Въпрос по форма IMM 5406

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Аватар
Мими

Въпрос по форма IMM 5406

Мнение от Мими »

Моля, някой, който вече е изпращал документи до Букурещ да ми каже какво са писали във форма IMM 5406, Section A, попълвана от ПРИДРУЖАВАЩИЯ:
- кой е Applicant, човекът, който попълва формата, т.е. аз (придружаващ) или се пише името на Principal applicant?

Водени от логиката, писахме името на Principal applicant, но сега нещо почнахме да се съмняваме.

Благодаря предварително!
Изпратени докс до Букурещ--12.05.2008
Искане за доп.докс--19.12.2008
Изпратени доп.докс до Букурещ--11.04.2008
Получени Медицински--15.06.2009
ОК Медицински--10.07.2009
Покана за ВИЗА--30.07.2009
ВИЗИ--18.08.2009
Permanent residents--28.10.2009 :) :)
didi_didi

Мнение от didi_didi »

Веднъж я попълвате от името на водещия кандидат, в случая съпругът ти, и още един път от твое име. Аз също доста се чудих и след консултация с форумите и с valioiko ги попълних така! Успех!
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Имам и аз въпрос - малко в страни от темата, но все пак точно за този формуляр.

Тук трябва да се изпишат имената И на кирилица освен на латиница, нали? Да обаче като започна да пиша на кирилица и излиза само празно място. Съответно и на принтера нищо не излиза. До колкото успях да схвана проблема е в шрифтовете вградени в PDF файловете - те не поддържат кирилица. Аз имам някакви идеи как да се справя, но за сега още не съм успял да ги тествам.

Въпроса ми е: някой успял ли е да пише на кирилица в тези PDF-и без да ги променя и как точно е станал номера?
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

hadministratora написа: Въпроса ми е: някой успял ли е да пише на кирилица в тези PDF-и без да ги променя и как точно е станал номера?
С тази програма: http://pdfill-form-filler.en.softonic.com/
Аватар
Мими

Мнение от Мими »

Благодаря Диди, значи на Applicant на моята форма ще пиша моето име.

hadministratora, аз ги написах в Word на кирилица и после пейстнах :wink: Иначе за попълване и запазване на копие ползваме Foxit Reader (freeware).
ВИЗИ--18.08.2009
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Благодаря на tonich и Мими за съветите, но те за съжаление не помогнаха. Copy/paste даде същия резултат, като писането директно в полето, а PDF Form Filler след като ми изпили нервите с изискванията си за точно определена версия на Ghostscript накрая ми каза че файла бил криптиран по неизвестен за него начин....

Накрая ще взема да ги направя на картинки тия формуляри и с Paint ще си напиша имената :madgo: :madgo: :madgo: :madgo:

Ако някой има други идеи да сподели - аз пробвам всичко :)
speedy

Мнение от speedy »

Използвайте химикалка. Не си губете времето - имате много по-важни неща в живота
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
hadministratora
Хабсурден

speedy написа:Използвайте химикалка. Не си губете времето - имате много по-важни неща в живота
Ми накрая сигурно и до там ще стигнем.... Проблема е че всичко друго ми е попълнено на компютър и ако надраскам само един от формулярите ще стои грозничко.... Макар че тях това едва ли ги бърка.....
def34

Мнение от def34 »

hadministratora,мога да ти пратя кирилизиран формуляр ИММ5406Е, ако искаш дай си и-мейл.Пробвал съм различни програми за PDF файлове, но не става.
speedy

Мнение от speedy »

hadministratora написа:...ако надраскам само един от формулярите ще стои грозничко.... Макар че тях това едва ли ги бърка.....
Хич да не ти пука . Важното е да се чете. В Канада ще попълваш достатъчно формуляри на ръка.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Еврика! Открих топлата вода!!!

Мими, явно си правила copy/paste във Foxit, защото се оказа че там работи, а в Adobe Reader - не :)

Ще имам красиви формуляри :D Дано да ги впечатли и да не се зачитат много-много.... ;)
Аватар
Мими

Мнение от Мими »

Да, точно така! Ти кога ще пускаш към Букурещ?
ВИЗИ--18.08.2009
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Само да спомена че формите се попълват и от двамата апликанти.
ADDITIONAL FAMILY INFORMATION
Completed by:
• the principal applicant
• spouse or common-law partner
А който иска кирилизирани форми да се разтърси из bghelp.net или да прати едно ЛС.
Добра идея е да ползвате последна версия на Аdobe 8 Professional за тези които ползват Уиндоус. Все пак е 30 дневен пробен период и върши работа. Попълва кирилизираните форми без проблем.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мими написа:Ти кога ще пускаш към Букурещ?
Ами до средата на Юни ще трябва да съм го направил, защото 27-ми е крайния срок. Аз в момента събирам инфо какво точно трябва да се случи (имам 1-2 документа, които трябва да си ги търся от други градове) и предполагам че от идната седмица започвам да го случвам. Имам и едни изпити да вземам за професионален сертификат, с който ще се опитам да се сдобия в рамките на 120-те дни и да го приложа.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

kill_u написа:Добра идея е да ползвате последна версия на Аdobe 8 Professional
Аз пробвах дори с 8 и нещо, но пак не сполучих. Има явно някакъв проблем с кирилицата във тези файлове... С Foxit успях да попълня 2 полета и да ги запазя попълнени. После Адоба ги отваря и ги показва ОК, но докато пишеш в дадено поле кирилицата отново става "невидима". Когато се махнеш от полето и се оправя... Мноооого странно.

Важното е че с ваша помощ успях да го измисля - комбинация от Foxit (за попълването и запазването) и последна версия на Adobe Reader (печата много по-качествено).
Публикувай отговор