първо ме попита дали аз съм Мосю Махаев и след утвърдителен отговор ме попита за годината на раждане,после месеца,после датата.Понеже аз съм с руско гражданство ме попита дали съм се появил на белият свят тук или съм пристигнал по-късно(не мога сега да си спомня как е точно на френски) .Кога сте пристигнал?После зададе въпроси за образованието-колко години основно,колко средно ,колко висше -искаше да види как се ориентирам с цифрите.
от всички въпроси едиствено запецнах на този за къде точно съм се родил понеже много завъртяно го зададе.Помолих преводачката за помощ но тя каза че няма право да се меси.И въобще от нея никава помощ не получих през цялоти интервй.После се прехвърли на жена ми пита я общо взето същите работи,но тя се обърка няколко пъти в годините на образование-тя е със средно(той не остана много доволен от това).Помоли я да опише как изглежда нашата учителка,като непрекъснато искаше още и още подробности и я подканяше да говори.А относно учителката-пита ме къде съм учил и колко време.Аз казах че сме учили при частна учителка около1,5 години.Пита също дали имам апартамент-аз обясних че съм съсобственик със брат ми на един апарт. но нямам документ(аз си мислех че няма да ми трябва,тъй като смятах че 8 хил. са достатъчни,а имах и 2 000 Usd )Но когато понечих да му обясня че имам и в брой още 2 000 $ преводачката ме прекъсна и каза :"след интервюto ще задавате въпроси".
И така накрая той смята нещо около 20 мин. ,разпечата на лаптопа указания.Обясни ми че малко не ми достигат до 7 ниво за езика иска да минем с жена 200 часа френски.Попита дали ще се справим за една година и слад моето умърлушено'Je pense que nous pouvons',добави че не е зле да имам и документ за съсобственост с брат ми,и да донеса и осигур.книжка с повече стаж.
Общо взето аз не искам да се оплаквам,не съм доволен от себе си и от това как говорех на френски,просто описвам интервюто за да имат представа тези след мен.Дано да съм бил полезен.
А да въобще не иска да види никакви препоръки и други странични док.Само тези които пише в писмото с което ви канят на събеседване.Самият Ла Рю ми се стори много стриктен в работата си,обективен служител чиято задача е само да оцени и събере точките и да провери докум. и знанието на езика.Не цели нито да помага нито да къса,безпристрастен е и мисля че не му прави впечатление дали се усмихвате и дали сте притеснени,нито как сте облечени и колко сте интелигентни.Успех на всички след нас и повече късмет.Чао,ще пиша след второто интервю а смятам да мина тези 200 часа до края на годината .