Ванкувър или Монреал
В У. на Калгари, може да ъпгрейдваш англ.-така нареченото Академично ниво най-много 3 нива и после автомат. се влиза в Унито-English for academical purposes -се казва, а пък за тези курсове се класираш след изпит за English proficiency- 8 bench marks-за говорене, писане, четене и слушане...Този изпит за 8CBM-е елементарен, мисля си, че без това базово ниво на знаене на Англ. език ...ми не си още за Унито..Успехове!!!
Първите 7 месеца създават впечатление, но не реална представа.
Най-реалистично е да задълбаете в Алберта и да ръзширите възможностите си и средата си.
Не се поддавайте на "при съседа тревата е по-зелена".
В монтреал има сняг и влага дето не сте виждали.
В Калгари поне има шинук.
За Ванкувар може да е добре да се мисли, но и там си има особености.
Най-реалистично е да задълбаете в Алберта и да ръзширите възможностите си и средата си.
Не се поддавайте на "при съседа тревата е по-зелена".
В монтреал има сняг и влага дето не сте виждали.
В Калгари поне има шинук.
За Ванкувар може да е добре да се мисли, но и там си има особености.
- Kan_Tangra
Определено за учене Монреал е най-добре.
Не само ще получавате стипендии, но и таксите за обучение ще са много по-ниски.
3000$ на година вместо 10000-12000 във Ванкувър.
Говоря за Конкордия и евентуално МГил.
Разните колежи понякога са много скъпи.
Конкордия англ. тест е взаимозаменяем с ТОЕФЛ. Като кандидатствах избрах него и го минах, защото таксата беше само 20$.
Обърнете също така внимание на специалностите за които няма определена бройка (май се наричаха отворени специалности). Там шанса да ви приемат е много висок. За другите специалности борбата е доста голяма.
п.с. бачкатори, които не са си оправили техните неща още е безмислено да дават съвети. Който иска нека учи. Който не иска, нека не обяснява на другите как нямало смисъл от това. От това по-голям абсурд няма. Ученето винаги е от полза.
Не само ще получавате стипендии, но и таксите за обучение ще са много по-ниски.
3000$ на година вместо 10000-12000 във Ванкувър.
Говоря за Конкордия и евентуално МГил.
Разните колежи понякога са много скъпи.
Конкордия англ. тест е взаимозаменяем с ТОЕФЛ. Като кандидатствах избрах него и го минах, защото таксата беше само 20$.
Обърнете също така внимание на специалностите за които няма определена бройка (май се наричаха отворени специалности). Там шанса да ви приемат е много висок. За другите специалности борбата е доста голяма.
п.с. бачкатори, които не са си оправили техните неща още е безмислено да дават съвети. Който иска нека учи. Който не иска, нека не обяснява на другите как нямало смисъл от това. От това по-голям абсурд няма. Ученето винаги е от полза.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
- ablood
- Обратна връзка:
Лелееее.... marinero, много грубо бе!
То бива на човек да му е крив света, ама чак пък толкова. Явно си разочарован, и сравнявайки Едмънтън с райското място в мечтите ти, ти се вижда кочина, ама се вживяваш.
И аз имах подобни разочарования първиря месеци след кацането, живеейки, в квартал CDN в Монреал, но нито съм си мислел, че цяла Канада е такава, нито съм агитирал някого да си събира багажа обратно към БГ.
То бива на човек да му е крив света, ама чак пък толкова. Явно си разочарован, и сравнявайки Едмънтън с райското място в мечтите ти, ти се вижда кочина, ама се вживяваш.
И аз имах подобни разочарования първиря месеци след кацането, живеейки, в квартал CDN в Монреал, но нито съм си мислел, че цяла Канада е такава, нито съм агитирал някого да си събира багажа обратно към БГ.
-
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ами то май защото всеки "нормален" българин мечтае да е началник в луксозен офис, със секретарка, служебен автомобил и т.н., всичките му там екстри и няма кой да работи з жълти стотинки та затова е такова дереджето на държавата. И то не за друго, а защото никой вече не гледа пътя за постигане на всички тези екстри а само екстрите. Май е отминало времето на поговорката: "Залудо работи, залудо не стой!"
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Приравняването на диплома или работата като висшист не може да са цел и самоцел за емиграция в Канада според мене. От тия доста изречения, дето си написал, разбрах, че ти си останал излъган и разочарован, не си постигнал целите си, но плюеш по хората, които се чувстват добре тука. Е, кой е за съжаление тогава?marinero написа: На последно място да ви попитам господата които не закъсняха да защитят канадската мечта, вие valioiko, ablood, Странджата
случайно да сте учили в Канада и да сте приравнили някоя диплома с местните или случайно да работите като висшисти в канада.?!
Продължение на песента за госпожа Аспарухова и мечтите за топли страни и лек живот...
Е, който е имал начин да си живее в родината сносно и да се реализира там, не е трябвало да се изселва...

Embrace your climate change!
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Така се получава като заминаваш с идеята, че ще си високо ценен специалист от източна Европа, като си мислиш, че с пристигането ще те посрещнат с договор за 120000 годишно (без бенефитите), като заминаваш с мисълта, че с пристигането ще живееш в голямата канадска къща с 4 спални и 2 1/2 бани с бялата оградка, двийния гараж с 2 коли вътре и кучето да си играе с децата на райграса на двора. Да ама не. Предполагам (не зная), че всичко това е постижимо на цената на години упорит труд, силна воля и амбиция. Мрънкачите - при съмишлениците си в България.
Никога няма да забравя какво ми написа 7George в първата ми тема в този форум, а именно: "....никаква пробна емиграция, никакво "ще видим"" Тея думи сигурно ще ги помня докато съм жив.
Аз още не съм заминал за Канада и ще мине не малко време докато го направя, ама това не ми пречи да използвам всяка свободна минута да чета, питам и да се информирам за Канада и живота на имигрантите там.
Свалил съм си розовите очила отдавна и не мисля да ги слагам повече.
Никога няма да забравя какво ми написа 7George в първата ми тема в този форум, а именно: "....никаква пробна емиграция, никакво "ще видим"" Тея думи сигурно ще ги помня докато съм жив.
Аз още не съм заминал за Канада и ще мине не малко време докато го направя, ама това не ми пречи да използвам всяка свободна минута да чета, питам и да се информирам за Канада и живота на имигрантите там.
Свалил съм си розовите очила отдавна и не мисля да ги слагам повече.
А кой и къде е казал, че за да си човек( смятай гражданин) "на магазин" трябва да ходиш с два слоя грим и на токчетаmarinero написа: На магазин се ходи по анзуг, пижама или джапанки и то през зимата. Това ли са канадците?!

Хората тук не плащат "данък обществено мнение" и си правят каквото си искат, стига да не пречат на околните. Как ще се разхождам до магазина си е толкова моя работа, колкото и десетки други лични неща. Как ти ще въапиемаш това си е твоя работа и не ме превръща автоматично в "селянин" а и да ме то къде е проблема от това ?
-