Здравейте!
Имам един въпрос, не знам дали до момента някой е имал подобен казус?
От Букурещ получихме медицинските, но заедно с тях ни изискват допънителни документи:единият от тях е "Declaration officielle d'union de fait" -тоест декларация за съвместно съжителство.Попълвайки тази декларация, трябва да отбележим с да или не-дали имаме обща банкова сметка, общо имущество, договор за наем на квартира, застраховка живот за двама ни или ако не нещо, което да потвърждава, че ние живеем заедно.Въпросът ни е кое е най-добре да се изпрати, за да послужи като достоверен документ, тъй като все пак ние живеем на семейни начала и нямаме брак, нито деца.Ако изпратим договор от наема трябва ли да е нотариално заверен или е достатъчно ксерокопие с подписите ни и на наемодателя и нещо друго трябва ли да се направи за вида на самия документ.Или да изберем друга алтернатива, обща банкова сметка, застраховка и т.н.
За пояснение:Ние до Виена и на интервюто сме представили официален документ от общината, с който доказваме, че живеем на един и същ адрес и автоматично показва статута ни, същия изпратихме и до Букурещ .Не знам дали други са били с подобен проблем и как са постъпили!
Благодаря предварително!Очаквам вашите съвети!!!
Допълнителни документи до Букурещ
По принцип достатъчно би било това,че имаме/те лични карти на един и същи адрес от поне 1 година.
Но при нас след няколко месечно чакане покани за визи ни поискаха да докажем и със снимков материал....
Румънските цигани си правят каквото искат.....като се замисля е добре,че няма посолство на Канада в България,че ако трябва да очакваме в България някой да ни гледа документите живи в Канада няма да стигнем ..........
Но при нас след няколко месечно чакане покани за визи ни поискаха да докажем и със снимков материал....
Румънските цигани си правят каквото искат.....като се замисля е добре,че няма посолство на Канада в България,че ако трябва да очакваме в България някой да ни гледа документите живи в Канада няма да стигнем ..........