Относно новият регламент за кандидатсване

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Mi6o76

Относно новият регламент за кандидатсване

Мнение от Mi6o76 »

Здравейте!Искам да попитам единствено и само ли кандидати,чиито професии попадат в списъка с търсените професии могат да кандидатстват по федералната процедура?Т.е. ако дипломата ти е за горски инжинер/ЛесоТехнически университет/,имаш ИЕЛТС можеш ли да кандидатстваш?
ИЕЛТС с подаването на документите ли се държи или след като получиш писмо дали продължаваш?Има една точка според която пише,че ако не те одобрят ти връщат таксата,това така ли е?
Мерси за отговорите!
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Отговора на първият ти въпрос е твърдо ДА. Само тези, които попадат в този списък те могат да кандидатстват по тази процедура. Преди си мислех, че другите просто минават по старата процедура но се оказа, че не съм прав.
IELTS се държи когато искаш но въпроса е че трябва да го пратиш с документите, които изпращаш на втория етап. А именно след като получиш одобрение от Sydney, NS, Canada.
Тоест първо пращаш попълнените формуляри до Sydney, NS, Canada, плащаш такса за обработка и чакаш. След около месец имаш отговор, че трябва да събереш необходимите документи съгласно изискванията на посолството, което обслужва държавата ти. В случая Канадското посолство в Букурещ.
За връщането на таксата не съм много сигурен. Но така или иначе платиш ли я един път смятай, че шест месеца не ти мърдат тия пари да са при тях. Аз първоначално обърках и преведах на грешно място та ги чаках точно половин година да ми ги върнат. Е най накрая ги върнаха де и даже с лихва.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

kill_u написа:Отговора на първият ти въпрос е твърдо ДА.
Да, ама НЕ!

Можеш да кандидатстваш ако:

1. Професията ти е от 38-те (имаш стаж минимум една година по някоя от тях, без значение каква ти е дипломата)

ИЛИ

2. Имаш уредена работа от канадски работодател (АЕО - Arranged Employment Opinion)

ИЛИ

3. Пребиваваш в Канада минимум от една година с работна или студентска виза.

При неодобрение ще ти върнат парите, но само ако неодобрението е от страна на Сидни, НС. Ако от Сидни ти одобрят кандидатурата, а в букурещ ти откажат - няма да ти върнат платените такси.

Запомни! Не е важно какво си учил, а какво си работил. Ако си работил една година или повече по някоя от 38-те професии, можеш да кандидатстваш.

Успех!
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Много ти благодаря за отговора!Това не е много добре,защо са си променили така правилата?В смисъл...според мен няма мениджър в Бг който да си зареже тук социалният живот и да хукне за Канада,а професиите водопроводчик ,готвач са чудесни,но дали такива хора биха се явили на ИЕЛТС?Съмнявам се!Това с каква цел е направено само можем да гадаем,излиза,че процедура Квебек е за всички останали?
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Все пак, целта е да се направи някаква първоначална отсявка. Затова и готвачът пращат на IELTS.
Не търси логика тук!
Инак, правилата за процедурата се променят през 2-3 години средно.
:)
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

valioiko написа:
kill_u написа:Отговора на първият ти въпрос е твърдо ДА.
Да, ама НЕ!

Можеш да кандидатстваш ако:

1. Професията ти е от 38-те (имаш стаж минимум една година по някоя от тях, без значение каква ти е дипломата)

ИЛИ

2. Имаш уредена работа от канадски работодател (АЕО - Arranged Employment Opinion)

ИЛИ

3. Пребиваваш в Канада минимум от една година с работна или студентска виза.
... е предполагаше се, че само за федерална процедура по 38 професии пита човека. Не и за възможностите за уредена работа или пък 6 работени месеца.
Иначе си прав за другите две възможности.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Да де, ама ние човека не го познаваме, че да кажем какви са му възможностите.

