да ми ги върнат. Е най накрая ги върнаха де и даже с лихва.
IELTS се държи когато искаш но въпроса е че трябва да го пратиш с документите, които изпращаш на втория етап. А именно след като получиш одобрение от Sydney, NS, Canada.
Тоест първо пращаш попълнените формуляри до Sydney, NS, Canada, плащаш такса за обработка и чакаш. След около месец имаш отговор, че трябва да събереш необходимите документи съгласно изискванията на посолството, което обслужва държавата ти. В случая Канадското посолство в Букурещ.
За връщането на таксата не съм много сигурен. Но така или иначе платиш ли я един път смятай, че шест месеца не ти мърдат тия пари да са при тях. Аз първоначално обърках и преведах на грешно място та ги чаках точно половин година да ми ги върнат. Е най накрая ги върнаха де и даже с лихва.
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Да, ама НЕ!kill_u написа:Отговора на първият ти въпрос е твърдо ДА.
Можеш да кандидатстваш ако:
1. Професията ти е от 38-те (имаш стаж минимум една година по някоя от тях, без значение каква ти е дипломата)
ИЛИ
2. Имаш уредена работа от канадски работодател (АЕО - Arranged Employment Opinion)
ИЛИ
3. Пребиваваш в Канада минимум от една година с работна или студентска виза.
При неодобрение ще ти върнат парите, но само ако неодобрението е от страна на Сидни, НС. Ако от Сидни ти одобрят кандидатурата, а в букурещ ти откажат - няма да ти върнат платените такси.
Запомни! Не е важно какво си учил, а какво си работил. Ако си работил една година или повече по някоя от 38-те професии, можеш да кандидатстваш.
Успех!
Много ти благодаря за отговора!Това не е много добре,защо са си променили така правилата?В смисъл...според мен няма мениджър в Бг който да си зареже тук социалният живот и да хукне за Канада,а професиите водопроводчик ,готвач са чудесни,но дали такива хора биха се явили на ИЕЛТС?Съмнявам се!Това с каква цел е направено само можем да гадаем,излиза,че процедура Квебек е за всички останали?
Подадени документи 29.08.2008
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
... е предполагаше се, че само за федерална процедура по 38 професии пита човека. Не и за възможностите за уредена работа или пък 6 работени месеца.valioiko написа:Да, ама НЕ!kill_u написа:Отговора на първият ти въпрос е твърдо ДА.
Можеш да кандидатстваш ако:
1. Професията ти е от 38-те (имаш стаж минимум една година по някоя от тях, без значение каква ти е дипломата)
ИЛИ
2. Имаш уредена работа от канадски работодател (АЕО - Arranged Employment Opinion)
ИЛИ
3. Пребиваваш в Канада минимум от една година с работна или студентска виза.
Иначе си прав за другите две възможности.
питане
Здравейте на всички и аз имам малко питанки отностно федералната процедура.Първо съпругът ми е гл.счетоводител от 10г. образование магистър 5г.обучение-Счетоводство и контрол.Та първият ми въпрос е това нали се води мениджърска длъжност.Другото питане ми е колко долу-горе трае цялата процедура .Другото питане е нали по тази процедура няма интервюта а само изпит пред TOFL.Другото ми питане е това че сме кандедатствали два пъти неуспешно по Квебекската процедура може ли да ни повлияе негативно ако решиме да кандидатстваме по федералната процедура. Знам че ми стана много да питам но всички Вие тук във форума сте много печени и любезни и ще се възползвам от възможността да си изясня подробно всичко.Къде мога да видя какви са таксите за разглеждане на документи за 4 членно семейство.Надявам се последен въпрос за сега как точно да си изчисля точките за да преценя колко точки да си пиша за езика за да не се надценя много .Това с езика ми е много неясно и може би затова не мога да си изчисля точно точките .БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се .ВИЕ сте супер.А това е най-якия форум в който съм влизала.
никога не се отказваме
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Няма значение дали е мениджърска длъжност. Има значение дали е сред 38-те професии. Длъжността на счетоводител е в този списък, което ви дава право да кандидатствате по процедурата, но само, ако съпругът ти е водещ кандидат. Това дали длъжността е мениджърска или не зависи само под кой NOC код ще кандидатствате - дали 0111 или 1111tora2007 написа:Първо съпругът ми е гл.счетоводител от 10г. образование магистър 5г.обучение-Счетоводство и контрол.Та първият ми въпрос е това нали се води мениджърска длъжност.
Трае около година, стига да няма препятствия. Все пак това са предположения, защото промените излязоха скоро. Както се развиват нещата на подалите досега - това показва.tora2007 написа:Другото питане ми е колко долу-горе трае цялата процедура .
Няма интервюта наистина. Трябва да се положи IELTS.tora2007 написа:Другото питане е нали по тази процедура няма интервюта а само изпит пред TOFL.
Едва ли някой може да ви даде окончателен отговор на този въпрос. Аз поне не мога.tora2007 написа:Другото ми питане е това че сме кандедатствали два пъти неуспешно по Квебекската процедура може ли да ни повлияе негативно ако решиме да кандидатстваме по федералната процедура.
Тук: https://services3.cic.gc.ca/efee/efee.do?lang=entora2007 написа:Къде мога да видя какви са таксите за разглеждане на документи за 4 членно семейство.
Как да си изчислиш точките за езика незнам точно. Това си проличава след IELTS. Какви точки ще ви дадат за съответен резултат от изпита ще видите тук на страница 10 /десет/. Тук можете да направите онлайн теста за оцента на точките: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... /index.asptora2007 написа:Надявам се последен въпрос за сега как точно да си изчисля точките за да преценя колко точки да си пиша за езика за да не се надценя много.
Желая ви успех и попътен вятър каквото и да решите.
питане
благодаря много за бързия и точен отговор .Предполагам че ще се пуснем и по тази програма дано тук успеем толкова много искаме да стигнем до тази пуста Канада.Още веднъж благодаря много
никога не се отказваме
- hadministratora
- Хабсурден
valioiko написа:Вчера обяснявах на приятелка, която е тръгнала по тази процедура че още е много рано и все още няма натрупана достатъчно статистическа информация, за да може да се даде прогноза. Реших все пак да проверя дали не съм я подвел и погледнах на този адрес. За съжаление се оказах прав:tora2007 написа:Трае около година, стига да няма препятствия. Все пак това са предположения, защото промените излязоха скоро.....Current processing times are not yet available for the Federal Skilled Worker applications received after February 26, 2008 as volume is not sufficient for an assessment.
Интервю
Да Kill_u точно така отказаха ни заради френския.Вчера цял ден и днес чета за федералната процедура и се надявам да имаме някакви шансове по тази процедура.
никога не се отказваме