Интервюта - пролетна сесия 2009

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
tora2007

интервю

Мнение от tora2007 »

Искам само да добавя че интервюто ни като цяло беше точно 30мин влязохме в 14.45ч и излязохме в 15.15.от който 5мин обяснения преди интервюто 10мин писане в лаптопа и накрая 10мин обяснения защо ни е откано реално сме говорили точно 5мин от които той разбра че не ни е достатъчно добър френския.Въпреки всичко ще си напишем запитването до Виена и ако от там ни кажат че може да изкараме исканите нива за да продължим процедурата ще го направим но ако кажат че трябва да се кандидатства отново категорично няма да се съгласим защото явно че няма гаранция това ни кандидатстване беше за втори път.Да не говорим че първия път бяхме наистина много зле с френския сами си го преценихме и не ни достигнаха само 2точки а сега бяхме доста добре подготвени и не ни достигат 7точки .Точно това не можем да си обясним явно сега ги изчисляват по друга нова неясна за нас схема .
никога не се отказваме
KASTA7372

Мнение от KASTA7372 »

Благодаря за отговорите на vankata_vd и GGG, явно при всички е различно, ние със съпруга ми изкарахме на Алианс по 130 часа и отделно аз с частни уроци, като той е с ниво 4/4 а аз като водещ 7/8 от месец януари, сега продължавам с втора част на Кампюс до датата на интервюто, да не говорим че мислехме, че ще сме поканени тази сесия и сме готови с въпросите по интервюто, но като чета виждам, че има върнати по незнайно какви критерии...
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Само да обясня,че интервюиращият категорично каза,че за нива 7/7 и по-нагоре трябва да се защити изцяло завършен Campus 3.
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
KASTA7372

Мнение от KASTA7372 »

Да, но явно всичко е относително, защото преподавателката ни от курса, която подготвя и за интервю от години сподели, че с първия учебник минават кандидатите... всичко е късмет!
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
Аватар
thesaint

Мнение от thesaint »

Не се плашете-ее-е-е-е-е....

Напред с гордо вдигната глава.
Ние българите сме най-добрите!!!!!

Стискайте ни палци утре, после ще дам блиц entrevue :)
:lol: :beer: :lol: :beer: :beer: :idea: :idea:
Документите до Виена - 19.12.2008
Accusé de réception - 28.02.2009
Поканата за интервю - 06.05.2009
Интервю - 18.06.2009 -УСПЕШНО !!!
Док. Букурещ - 30.07.2009г.
Получени баркодове - 19.08.2009г.

Bonne chance !

V.A.S.
;)
Аватар
vankata_vd

Мнение от vankata_vd »

thesaint написа:Не се плашете-ее-е-е-е-е....

Напред с гордо вдигната глава.
Ние българите сме най-добрите!!!!!
Право казва thesaint..........така е........САМО НАПРЕД !!!

Успех на всички :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

P.S. tora2007,Mi6o76 страшно много съжаляваме............НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ.............а и не се знае какво ще ви кажат във Виена,аз лично мисля,че всичко ще се нареди по най-добрият за вас вариант.........и всичко ще завърши ДОБРЕ !!!

УСПЕХ.............БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"В мечтите си хората се надяват, в живота си - очакват... Късметлиите, казват, не влизат в сметката!"
Аватар
bella_ross

Мнение от bella_ross »

Здравейте всички! Ние минахме успешно интервю на 12.06 - 14,30 ч.
Аз съм нова тук, моят мъж чете по принцип форума. Аз мога кажа, че не вярвам много във форумите.:-) Има много неверна информация и се пишат доста глупости. Да ме прощавате :-)
Познавам Мила и много ценя нейния труд тук! Да са живи и здрави!
Нашата кандидатура се позабави малко,понеже не ни достигнаха 2 точки за допускане до интервю и се наложи борба за покачването им. От октомври 2008 бяхме в списък на чакащите дата, не я получихме декември,както се надявахме и чак за сега.
Вдигнах ниво френски на В2 ,защитетно на изпит в Алианс Франсез.
Водещият кандидат бях аз с нива фреснки 7/8 и английски 3/4 - без никави изхвърляния, което е супер важно. Филолог съм с немски език, работя като преводач. Мъжът ми с 3/4 - фр. май и на англ. толкова бяхме писали. Минахме съвсем стандартно, без кой знае какви допълнителни въпроси - нормално. Искаше мотивацията ми на английски, обясних, че няма да мога да се спраявя така добре както на френски, опитах в началото и продължих на френски. Мисля,че няма какво да впечатлявам с ниво английски - ясно е че го ползваме всички в работата си.
Това е нормална сверка на документи и адекватността ви. Преводачката сбърка датата на раждане на сина ни и грешно изчисли стажа ми, поправях я на няколко пъти. Мисля, че не е случайна грешка. Може би са им заучени трикове за проверка дали се следи хода на разговора и владеенето на езика. Някои я хвалят и казват, че е много приятна - аз мисля, че е професионалист - ясно е. При нас беше супер безизразна и направо неприятна, което не ме притесни изобщо, итервюиращият е важен , а не преводачката :-)
Успех на всички и помнете, че изхвърлянията и надценяванията не са ви от полза. :P
Последно промяна от bella_ross на Сря Юни 17, 2009 6:32 am, променено общо 3 пъти.
Аватар
vankata_vd