Останалите 2 позиции са също част от процедурата Federal Skilled Worker.
tora2007

питане

Мнение от tora2007 »

Здравейте на всички и аз имам малко питанки отностно федералната процедура.Първо съпругът ми е гл.счетоводител от 10г. образование магистър 5г.обучение-Счетоводство и контрол.Та първият ми въпрос е това нали се води мениджърска длъжност.Другото питане ми е колко долу-горе трае цялата процедура .Другото питане е нали по тази процедура няма интервюта а само изпит пред TOFL.Другото ми питане е това че сме кандедатствали два пъти неуспешно по Квебекската процедура може ли да ни повлияе негативно ако решиме да кандидатстваме по федералната процедура. Знам че ми стана много да питам но всички Вие тук във форума сте много печени и любезни и ще се възползвам от възможността да си изясня подробно всичко.Къде мога да видя какви са таксите за разглеждане на документи за 4 членно семейство.Надявам се последен въпрос за сега как точно да си изчисля точките за да преценя колко точки да си пиша за езика за да не се надценя много .Това с езика ми е много неясно и може би затова не мога да си изчисля точно точките .БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се .ВИЕ сте супер.А това е най-якия форум в който съм влизала.
никога не се отказваме
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

tora2007 написа:Първо съпругът ми е гл.счетоводител от 10г. образование магистър 5г.обучение-Счетоводство и контрол.Та първият ми въпрос е това нали се води мениджърска длъжност.
Няма значение дали е мениджърска длъжност. Има значение дали е сред 38-те професии. Длъжността на счетоводител е в този списък, което ви дава право да кандидатствате по процедурата, но само, ако съпругът ти е водещ кандидат. Това дали длъжността е мениджърска или не зависи само под кой NOC код ще кандидатствате - дали 0111 или 1111

tora2007 написа:Другото питане ми е колко долу-горе трае цялата процедура .
Трае около година, стига да няма препятствия. Все пак това са предположения, защото промените излязоха скоро. Както се развиват нещата на подалите досега - това показва.
tora2007 написа:Другото питане е нали по тази процедура няма интервюта а само изпит пред TOFL.
Няма интервюта наистина. Трябва да се положи IELTS.
tora2007 написа:Другото ми питане е това че сме кандедатствали два пъти неуспешно по Квебекската процедура може ли да ни повлияе негативно ако решиме да кандидатстваме по федералната процедура.
Едва ли някой може да ви даде окончателен отговор на този въпрос. Аз поне не мога.
tora2007 написа:Къде мога да видя какви са таксите за разглеждане на документи за 4 членно семейство.
Тук: https://services3.cic.gc.ca/efee/efee.do?lang=en
tora2007 написа:Надявам се последен въпрос за сега как точно да си изчисля точките за да преценя колко точки да си пиша за езика за да не се надценя много.
Как да си изчислиш точките за езика незнам точно. Това си проличава след IELTS. Какви точки ще ви дадат за съответен резултат от изпита ще видите тук на страница 10 /десет/. Тук можете да направите онлайн теста за оцента на точките: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... /index.asp

Желая ви успех и попътен вятър каквото и да решите.
tora2007

питане

Мнение от tora2007 »

благодаря много за бързия и точен отговор .Предполагам че ще се пуснем и по тази програма дано тук успеем толкова много искаме да стигнем до тази пуста Канада.Още веднъж благодаря много
никога не се отказваме
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

valioiko написа:
tora2007 написа:Трае около година, стига да няма препятствия. Все пак това са предположения, защото промените излязоха скоро.....
Вчера обяснявах на приятелка, която е тръгнала по тази процедура че още е много рано и все още няма натрупана достатъчно статистическа информация, за да може да се даде прогноза. Реших все пак да проверя дали не съм я подвел и погледнах на този адрес. За съжаление се оказах прав:
Current processing times are not yet available for the Federal Skilled Worker applications received after February 26, 2008 as volume is not sufficient for an assessment.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Това, че няма информация аз го бая от доста време, ама е факт, че много от подалите декември 2008 вече имат медицински, което дава някаква представа как се случват нещата.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

В подписа ти пише интервю на 16.06.2009г. Това значи ли че са ви отхвърлили на това интервю?

Иначе таксата за обработка на четири членно семейство е 1400 CAD които се разбиват така: 2х550 на големите и 2х150 за малките.

Гадното е докато намериш как да ги платиш.
tora2007

Интервю

Мнение от tora2007 »

Да Kill_u точно така отказаха ни заради френския.Вчера цял ден и днес чета за федералната процедура и се надявам да имаме някакви шансове по тази процедура.
никога не се отказваме
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Е поне сега можете първо да минете IELTS за да знаете колко точки тотално имате и дали можете да кандидатствате. Не че и тук работата е сигурна ама поне в това отношение(езикови изисквания) сякаш нещата са по изчистени.
Публикувай отговор