Как да разбирам въпрос 7 от DCS !? Последствия?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
demococcus

Как да разбирам въпрос 7 от DCS !? Последствия?

Мнение от demococcus »

Значи по точка седем "Indiquez les endroits où vous avez résidé au cours des dix dernières années" буквалният превод ми е ясен.

Аз съм бил за няколко месеца в Австралия като временно пребиваващ и като гледам трябва да го впиша. Но се опасявам че ако го впиша, може да ми искат полицейска справка за чисто досие poclice clearance или там какво е.. от австралийската полиция, което сигурно ще видя бая зор да го получа.
Някой с подобен случай може ли да сподели дали са му искали нещо такова и за какво изобщо е необходима информацията по точка седем на имиграционните?

И друго - ако съм живял в няколко различни градове в България без да имам промяна във временното или постоянно местожителство (например през студентските години) - трябва ли да ги описвам?

ПС. Това за police clearance си притеснявам, защото имах колежка австралийка, която заминаваше при приятеля си в канада и на нея й искаха police clearance за периода в който е била на почивка в Англия.
Fireman

Мнение от Fireman »

До колкото имам спомен,пребиваване повече от 6 месеца в друга държава се изисква свидетелство за съдимост от тази държава.

Относно подаване на документите към Виена когато се подаваха документите се изисква да се описва последните 5 години до момента на подаване,а към Букурещ от 18 годишна възраст до момента на подаване.
Упоменават се всички места на пребиваване,което не е проблем.
Ние лично не сме скрили нищо във всеки един период,а и няма какво да крием :)
Виждам,че сте оправни,само така :beer:
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Живял ли си някъде над 6 месеца искат свидетелство за съдимост от там

How to obtain a police certificate
Australia

http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... tralia.asp
Жени

Re: Как да разбирам въпрос 7 от DCS !? Последствия?

Мнение от Жени »

demococcus написа:.....И друго - ако съм живял в няколко различни градове в България без да имам промяна във временното или постоянно местожителство (например през студентските години) - трябва ли да ги описвам?.....
Според мен трябва, защото как ще обясниш ако обявиш, че си живял във Варна, а пък си учил редовно в София! :wink:

Поздрави!
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Благодаря!
bambi76

Здравейте!

Мнение от bambi76 »

Когато подавахме документи,до Виена и до Букурещ,не сме упоменавали,че сме пребивавали зад граница и нямахме проблеми.Доста наши познати,също не са ги уведомявали,поради факта,че изисква свидетелство за съдимост от съответната държава.Което предполага- време,нерви и разходи.Но всеки сам си преценява.Каквото и да решите- Успех!
breakcure

Мнение от breakcure »

абсолютно :) и ние спестихме на жената 4те месеца в УСА (за да искат прекалено много обяснения на интервюто) в документите и нямаше проблем :)
Публикувай отговор