Избори
- optics
- Модератор
Да обърнем внимание на закона:
В съответствие с чл. 46, ал.8 избирателни секции могат да бъдат сформирани в:
1. Дипломатическите представителства при наличие на не по-малко от 20 избиратели, заявили лично желанието си да гласуват и също в:
2. Населени места извън точка 1. при наличие на не по-малко от 100 избиратели.
С решение № ЕП-20 от 8 април 2009 г. на Централната избирателна комисия за избиране на членове на Европейския парламент от Република България “Право да избират”, имат българските граждани, които са:
- навършили 18 години, към изборния ден включително,
- имат най-малко 60 дни от последните 3 месеца към 7 юни 2009 г. постоянен и настоящ адрес на територията на Република България или адрес на пребиваване в друга държава – членка на Европейския съюз и
- не са поставени под запрещение, нито изтърпяват наказание лишаване от свобода.
- за живеене в страната се приема и престоят извън Република България за времето, в което български гражданин е изпратен там от българската държава.
Значи всеки който не е агент на ДС или някакъв друг "изпратен там от българската държава" е отсвирен.
Което принципно е добре.
Въпроса е - а тия дето не сме агенти - не сме ли косвено изпратени от българската държава - кой където му видят очите ???

1. Дипломатическите представителства при наличие на не по-малко от 20 избиратели, заявили лично желанието си да гласуват и също в:
С решение № ЕП-20 от 8 април 2009 г. на Централната избирателна комисия за избиране на членове на Европейския парламент от Република България “Право да избират”, имат българските граждани, които са:
- имат най-малко 60 дни от последните 3 месеца към 7 юни 2009 г. постоянен и настоящ адрес на територията на Република България или адрес на пребиваване в друга държава – членка на Европейския съюз и
- не са поставени под запрещение, нито изтърпяват наказание лишаване от свобода.
- за живеене в страната се приема и престоят извън Република България за времето, в което български гражданин е изпратен там от българската държава.
Значи всеки който не е агент на ДС или някакъв друг "изпратен там от българската държава" е отсвирен.
Което принципно е добре.
Въпроса е - а тия дето не сме агенти - не сме ли косвено изпратени от българската държава - кой където му видят очите ???

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- optics
- Модератор
Само веднъж не гласувах и те избраха царя. Този път ще пропусна пак и се опасявам, че пак ще стане беля.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Мисля, че темата е за националните избори, а не за тези за европейски парламент.optics написа:Да обърнем внимание на закона:
Което принципно е добре.
![]()
![]()
Тези, които са изпратени от канадската държава на работа в чужбина и това им се брои за време за гражданство и те ли са "агенти на ДС", местната разбира се ???
-
Белята, Линко е, че демокрацията е толкова добре прикрито зло, че хората са си загубили чувството за тревожност. Мислят си, че могат реално да повлияват върху политическия живот, което е илюзия. Иначе добре познавам една действаща евродепутатка и мога да заявя, че втора такава овца не съм виждал. Освен, че е проста като два г*за, познанията й на чужди езици се свежда до "ползва руски език". Със силата на медиите и пропагандната машина всяко ла*но може да бъде представено като шоколадов диамант и хората вярват. А след 50 години в учебниците по история ще пише глупости като хвалебствията за Чърчил. Аз съм за избирателния абсентизъм, защото обичам абсент. 

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Това е всеизвестна истина, aseto, но засега просто по-добро нещо не е измислено. Накараха насила или с лъжи и измами милиони хора да повярват по едно време, че комунизмът е алтернативата ама видяхме какво стана.
Иначе аз съм привърженик на калвадоса или по нашенски плодовицата щото така показвам, че съм чел Ремарк.
Иначе аз съм привърженик на калвадоса или по нашенски плодовицата щото така показвам, че съм чел Ремарк.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- Kan_Tangra
аз пък откакто съм пълнолетен никога не съм гласувал. Сигурно затова все са смотани управляващите и не се оправяме.optics написа:Само веднъж не гласувах и те избраха царя. Този път ще пропусна пак и се опасявам, че пак ще стане беля.

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола