interesna tema - dali na Canada i triabvat rabotnici?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Rosi

Мнение от Rosi »

Lub0 написа:Роси, я ме светни, щом ти си толкова наясно.
Ne be Lub0, prav si.Canada niama nujda ot rabotnitzi a ot profesori kato teb.Po 250 000 na godina gi namira vse takiva ambiziozni i motivirani :D :D :D
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Е Роси, дойдохме ли си на думата? (освен това не съм професор, а професор-доктор)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Lub0 написа:Е Роси, дойдохме ли си на думата? (освен това не съм професор, а професор-доктор)
shef-dirigent Balkanski - priatno mi e da se zapoznaeme doktore
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Баш ми е драго шефе!
Lub0 for President!
###############
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Rosi, kato gledam ne sam obiasnila dobre kakvo imah pred vid.

Niamam pred vid che iziskvaniata na imigratsionnata programa sa niski, a che sa kofti napraveni. Fakta che niakoi s malak staj, balgarsko Ph.D. i edin ezik minava, samo dokazva tazi mi teza (spored men). Mnogo po-vajni za realizatsiata sa neshta kato usigurena rabota, rodnini i priateli na miasto, profesionalni kontakti i t.n. - bez tiah toia chovek s Ph.D. shte zapochne da mie chinii v nachaloto, ako vaobshte uspee da izpluva. V tazi vrazka sam saglasna che na Kanada i triabvat chernorabotnitsi.

Drug e vaprosa che i hora s Ph.D.ta iavno im triabvat (ili pone dobre se prestruvat) tai kato ako imash job offer kato 'starshi academichen kadar' ne ti iskat odobrenie ot HRDC...a i v job bankite na Kanada ima poveche obiavi za bilozi, himitsi i fizitsi otkolkoto v tsiala zapadna Evropa vzeta zaedano (ne se maitapia).

Sas zdrave!
Silistra

Мнение от Silistra »

67 тоЧки са много , в наЧалото на Януари имаШе една статия на немски За емиграционната политика с министьрката на емиг. , та тя каЗа , ЧЕ Ще работи За оЩе по опростена и по лесна система на емиграция , или тоЧките може и да ги намалят оЩе малко . Вьпросната министьрка коментира, ЧЕ ако не си доктор , нямаШ 3г. стаж , еЗик на макс. не можеШ да се класираШ / по фед. програма /. Жената ясно подЧерта , Че Канада не се нуждае от хора дето да работят на топло в офис , а от БАЧКАТОРИ да опьват каиШа.
Толкова от мен.
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

Baba Pena ti naictina li miclish 4e tova ca neshtata koito ocigoriavat ycpex priateli (ne ca izlishni) rabotata e jelana (no zarabota pri tova zado4no namerena) e ne ickam da komehtiram , ako ne znaesh tuk ickat canadcki opit ili mectna diploma ta 4ydia ce ot de gi imash. Edinctvenoto realno obiacnenie za mene e 4e firmatata ima filial tyk v Canada. E caglacna cam za cictemata daje miclia 4e po moe vreme predi 3 god. to4kite biaxa pove4e i izickvaniata drygi. Mi to interviu po dokumenti mi tyi da ci kajesh imenata obrazovanirto i takiva neshta ce y4eshe mai v nulevo nivo e moga da ci prectavia cac takav ezik kva realizacia shte padne. No cmiatam 4e pri dobro vladeene na ezicite i jelanie niakoi novodoshli i bez tvoita prednina shte te podminat kat ekcprec malka gara. E tova e ot men, ina4e nishto li4ni :lol: :beer2:
p.p. poznavam xora doshli v zlatnite vremena imat dobri raboti prili4ni zaplati, e da a ma mnogo ot tiax daje za 7-8 4e i pove4e god ne ca ci napravili troda i ordera na injinerite da vliazat prosto razvitieto im e cprilo e nadiavam ce 4e ca edini4ni cly4ai shtoto imam i mnogo polojitelni primeri ta 4ovek ycpiava ako naictina ce bori za ycpexa ci tova miclia az
BabaPena

Мнение от BabaPena »

:) Tuk se zaformia mnogo interesna diskusiika spored men. Za protokola: Mnenieto mi e mnenie na chovek tragnal po-patia za Kanada, gledam neshtata ot malko po razlichna kambanaria v sravnenie s 'Kanadtsite' (normalno e). Obache s interes cheta vsiako mnenie koeto se razlichava ot moeto. Zatova i imam pitane (davaite obektivni danni dokolkoto e vazmojno molia):

Sigurna sam che iz foruma ima hora koito se shitat za 'uspeli' v Kanada. Liubopitno mi e na kakvo spored Vas daljite uspeha si?
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

Az oshte ne cam cred ocpelite ot gledna to4ka na namirane na rabota no obectivno e za men da namerish cili da zashtitish diplomata ci tyk nezavicimoct ot god. i ctrani4ni opctoiatelstva deca napr. da mvlezesh v ordeera na injinerite i da yveli4ish shancovete ci za dobar ctart v trydovia jivot e tova c pored men e realno v Mtr v nactoiashtia moment :lol: .
PAVLINAP

AKO SAM ZAVAR6ILA SEMESTRIALNO

Мнение от PAVLINAP »

AKO SAM ZAVAR6ILA SEMESTRIALNO DALI STE IMAM PORBLEM NA INTERVIUTO?NE SAM SI ZASHTITILA DIPLOMNATA RABOTA,NO SABIRAM TO4KITE.
Rosi

Мнение от Rosi »

Silistra написа:67 тоЧки са много , в наЧалото на Януари имаШе една статия на немски За емиграционната политика с министьрката на емиг. , та тя каЗа , ЧЕ Ще работи За оЩе по опростена и по лесна система на емиграция , или тоЧките може и да ги намалят оЩе малко . Вьпросната министьрка коментира, ЧЕ ако не си доктор , нямаШ 3г. стаж , еЗик на макс. не можеШ да се класираШ / по фед. програма /. Жената ясно подЧерта , Че Канада не се нуждае от хора дето да работят на топло в офис , а от БАЧКАТОРИ да опьват каиШа.
Толкова от мен.
Imenno,ot4etoha i finansova zaguba ot visokata "letva". :D :D :D
Mnogo po-vajni za realizatsiata sa neshta kato usigurena rabota, rodnini i priateli na miasto, profesionalni kontakti i t.n. - bez tiah toia chovek s Ph.D. shte zapochne da mie chinii v nachaloto, ako vaobshte uspee da izpluva. V tazi vrazka sam saglasna che na Kanada i triabvat chernorabotnitsi.
Pene, uspehut e individualno poniatie i za vseki 4ovek e svurzan s razli4ni ne6ta, makar i pove4eto hora da go svurzvat s broia na nulite v godi6nata zaplata i markata na karanata kola :D Osobeno puk tuk vuv foruma, koeto za men si e absolutna kompleksar6tina :D :D :D
Az su6to ne sum suglasna s poso4enite ot teb uslovia.Moje bi za edin PhD sa OK, fakt e 4e tezi koito sa si namerili rabota zado4noili niakoi Posdoc(puk i daje s bulgarski PhD) progresirat po-burzo ot tezi do6li kato nezavisimi imigranti, no tova e samo v nau4nata oblast.Ina4e nie s gaidite bez nau4ni titli, namerenata predvaritelno rabota e dobre do6la, no ne e zaduljitelna(eto az sega usileno si tursia ne6to v Evropa, za6toto vtora emigrazia bez predvaritelna rabota niamam namerenie na izjiveia :D ) priatelite sa dobre da gi ima, no individualnia "uspeh" edva li e svurzatns nali4ieto im, za prof kontakti kato za namerenata predvaritelno rabota.Za men klu4a na uspeha e v li4nata motivazia(gotovnostta da u4i nanovo i da raboti ednovremenno, vupreki li6eniata) i predvaritelnata informazia(Ezizite i obazovanieto sa vajni, no vtorostepenni- mnogo hora do6li kato bejanzi bez ezizi i obrazovanie sa namerili sebe si tuk).Ako 4ovek si svur6i dobre doma6noto,znae kakvo go o4akva,informira se dobre za nedostatuzite(a ne da gleda krasivi kartinki i da 4ete hvalebstveni slova vuv takiva forumi i da othvurlia vsi4ki nepriatno za 4etene kakto masata hora tuk) i e gotov da gi prieme, gotov daje za miene na 4inii i na mnogo trudni 4-5 godini ima vsi4ki uslovia za dameri svoeto miasto.Osven tova triabva da stava za emigrant.Tova daje e nai-vajno.Za6toto ako psihologi4eski ne moje da preodolee nostalgia, prosto ne moje da uspee v dulgosto4en plan.Za men uspelia 4ovek e 6tastliv 4ovek.

Az kogato podadoh purvia formuliar predi 8 godini niama6e nikakva informazia, niakolko knijleta s izsmukana ot prustite informazia, pulna s pohvalni slova i superlativi.Reklamnite sitove na Canada sa pulni s takiva.Gre6no e da se misli,4e 4ovek se motivira kogato 4ete samo hubavi ne6ta.Dobre e da se misli pozitivno, no ne triabva da se zaravia glavata v piasuka za negativite.Tuka niakoi prokara ideiata, da ne se "pluelo" po canada, 6toto tova 6tialo da razubedi kandidat-emigrantite,daje niakoi se bili otkazali kato 4etiali foruma.Ami takiva hora po-dobre da ne si davat parite po imigrazionni prozeduri.te 6tom ne mogat da pro4etat spokoino, kak 6te mogat da gi izjiveiat tia ne6ta.Zatova i oponiram Lub0, s nevite kli6eta za uspeh i ambizii, za6toto jivotut i izpitaniata se prostirat mnogo nad vsiakakvi normi i kli6eta.
Taka 4e ,koito iska da e dobre tuk da 4ete mnogo i vsi4ko.I tova 4e Canada tursi 4ernorabotnitzi izob6to da ne go raztroiva.Az sum dovolna 4e si go priznava.Ili da viarva na Lub4o 4e Canada vzima 250000 PhD i super inteligentni , obrazovani i ambiziozni hora da rabotiat v ofisi i universiteti :D :D
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Canada ima nujda ot imigranti, a kakvi tochno si zavisi ot tiah. Puka mu na intervuirashtia dali ste profesor ili ne...vajnoto e dali shte legnete da garba na darjavata i shte pochente ot parvia den da mislite za sotsial...a ako iskate da miete chinii- shte miete, ako iskate da ste profesor- shte ste...zavisi kolko go iskate. Obache dupe da vi e iako. A canada ima nujda ot HORA-USER-i...konsumatori taka da se kaje...pak ako doidat i s niakoia druga hiliadarka- super :twisted:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Точно така Мечо, всичко си зависи от човека, ако го мързи, цял живот ще виси на социал и ще носи пици на черно (не съм видял още някой Българин в Монреал да мие чинии на бяло). Така че Роси да не ми обяснява за клишета и как системата е виновна за всичко...
Lub0 for President!
###############
Rosi

Мнение от Rosi »

MechoPuh написа:A canada ima nujda ot HORA-USER-i...konsumatori taka da se kaje...pak ako doidat i s niakoia druga hiliadarka- super :twisted:
a tova zabravih da go kaja.To4no- ima nujda ot mnogo konsumatori.I ot hora deto suzdavat i rajdat novi konsumatori. :lol:10 4lennite semeistva sa za predpo4itane :)
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Rosi написа:a tova zabravih da go kaja.To4no- ima nujda ot mnogo konsumatori.I ot hora deto suzdavat i rajdat novi konsumatori. :lol:10 4lennite semeistva sa za predpo4itane :)
az smao skromno te dopalnih :wink:
Lub0, ne me skarvai s Rosi, kato me tsitirash...hubavo e da si optimist, ama chak pak kato tebe...ti nai-veroiatno si doshal v dobrite godini na IT-to i si si nameril barzo rabota i za tova sega taka razsajdavash...ako si hodil po makite kato povecheto segashni spetsove nadali shteshe da si tolkova "otvoren" :wink:
I vaporsa izobshto ne e do marzel ili nekadarnost...az rabotia s ne poveche ot 30-40% ot normalnia si kapatsitet i shefa me dava za primer pred drugite :shock: . napravi s smetka te kakvimarzeli sa :P
Vsichkoe vapros na prodajbi...ako se izreklamirash dobre (razbirai goliamo CV s goelmi dumi i preuvelichenia) shte rabotish po-marzeliva rabota...ako ne...miene na chinii...a kato gledam i, kato mene, ti si vse vav foruma, taka che ne mi obiasniavai kakav rabotiaga si :oops: :P :wink:
Заключено