Определено перфектен вариант би било да заминете заедно с емигрантска процедура. Ако имате и къща за продаване с декларираните пари приемането ви е в кърпа вързано.
Вече зависи и майка ти колко знае езици, и колко ще и се учи тепърва.
По груби сметки разлика между 4-5 години следване като международен и като местен излиза на едно 50 000$, а може и повече.
Ottawa University/University of Toronto
- Kan_Tangra
Много, много благодаря за всичко Valioiko ! Много се радвам, че има възможност поне в началото да съм с майка ми. Разгледах много университети и за сега ме устройват най-вече тези, дето съм писала като заглавие на темата (и като цена и като престиж някакъв). Ако не плащам за кампус, а живеем с майка ми сумата е почти наполовина. Около 6-7 000. Ако й разрешат да работи или да се преквалифицира (на майка ми) тя буквално ще се внедри за 0 време, защото знае 3 езика - английски, гръцки и латински. Тук в София тя има агенция за преводи и легализация, дори превежда документи на хора, пътуващи за Канада, при това на някакви съвсем символични цени от добро сърце и знаейки, че и ние сме на същото положение. Брат ми също щеше да кандидатства мин. година, но го приеха тук и не му се пътува сега.valioiko написа:Осъществи контакт с още канадски университети.
Ето къде да погледнеш: http://www.canadian-universities.net/
Прегледай много добре условията им за международни студенти. На някои са много различни. Има училища (и то големи) които имат същите такси за чуждестранни студенти. Погледни за стипендия. Щом ще имаш и средства - още по-добре. Като студент ще имаш право на работа, но мисля, че разрешителното за работа го взимаш по-късно. Майка ти доколкото знам има право да те придружи докато учиш. Никак не е късно за нея, нито е рано за теб. Няма да ви е лесно, но трябва да опиташ и да се свържеш с училищата и да ги проучиш. До посолството и да идете нищо няма да направите. Учи за ТОЕФЛ или IELTS Academic module, но пак от университета зависи.
Успех ти желая и ако има нещо - питай.
Учих за ТОЕФЛ, ходих и на курс още през юли мин. година, със сигурност ще го издържа и то с много добри точки.
Между другото идеята за Канада си е изцяло моя и то още от 10 клас. Убедих и нашите, сега остава да се превърне всичко в реалност. Толкова ще се радвам да успея, че ... нямам думи! Единственото което ме плаши е цялата тази документация, точки, чудесии ...
Страх ме е да не объркаме нещо в този смисъл. Иначе не смятам, че ще отидем там и няма да се оправим.
Не сме авантюристи, просто искам да получа адекватно образование и да живея в нормална страна. Обичам си моята, но билетче за самолет винаги можеш да си купиш, при това отиване и връщане.
Радвам се, че има такъв сайт и хора като вас да помогнат !
На всяка цена ще пиша как се развиват нещата, да могат и други да се възползват.
Как трябва да ги декларираме тези пари, ако продадем къщата? Майка ми е с агенция за преводи и легализация, професионален преводач с близо 13 годишен стаж, агенцията й има договор с Мин. на външните работи и т.н. Тя е чела, но там у-вията за подобен род дейност (преводаческа) са съвсем други, та за това искаше и тя да се записва на някакъв курс в Канада за преквалификация, но би било добре поне тя да работи нещо там, докато аз уча.Kan_Tangra написа:Определено перфектен вариант би било да заминете заедно с емигрантска процедура. Ако имате и къща за продаване с декларираните пари приемането ви е в кърпа вързано.
Вече зависи и майка ти колко знае езици, и колко ще и се учи тепърва.
По груби сметки разлика между 4-5 години следване като международен и като местен излиза на едно 50 000$, а може и повече.
Мен ако питат всички трябва да се преместим там.

- hadministratora
- Хабсурден
Моля те да ме извиниш че по-рано съм ти писал в мъжки род, но явно не съм се усетил....
Сега по темата:
Другите варианти ги видя, но е възможно да имате и още един. Какво значи "Майка ми е с агенция за преводи"? Фирмата нейна ли e? Ако е така, то може да помислите и за имиграция като "Investors, entrepreneurs and self-employed persons"
Успех!
