важен въпрос
важен въпрос
Здравейте на всички
може ли при отказ на процедурата за Квабек да се кандидатства по федералната процедура
може ли при отказ на процедурата за Квабек да се кандидатства по федералната процедура
можем за Квабек да кандидатсваме чак след 5 год
можем за Квабек да кандидатсваме чак след 5 год.
Дали това ще ни попречи да кандидатсваме по федералната процедура
Дали това ще ни попречи да кандидатсваме по федералната процедура
за Квабек
съгласно закона за имиграция за Квабек министъра ще откаже да разглежда нова молба за селекция в следващите 5год
това според нас се отнася само за Квабек
това според нас се отнася само за Квабек
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Това за което говорите е вярно само при положение, че са ви хванали в лъжа т.е. даване на неверни сведения или представяне на фалшиви документи - чл.3.2.2.1
В общия случай при отказ поради недостиг на точки няма никакви такива срокове за повторно кандидатстване.
В общия случай при отказ поради недостиг на точки няма никакви такива срокове за повторно кандидатстване.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Лъжеш се, че някой те е задължил да изчакаш тези 10 м. преди да кандидатстваш повторно, не че не е минало толкова време докато подадеш нова молба за селекция. Аз самият изчаках дори повече от 10 м., повече от година дори. Но защото това време ми трябваше за да си увелича броят на точките, никой не ме е задължавал да изчакам толкова време. Трудов стаж ми трябваше просто.
Никой не ти пречи да кандидатстваш още на другият ден след отказа, но основният въпрос е какво ще е това нещо в профила ти, което ще се е променило за една нощ така, че да доведе до увеличаване на общия брой точки. Именно заради това не е реално да се подава толкова скоростно нова молба за селекция. Едно поне месец или 2-3 м. би трябвало да минат след първият отказ за да може да се изкара (или да се твърди че е изкаран) един езиков курс. Но ако пък да речем някой е получил отказ защото е кандидатствал по време на следването си и са му признали само средното образование. Просто е бил нетърпелив човека и не е изчакал да си вземе дипломата за висше образование. То ако същият този кандидат си вземе дипломата на следващия ден след отказа то спокойно може да пуска същият ден нова молба за селекция, ако с новата диплома вече му стигат точките.
Надявам се да съм бил достатъчно ясен.
Никой не ти пречи да кандидатстваш още на другият ден след отказа, но основният въпрос е какво ще е това нещо в профила ти, което ще се е променило за една нощ така, че да доведе до увеличаване на общия брой точки. Именно заради това не е реално да се подава толкова скоростно нова молба за селекция. Едно поне месец или 2-3 м. би трябвало да минат след първият отказ за да може да се изкара (или да се твърди че е изкаран) един езиков курс. Но ако пък да речем някой е получил отказ защото е кандидатствал по време на следването си и са му признали само средното образование. Просто е бил нетърпелив човека и не е изчакал да си вземе дипломата за висше образование. То ако същият този кандидат си вземе дипломата на следващия ден след отказа то спокойно може да пуска същият ден нова молба за селекция, ако с новата диплома вече му стигат точките.
Надявам се да съм бил достатъчно ясен.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!