А, де !!Kan_Tangra написа:Това е вярно. Писано е обаче малко отдавна. Може би преди 6-7години, не знам. Мисля и че съм го чел преди.
Минималната сега е към 8.50 май, не съм сигурен. А и за секюрити май по-масово е 12 отколкото 8$. Също не знам със сигурност.
Абе пожарната е лесен, него жена му ще го оправя. Ами ти, муха, какво ще те правим.
Какво смятам да работя,след пристигането ми в Канада ?!?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
мъжа ми започна 1-та си работа съвсем легално на 2-та седмица, съвсем по специалността си и с доста добра заплата - не знам изобщо що си даваш скъпоценното мнение за непознатиmyhata II написа:Това е на черно ,питай мажьт ти ,когато бльскаше на черно а ти "УЧЕШЕ"krimon написа:това е доста старо май - в Квебек е 9$ минималната поне от годинаmyhata II написа:Заплащането варира силно, според работата. По принцип минималната заплата се движи между 6.50-8.00 за отделните провинции. Средната заплата за страната е около 15 долара на час.
а на заплата от 18 $ малко по-горе Женката се присмя
Ето за мин работна заплата в Квебек
http://www.cnt.gouv.qc.ca/la-commission ... index.htmlLe 1er mai prochain, le taux du salaire minimum sera porté à 9 $ l’heure, celui des salariés au pourboire à 8 $ l’heure et celui des salariés de l’industrie du vêtement à 9 $ l’heure.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- Kan_Tangra
ако мъжа е златен, най-вероятно жена му си го заслужаваKan_Tangra написа:с такъв златен мъж на кой ще му е до работа
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Кримон, заплата от 18 долара на час в никакъв случай не заслужава присмиване!krimon написа:.....а на заплата от 18 $ малко по-горе Женката се присмя
Обаче ако ти се е сторило, че съм се присмяла, да знаеш, че съм го направила относно теб самата, която с претенциите си за висше образование от БГ, не й я признали за магистър на пазара на труда в Квебек, наложило й се да учи магистратура в Монтреал, взела с близък до максималния брой точки разни изпити, които я поставят в проф-листи и получаваща през ден покани по имейла за позиции, неизискващи интервю ту за федерална, ту за провинциалната администрация се радваш на заплата от 18 долара на час.
Че те други професии като примерно дентал хигиенистите, които учат само 2 години, вземат около 30-35 долара на час. Някой даже беше писал (но не ми се рови), че чистачите в училищата започват около 15 долара на час.