Торонто добра идея ли е

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Guinness написа: Е къде ги видя тези толкова много пари-по $10 на човек :nenam: -по 1 сандвич в Subway и си дотам :shock: :shock:
Друг е въпросът ,че за две парчета пица в Торонто ми искаха $15.
Ти някога ял ли си по два Събуей на ден? Ако да, гледай да не са мийтболс маринара че са много калорични.:D Това че са ти искали 15 кинта за две парчета пица какво променя? За тези пари има и вариант с 6 парчета плюс три безплатни безалкохолни... Има значение и кое от къде го купуваш. Хората пускат флаерси следиш, гледаш какво колко, смяташ и купуваш.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

ivanko13 написа:
Guinness написа: Е къде ги видя тези толкова много пари-по $10 на човек :nenam: -по 1 сандвич в Subway и си дотам :shock: :shock:
Друг е въпросът ,че за две парчета пица в Торонто ми искаха $15.
Хората пускат флаерси следиш, гледаш какво колко, смяташ и купуваш.
Да и търчиш като изоглавен от магазин на магазин,защото в единия картофите са по евтини,в другия -прАжолите,в третия -ориза :shock: :shock: :shock:
Е, действително това е интересно-едно истинско канадско развлечение за свободното време.
А за сандвичите -виж какво съм ти почернил и подчертал :shock: :shock:
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Не е необходимо да търчиш, още по-малко като изоглавен. Може и с нормално ходене ;)

Пържолите, ориза и картофите не е задължително да ги купиш точно в един и същи ден :) Примерно от ориза има останало от преди... и.т.н.

По въпроса като си сам, че не било изгодно да готвиш и пазаруваш, може да поспорим. По скоро става дума за мързел. Е, ако ти се ходи по заведения, не мога да споря - това е вече индивидуално, но по въпроса за готвенето и пазаруването сам -- имам над 4 години опит.

Като си готвиш в свободното си време, все едно че заработваш печалба. Загуба е единствено ако това готвене ти пречи на някакъв по-печеливш бизнес който би могъл да вършиш точно в това време. Втория случай е реален, но много по-рядък от първия (в средите на пресните български имигранти).

По въпроса защо били дебели тукашните има и друга гледна точка -- това е следствие от цялостното им безхаберие (небрежност към външния си вид) и второ - училищното и семейно възпитание, че всеки е готин по своему и никакви недъзи (в това число и брутално затлъстяване) с нищо не засенчват обаятелния ти образ.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

За новодошлите ще ви кажа не слушайте всичко това,което се пише.Най евтините магазини за храна са Price Choper,Basics Food i Nofrils,там е евтино и има всичко и можете да изкарате с 80-100$ на седмица,зависи от вас ,ако ядете нормално.Това за сандвичите си е разход за уикенда като идете на някъде и можете да си позволите.Колегата ми канадаец всеки си купува сандвичи от 10$ и все се оплаква за пари,а и е 120кг.човек е,така че всичко е относително зависи от теб.Това дискотеките и капанчета с кебапчета забравете,тук купон нема .
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Guinness написа: Да и търчиш като изоглавен от магазин на магазин,защото в единия картофите са по евтини,в другия -прАжолите,в третия -ориза :shock: :shock: :shock:
Е, действително това е интересно-едно истинско канадско развлечение за свободното време.
Ясно е че за теб има една страна листото. И какво ми ги буташ тез Събуей?! ОК два санвича са 11 долара... и какво от това? По същата логика тези 10 долара са 4 килограма овесени ядки QUAKER. Ти обичаш ли овесени ядки? Аз се спуквам да ги ям :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

ivanko13 написа:
Guinness написа: Да и търчиш като изоглавен от магазин на магазин,защото в единия картофите са по евтини,в другия -прАжолите,в третия -ориза :shock: :shock: :shock:
Ясно е че за теб има една страна листото. И какво ми ги буташ тез Събуей?! ОК два санвича са 11 долара... и какво от това? По същата логика тези 10 долара са 4 килограма овесени ядки QUAKER. Ти обичаш ли овесени ядки? Аз се спуквам да ги ям :D
Брей ,Ванко ти в Каньда овесени ядки ли дойде да ядеш !?! :lol: :wink:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

myhata II написа:
Ахахаха :D:beer: И мръвки много ям ама гледам хората с отвращение ги споменават и като основна причина да седим в Канада та си затраях и споменах само овеса :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

ivanko13 написа:
myhata II написа:
Ахахаха :D:beer: И мръвки много ям ама гледам хората с отвращение ги споменават и като основна причина да седим в Канада та си затраях и споменах само овеса :D
Aз сеа да кажь нещо
ГЬЗ ЗНАЕ 2 и 200 !!!
Аз лично за мене 100рка на седмица споко летят за едене ,а за цигарки да не ти говоря :wink:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

myhata II написа: Aз сеа да кажь нещо
ГЬЗ ЗНАЕ 2 и 200 !!!
Аз лично за мене 100рка на седмица споко летят за едене ,а за цигарки да не ти говоря :wink:
Като сложим и разходките до LCBO и Beer Store и работата е на минус с бюджета за "храни напитки и тютюневи изделия" :D Ей затова няма да напрайш пари в Канада :D :beer:
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

ivanko13 написа:
myhata II написа: Aз сеа да кажь нещо
ГЬЗ ЗНАЕ 2 и 200 !!!
Като сложим и разходките до LCBO и Beer Store и работата е на минус с бюджета за "храни напитки и тютюневи изделия" :D Ей затова няма да напрайш пари в Канада :D :beer:
Ама ти в Канадата на гурбет ли си дошъл или да живееш?То пък един живот-да хрупаш като кон 4 кг.овесени ядки на седмица,само защото били $10 :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :wave2: :wave2:
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Pehlivan написа:Колегата ми канадаец...
Извинявай, но какво точно е "канадаец"? Канадец от кидайски прозиход или.......

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Omega3

Мнение от Omega3 »

hadministratora написа:
Pehlivan написа:Колегата ми канадаец...
Извинявай, но какво точно е "канадаец"? Канадец от кидайски прозиход или.......

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

А Канадец от канадски произход, това що за чудо е? :?: :?: :?:
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Guinness написа: Ама ти в Канадата на гурбет ли си дошъл или да живееш?То пък един живот-да хрупаш като кон 4 кг.овесени ядки на седмица,само защото били $10 :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :wave2: :wave2:
Ти кво каза сега бе :D Няма ли влакове скоро за твоя край...
Странджата

Мнение от Странджата »

Ми сигурно са окрали линията за към техния край :(
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Странджата написа:Ми сигурно са окрали линията за към техния край :(
:D Теснолинейката