Работа . и стаж

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
montrelcho

Работа . и стаж

Мнение от montrelcho »

Здравейте,
Някои да ме посъветва!
Освен стажа който ми носи точки трябва ли да се пишат и стажове които нямат никаква тежест или поточно не са професионални (като сервитъор например) ?????
Става дума за апликацията за селекция за Виена.
Мерси
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

В молбата посочваш всичко което си работил а прилагаш писмени доказателства само за стажа, който със сигурност ти носи точки и то с продължителност не повече от 48 месеца. Това е максимумът за който се дават и максималните 12 т., другото е излишно.
Ако не си сигурен кой стаж ще ти бъде зачетен и кой не, то пращаш доказателства за всичко което си работил.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
montrelcho

Мнение от montrelcho »

Мерси.

Значи посочвам всички работи дето съм работил а доказателство пращам само за този който ще ми донесе точки. Така нали.

А за всички ли трябва да напиша опис на дължността ?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ако този стаж, за който си сигурен че ще ти донесе точки, е по-малък от 48 месеца то пращаш доказателства за целият стаж. Никога не се знае чиновникът във Виена кое ще признае и кое не.
А описание на длъжността правиш на всяка озиция посочена в молбата за селекция.
Аватар
montrelcho

Мнение от montrelcho »

А дължностната характеристика я съставяме ние свободно сами или трябва да се съобразим с начина на които е претставена в NOC
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Май за различни неща говорим. Аз като говоря за описание на всяка работна позиция имам предвид попълването на т. 9.1. от молбата за селекция а не да се изпраща длъжностна характеристика на всяка длъжност. Това последното никой не ти го иска от Виена, а просто искат доказателство, че си го работил това нещо - трудова книжка, трудов договор, граждански договор и т.н.
Аватар
montrelcho

Мнение от montrelcho »

Аз мислих че това е едно и също. И аз мисля за 9.1. значи пиша за всички работи дето съм ги работил 9.0 и 9.1. А доказателство пращам само за последното което е професионално и може да ми донесе точки.
ОК. Мерси много
Аватар
montrelcho

Мнение от montrelcho »

И , в полето 9.1 Основни задължения:
има ли някакви задължения как да се попълнят?

Или просто с кратки думи описваме какви ни са задълженията ( да събере в графата).

?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Няма образец или задължителен формат, в свободен текст сбито описвате основните функционални задължения (отговорности) за всяка длъжност.
Аватар
montrelcho

Мнение от montrelcho »

А проверяват ли при работодателя дали работим и такива неща.???

Не искам да казвам все още на работата че искаме да имигрираме, щото нали се сещате какво ще се случи :evil:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Проверяват понякога. В смисъл, че не всеки кандидат се прояверява а изборът е на случаен принцип или в случай на предизвикани съмнения в предоставените данни.
Публикувай отговор