Сега по темата:
Тук Канът, според мен малко се е объркалnadin написа:Как трябва да ги декларираме тези пари........Майка ми е с агенция за преводи и легализация, професионален преводач с близо 13 годишен стаж.......
Не ми е известно да има имигрантска програма, в която критерия да е колко пари имаш - на съм чувал за нещо подобно. Тоест, това че имаш пари не може да ти гарантира permanent residency. Иначе е 100% вярно че парите са много от полза и са едно от необходимите условия за да имигрирате по повечето програми.Kan_Tangra написа:......с декларираните пари приемането ви е в кърпа вързано.....
Другите варианти ги видя, но е възможно да имате и още един. Какво значи "Майка ми е с агенция за преводи"? Фирмата нейна ли e? Ако е така, то може да помислите и за имиграция като "Investors, entrepreneurs and self-employed persons"
Успех!
Лошо съм се изразила. Да, фирмата, агенцията си е нейна. Тоест тя е собственик и управител. Но няма да е лесно онова за което говориш. Още с отиването да разкрие същата агенция. Там се изискват други сертификати и изобщо не е същата система за подобни агенции (за заклети преводачи). Това на първо четене отпада като вариант. Сложно е.hadministratora написа:Моля те да ме извиниш че по-рано съм ти писал в мъжки род, но явно не съм се усетил....
Сега по темата:Тук Канът, според мен малко се е объркалnadin написа:Как трябва да ги декларираме тези пари........Майка ми е с агенция за преводи и легализация, професионален преводач с близо 13 годишен стаж.......Не ми е известно да има имигрантска програма, в която критерия да е колко пари имаш - на съм чувал за нещо подобно. Тоест, това че имаш пари не може да ти гарантира permanent residency. Иначе е 100% вярно че парите са много от полза и са едно от необходимите условия за да имигрирате по повечето програми.Kan_Tangra написа:......с декларираните пари приемането ви е в кърпа вързано.....
Успех!
- hadministratora
- Хабсурден
Виж сега.... По федералната програма (например) има разни изисквания колко и какъв да ти е стажа. Обаче никой не те задължава да работиш нещо от това което си декларирал в документите когато/ако отидеш. Не съм запознат с програмата, която ти предлагам, но според мен има шанс и там нещата да стоят по същия начин - доказвате че сте имали собствен бизнес, с положителни баланси за последните Х години и получавате PR. Какво ще правите като стъпите на канадска земя си е ваша работа. Проучете внимателно процедурата и вижте дали има изисквания свързани с това което ще се случи след пристигане в Канада.nadin написа:Да, фирмата, агенцията си е нейна. Тоест тя е собственик и управител. Но няма да е лесно онова за което говориш. Още с отиването да разкрие същата агенция....
Да, по федералната съм.nadin написа:.....За федералната програма ли си подавал документи ?
- Kan_Tangra
Може би наистина не се изразих точно.
Имах предвид, че на интервюто многото пари имат ОГРОМНА ПОЛЗА.
По този начин те се презастраховат, че няма да им минеш на социал, да им цоцаш държавата. А щом имаш пари за харчене си добре дошъл в Канада. (от гледна точка на интервюиращия)
Иначе ти пак си подаваш документите, пак се изискват точките, пак си учиш френски и си ходиш на интервю. Разликата е, ако нямаш някакви супер идиотски издънки, с много пари минаваш без никакъв проблем, дори и с много слаб френски.
Това е, което имах предвид
Имах предвид, че на интервюто многото пари имат ОГРОМНА ПОЛЗА.
По този начин те се презастраховат, че няма да им минеш на социал, да им цоцаш държавата. А щом имаш пари за харчене си добре дошъл в Канада. (от гледна точка на интервюиращия)
Иначе ти пак си подаваш документите, пак се изискват точките, пак си учиш френски и си ходиш на интервю. Разликата е, ако нямаш някакви супер идиотски издънки, с много пари минаваш без никакъв проблем, дори и с много слаб френски.
Това е, което имах предвид
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола