Моето интервю при La Rue на 21..04

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
sunwom

Моето интервю при La Rue на 21..04

Мнение от sunwom »

Здравейте приятели,
Много съм чела от вашите постинги за интервютата и сега дойде и моя ред.Малко данни за мен-аз съм разведена ,имам дъщеря на 12 г.,инженер съм,имам трудов стаж 13 г. по специалността,нива за езиците-бях писала 9 за анг. и 5 за френски(завишено на интервюто на 6)
Моето интервю завърши с неизяснен край.
Ето подробностите-закъснение в началото -30 мин.,влязох,г-н Ла Рю се представи както обикновено и държа обичайната си реч.
След това пристъпва към документите-дати на раждане,имам ли други бракове и деца,къде съм работила,това моят подпис ли е и т.н.
В края на интервюто ме попита дали знам,че за да работя като инженер в Квебек,трябва дипломата ми да бъде призната от "Ордена на инженерите".Казах му-"Да ,известно ми е."
След което попълних документите за сумата и че няма да ми признаят дипломата на инженер в Квебек и ми даде сините папки.
Но заедно с това ми даде и други документи за неофициално признаване на дипломата ми,които трябва да попълня и да изпратя в Канада до Ордена на инженерите ,заедно с такса от 195 кан.долара.
И след като ми върнат документите,че дипломата ми е призната неофициално,ще получа сертификата.
Моля,ако някой е имал подобен случай да каже каква е процедурата след това и имам ли въобще шансове да получа Сертификата.
Иначе господина е внимателен,говори ясно и повтаря въпросите,ако не го разберете.
Но се гответе за всякакви странични въпроси,мен не ме пита почти нищо от подготвените ми отговори.Зададе ми въпрос на колко години е учителката ми по френски(тук искам да искажа голями благодарности на Жана Николова за подготовката за интервюто) и как е изглеждал човека,който е водил презентацията в хотел "Радисън".
Разбира се ми зададе и 2 въпроса на английски,свързани с това къде съм учила английски.
Пожелавам на всички успех на интервюто.Бъдете спокойни и уверени в отговорите си.
А ако някой има сведения за моя проблем ,да ми пише.
Аватар
janyz

Мнение от janyz »

Zdraveite, i az sam "vazpitanik" na Zana Nikolova ! Minah intervjuto na 14 April t.g. ! Molja izjasni kak taka shte ti priznajat diplomata za injener ot BG. ??? Dokolkoto znam tezi diplomi ne ni gi priznavat-trjabva da uchish i da se javish na izpiti za da te priemat v Ordena na injenerite ???!!! I za kakvo sa tezi 195 dolara ?????? Pojasni mi malko tezineshta,az sashto sam ingener , no La Rue mi dade da podpisha deklaracia ,che diplomata m iza ING. ot BG. njama da se zachete v Canada !!!! Mojat E-mail e ; jany_zh@yahoo.com
Blagodarja ti predvaritelno !!!!!
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

Cpoko, ta ti ci ve4e patnik radvam ce za teb i shapka ti cvaliam cama i ycpiala hei mojelo i bez maje na taz zemia :lol: . Ta pri nac cashto beshe taka makar i predi 3 god. mocuto ni kaza 4e problemi niama t.e. vpicvame ce v izickvaniata no vra4i edna diplianka na maja mi za ordera toi e elektronna texnika ', edinctvenata razlika e 4e pri nac be to4no obratno kaza 4e diplomite ce priznavat i takiva neshta e zasazalenie nie doidoxme v zaleza na tia vremena. Prez cashtata procedyra ca minali i dr koito ca tyk nad 5 god ta nazdrave ako niama izmenenie ci ycpiala :beer: :beer: :beer:
sunwom

Dano da si prava...

Мнение от sunwom »

Ти ме успокои малко,но защо тогава ще трябва да пиша до "Ордера",след като се знае ,че това няма да има никакво значение за признаването на дипломата ми?
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

To4no tova ne moga da razbera dano niakoi dryg ima idea. Po nashe vreme ako caprygami vodesht beshe pical programist shtiaxme da minem po cakratenata procedyra zashtoto ctranata razb. canada imala octra nyjda ot takiva taka ni raziacni mocuto . Po princip ti to4kite cabralali ci az i docega neznam broia na to4kite no tova koeto ci cpomniam be 4e toi li4no ni odobriaval.
Заключено