Интервю на 21.04.2004 при Ла Рю

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
sergarion
Обратна връзка:

Интервю на 21.04.2004 при Ла Рю

Мнение от sergarion »

Чета че доста хора са върна ти на последните няколко интервюта...Е да добавя и мен в списъка...за съжаление.Нащето не беше нищо особено.Влязохме в 11.00 в сградата на консулството на Асен Златаров,почакахме близо 25 минути през които здравата се поизпотихме ит притеснение.След което ни извикаха и...мосю Ла Рю започна да говори встъпителната си реч относно това че иска конкретни отговори(пусна неговия си лаф за температурата навън-ако ви питам колко са градусите навън не искам да ми обяснявате че е пролет и е топло),чв не трябва да си помагаме и че нямаме право да си говорим с половинката,после добави че все пак не сме на изпит и да не се притесняваме.:акар че точно на изпит си приличаше.Аз бях основният кандидат с 7/7 за езиците и 3 г.стаж-стоматолог,8 000 CAD а жена ми 2 г. стаж 7/7 за езиците .
първо ме попита дали аз съм Мосю Махаев и след утвърдителен отговор ме попита за годината на раждане,после месеца,после датата.Понеже аз съм с руско гражданство ме попита дали съм се появил на белият свят тук или съм пристигнал по-късно(не мога сега да си спомня как е точно на френски) .Кога сте пристигнал?После зададе въпроси за образованието-колко години основно,колко средно ,колко висше -искаше да види как се ориентирам с цифрите.
от всички въпроси едиствено запецнах на този за къде точно съм се родил понеже много завъртяно го зададе.Помолих преводачката за помощ но тя каза че няма право да се меси.И въобще от нея никава помощ не получих през цялоти интервй.После се прехвърли на жена ми пита я общо взето същите работи,но тя се обърка няколко пъти в годините на образование-тя е със средно(той не остана много доволен от това).Помоли я да опише как изглежда нашата учителка,като непрекъснато искаше още и още подробности и я подканяше да говори.А относно учителката-пита ме къде съм учил и колко време.Аз казах че сме учили при частна учителка около1,5 години.Пита също дали имам апартамент-аз обясних че съм съсобственик със брат ми на един апарт. но нямам документ(аз си мислех че няма да ми трябва,тъй като смятах че 8 хил. са достатъчни,а имах и 2 000 Usd )Но когато понечих да му обясня че имам и в брой още 2 000 $ преводачката ме прекъсна и каза :"след интервюto ще задавате въпроси".
И така накрая той смята нещо около 20 мин. ,разпечата на лаптопа указания.Обясни ми че малко не ми достигат до 7 ниво за езика иска да минем с жена 200 часа френски.Попита дали ще се справим за една година и слад моето умърлушено'Je pense que nous pouvons',добави че не е зле да имам и документ за съсобственост с брат ми,и да донеса и осигур.книжка с повече стаж.
Общо взето аз не искам да се оплаквам,не съм доволен от себе си и от това как говорех на френски,просто описвам интервюто за да имат представа тези след мен.Дано да съм бил полезен.
А да въобще не иска да види никакви препоръки и други странични док.Само тези които пише в писмото с което ви канят на събеседване.Самият Ла Рю ми се стори много стриктен в работата си,обективен служител чиято задача е само да оцени и събере точките и да провери докум. и знанието на езика.Не цели нито да помага нито да къса,безпристрастен е и мисля че не му прави впечатление дали се усмихвате и дали сте притеснени,нито как сте облечени и колко сте интелигентни.Успех на всички след нас и повече късмет.Чао,ще пиша след второто интервю а смятам да мина тези 200 часа до края на годината . :wink:
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: Интервю на 21.04.2004 при Ла Рю

Мнение от yaiuat »

sergarion написа:...Обясни ми че малко не ми достигат до 7 ниво за езика иска да минем с жена 200 часа френски.Попита дали ще се справим за една година и слад моето умърлушено'Je pense que nous pouvons',.и...:
Sergarion батка съжалявам че така е станало. Би ли казал той коллко малко е казал че не ви достига на тебе и съпругата ти.Колко точки са това и свали ли ви точките за езиците?
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Zdravei sergarion,
moje li da kaje6 imate li dete sys syprugata ti. Za6toto tezi 8000 CAD bi trqbvalo da stigat za dvama 4oveka. Nadqvam se da otgovori6. Blagodarq predvaritelno!
LaRue