Мнение от vankata_vd »

ЧЕСТИТО,bella_ross !!!!! :partytime:
"В мечтите си хората се надяват, в живота си - очакват... Късметлиите, казват, не влизат в сметката!"
Аватар
robertavictoria

Мнение от robertavictoria »

А :D Здравейте, съфорумци!
Днес бяхме на интервю от 9 часа, и слава богу :beer: успеееешно!!!
Аз - френски 6/6, английски 12/12 бях страшно притеснена, май не можех и името да си кажа :D ! Но наистина мосюто е млад, добронамерен, излъчващ спокойстие, готин....
А сега по същество!
Мосюто ни обясни, че интервюто минава в 3 части:
1) Сверка на документи
2)Разясняване на опит, образование, мотивация и т.н.
3)Получаване на отговори и разясняване на следващи стъпки по процедурата.
След това ме почна мен като главен апликантл За коло 15 мин. направи сверка на документите ми за образование, като междувременно ме попита (аз съм учител по английски) на каква възраст са децата на които преподавам. И...стана първия ми фал...бре...quel age...quel age....изредих паралелките-от 7-12 клас, обаче той пак...накрая стоплих....Попита ме защо съм карала второ висше, какви са били мотивите ми? Последва въпрос- защо искате да емигрирате, и познайте ха! зададе ми го на английски и аз запецнах!!! Ама яко запецнах, така си го бях набола този въпрос на френч, че почнах Parce que.... :shock:
Както и да е, обясних, че ми е трудно да превключа от френски на английски и мосюто прояви разбиране :oops:
Последваха документите ми за работа, сверка, иска ми трудова книжка, трудови договори и сие....последва чаткане на PC.....и въпрос:
Още ли работите в това училище? А какво сте правили на предишната си работа, вашите основни задължения(тогава обработвах снимки за уеб сайт). Последва въпрос: Запозната ли сте с процедурата за прием в учителските комисии, чела ли сте допълнителното споразумение? Аз се ухилих широко, уверена в себе си, че знам и тръгнах да обяснявам, но обърках откъде трябва да получа разрешение, но с голяма охота заобяснявах, че заместниците на учители са широко търсени, щото там учителите имат 3 почивни дни на месецл. Както и да е, измъкнах се от ситуацията, като му дадох фермани за образователната ситема в Квебек...
Последва въпрос, кои са първите стъпки, които ще направите, когато пристигнете там.
Започна със съпруга ми - френски 4/4, английски 6/6. Проверка на документи...... Говорите ли френски?-Да, малко.....Говорите ли английски?-Оправям се......Къде се намира ресторанта?(съпруга ми е сервитьор)-браво, оправи се....Какъв е специалитета-и тук се оправи...Колко места побира ресторанта- тук вече той се оплете......huit,neuf....аз се опитах да подскажа, но ми направиха забележка..и съпруга ми отговори на английски ( :D извади по-добър английски от моя!) И....това беше...... :redghost: Последваха познатите поздравления и по-нататъшни разяснения.....
Интервюто трая точно 1 час.....в който голяма част от времето минава в сверки и на документи....
За тези след нас, кураж, няма страшно, само бъдете спокойни и се усмихвайте, дори и да сбъркате, изпитващия е толерантен, спокоен и страшно разбран!На моменти говори бързо, но му се разбира, плюс това повтаря въпроса си по различни начини, докато не зацепиш....
Основните въпроси са явно: Какви са мотивите ви да ходите в Квебек; Какво ще работите там; Първите стъпки, когато пристигнете. И специфични въпроси, разбира се според професия и образование.
Никакви кой знае какви странични въпроси. Водете се главно по документите и имайте предвидтези въпроси по-горе.
Е, вие си го знаете!!! Успех и късмет на всички!!! :thumbsup:
Р.Р. Горещи благодарности на Агнеса! Много ти благодаря, мила, получих писмото ти и веднага ти отговорих с хубавата новина. :D
Аватар
vankata_vd

Мнение от vankata_vd »

ЧЕСТИТО , robertavictoria !!!!!!!!!!! :partytime: :partytime: :partytime:

ПОЗДРАВЛЕНИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
thesaint

Мнение от thesaint »

Колеги съмишлиници,

Бихте ли ми казали къде се провежда интервюто в хотела, как да се ориентирам, че не ми остана време да проверя(не че няма да се ориентирам и оправя, но малко повече инфо би ми било полезно).
Предварително Ви благодаря - Merci !!!
Документите до Виена - 19.12.2008
Accusé de réception - 28.02.2009
Поканата за интервю - 06.05.2009
Интервю - 18.06.2009 -УСПЕШНО !!!
Док. Букурещ - 30.07.2009г.
Получени баркодове - 19.08.2009г.

