Да легализирам ли дипломите си преди тръгване?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
dea

Да легализирам ли дипломите си преди тръгване?

Мнение от dea »

Здравейте!
Подготвям се за пътуване към Канада- Монреал и възникна следния въпрос:
Да легализирам ли дипломите си? :roll: Нотариална заверка и превод от заклет преводач достатъчни ли са?
И още нещо да питам- препоръка от работодател ще ми свърши ли работа при търсене на работа?
Предварително благодаря на всички, които ще се включат в темата :beer:
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

здравей,
легализация от България изобщо не се признава в Квебек, а мисля че и в цяла Канада. Въпрос е на липса на някаква спогодба или конвенция между двете страни, така че изобщо не си хвърляй парите на вятъра. Тук ще трябва да си приравниш дипломите, като ще те накарат превода да бъде направен от признат преводач в Квебек. Ако, го правиш на английски, има българки, които са такива преводачи. На френски се признават преводите на една рускиня Елена Риф, която или тя самата превежда дипломата или поставя печат, че представеният й превод е верен. Само по този начин можеш да си приравниш дипломата.
Координати на преводачите
Тук

За препоръките, не зная дали ще помогнат, но със сигурност няма да навредят. Така че, щом можеш си вземи.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

В повечето случаи за работа се искат "живи" препоръки. Не предварително написани. Така че почерпи когото трябва, вземи им точните емайли, телефони, предупреди ги че може да им се обадят от канада и че ще се стараеш да ги известиш когато очакваш такива обаждания.
За написаните - не пречи да си носиш. Аз си носих, ама не са влизали в употреба въобще.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Мнение от teomat.com »

Вземи си само дипломите и преводите. Не ти трябват нито нотариални заверки нито легализации. Тук е желателно да си направиш легализациите при българин, защото само те са официално оторизирани да правят преводите от български. Рускините ги ползвахме преди защото нямаше преводачи от български в Монреал. За Квебек вършат работа и рускините, но ако ти се наложи да подаваш докумемти извън провинцията ще трябва пак да ги легализираш.
Публикувай отговор