Мнение от LaRue »

sergarion, съжалявам, че така е станало.
Преводачката не е помагала защото и двамата сте писали 7/7 за езика, а това означава, че не се нуждаете от нея, относно апартамента може би си споменал някъде в противен случай той няма от къде да знае.
Не се предавай, ще успееш

КУРАЖ
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
sa6ka

intervu na 21.04 pri laru

Мнение от sa6ka »

zdr.semeistvo.iskam da vi uspokoia 4e tova e po dobria variant . sa6toto pologenie se slu4i i s nas pri Pier na 20.04.i na nas ni prepora4a 200 4asa frenski pri pologenie ,4e xodixme na 4astno 1 godina.pri nas sapruga mi e vode6t. molia te kaji na saprugata ti iskat li i na neia tezi 200 h?nie ve4e proverixme niakoi oferti v IHS OT 25 05.ZAPO4VAT KURSOVE. moge da se obai6 na telefon 72 37 48 za podrobnosti.A vav frenskia kult. tcentar zapo4vat kursove ot 06.07 tel. 937 7922.niama da se predavame, 6te im gi izkarame i prodalgavame napred. dogodina po tova vreme triabva da letim USPEX I SMELO NAPRED :D
pumpy

Мнение от pumpy »

Sergarion няма страшно, френски се учи а ще ти трябва тук. Жалко че в София няма курсове по франгле би било много по-полезно ат френския институт, защото тез тук не мучат на френски. Ще ходите ли пак на интервю или само ще трябва да представите сертификат за часовете и много ми е странно как ще си увеличиш трудовия стаж като вече веднъж си го декларирал освен да натрупаш още напред ? назад няма как да променяш тепърва . Не се притеснявай имаш поне къде да отседнеш като дойдеш в началото живот и здраве. Успех и напред - френския е по-лесен от патоанатомията :D
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Naposleduk 4eta mnogo opisania na intrevutat prez poslednite meseci i se iznenadvam kolko strogi sa stana li.Na moito intervu predi 3 godini neshtata minaxa mngo po lezno.Iavno se e promenila mnogo procedurata.
No kakto se kazva vsiako zlo za dobro- v kraina smetka da pouchite oshte malko frenski v Bulgaria shte vi e mnogo ot polza,za mene kursovete po ezik tam sa mnogokratno po dobri ot bezplatnite kursove v Canada.Ne sugaliavaite za zabavaneto vagnoto e 4e shte stignete do Canada.Uspex ot tuk natatuk.
Botzo

Мнение от Botzo »

sergarion,
не се притеснявай. Наистина има много върнати, и нас ни бяха върнали. Ама а много упоритост ще си го извоювате. Заслужава си. Не с епредавайте. Почвайте с курса и ще видите как ще минете другия път.
Успех.
Аватар
sergarion
Обратна връзка:

Мнение от sergarion »

Благодаря на всички които ми писаха и за мненията ви.Свилко ние с жена ми още нямаме деца(ние сме от тези които искат да си имат "канадче" :D ) и затова и аз се чудя защо ни иска още и собственост ,но както и да е .Относно точките за езика -на мен ми свали на 6/5 (или 5/5 не съм сигурен) а на жена ми на 5/4.Сега си давам сметка че може би наистина се изхвърлихме с тези 7/7 ,но все се надявахме да понапреднем до интервюто.Все пак сега се чувствам по-амбициран отвсякога и се надявам бързо да ги вземем тези 200 часа и да минава това интервю най-накрая. :twisted:
Sа6ka на жена ми също й искат 200 часа ,но и да не й иска то е ясно че трябва и тя да понапредне защото се видя ,че и втория кандидат трябва да добре с езика.
Poumpy благодаря ти, приятелю, за добрите думи и се надявам наистина скоро да те видя. :lol:
Заключено