Bonne chance !

V.A.S.
;)
Аватар
vankata_vd

Мнение от vankata_vd »

thesaint написа:Колеги съмишлиници,

Бихте ли ми казали къде се провежда интервюто в хотела, как да се ориентирам, че не ми остана време да проверя(не че няма да се ориентирам и оправя, но малко повече инфо би ми било полезно).
Предварително Ви благодаря - Merci !!!
Здрасти,Светец !!!
Интервюто се провежда в салон №2,това е на вторият етаж,минаваш през кафето и ще видиш осветен коридор,продължаваш напред и ще видиш табло-на него пише зала №.... -Имиграция Квебек.След това в дясно има рецепция ще питаш и ще те упътят............по принцип е последната стая преди изхода в ляво на вратата си пише "Quebec".

Това е,малко объркано ти обясних,но в общи линии си ме разбрал,а?!?

Ей Светец,УСПЕХ ТИ ПОЖЕЛАВАМ и се усмихвай повечко на интервюто!!!

:thumbsup:
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

robertavictoria,bella-rose ,честито!Успех!
bella_rose виждам,че сте се явявали на Б2,което е било поискано от Виена,би ли споделила за изпита колко учебника на Campus минахте?Или ако не е тази система коя минахте до явяване на изпита,понеже ни е изискано на самото интервю и има леко разминаване в различните изпитни центрове.Самият резултат по какъв начин беше изпратен-документ или по служебен път?
Мерси!
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
Аватар
bella_ross

Мнение от bella_ross »

Mi6o76 написа:robertavictoria,bella-rose ,честито!Успех!
bella_rose виждам,че сте се явявали на Б2,което е било поискано от Виена,би ли споделила за изпита колко учебника на Campus минахте?Или ако не е тази система коя минахте до явяване на изпита,понеже ни е изискано на самото интервю и има леко разминаване в различните изпитни центрове.Самият резултат по какъв начин беше изпратен-документ или по служебен път?
Мерси!
здравей!
само да уточня - ниво В2 не ми е искано от Виена, нямах друг начин да си кача 2 точки за да ме допуснат до интервю,освен да кача нивото на френския си. Изпратих документ за завършено ниво В2 в езиков център в Пловдив,но не го уважиха. Казаха буквално: може да учите френски където искате, но изпратете документ от преминат изпит за нивото от призната от нас институция.
Не съм работила по Campus , а по Panorama и дори без учебник в общи линии съм си готвила нивото. Но съм филолог все пак и методите ми на учене на чужд език са различни. Явих се на тест за установяване на ниво В2 в Алианс Франсез - Страра Загора, в Пловдив нямаха дата за изпит и ми загубиха 2 месеца в увъртания и лъжи, а аз имах срок в който да представя документ за нивото от призната от Квебек иснтитуция, каквато е Алианса. Атестацията си изпратих сама в писмо до Виена и отговорът беше, че сме включени в листа на чакащи дата. Така от октомври 2008, чак тази година дойде датата.
На интервюто ме попитаха за нивото - показах оригинала на атестацията, питаха защо в Ст.Загора, отговорих, че нямаше дата за тест в Пловдив и това беше всичко относно документа.
Дано съм ти помогнала. Нямаше яснота до миналата година, какъв документ точно признават, пишеше ми резултати от призната институция. За по-ниските нива признаваха и други институции,но за В2 вече не. Кандидатурите са индивидуални и е много е важно кой те подготвя за интервюто, кой ти е правил канидатурата, така че да издържи отвсякъде! Както писах , не съм по форумите, по простата причина че се пишат много глупости и форумите не са местата където може да се получи точна информация за някои по-специфични особености по кандидатурите. Самата кандидатура трябва да е много добре огледана още при подаването, за да няма изненади после. Там хората не са тъпи и много точно си следват точкуване и изпитавне по техните правила. Успех, ако мога да съм полезна с друго - пиши ми.
Аватар
lonly wolf
Изгонен от форума

Мнение от lonly wolf »

bella_ross здравейте и от мене и успех по-нататък! Искам да попитам къде и как искарахте атестата за ниво щото оня ден шефката на Алианса в Пловдив ме убеждаваше че не мога да се явя само на изпит а трябва да мина при тях 60-те часа които са ми необходими да изпратя във Виена
Футбола остана единствения легален начин да си купиш негър...
Публикувай отговор