Лекари и Стоматолози !!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
montrelcho

Лекари и Стоматолози !!!

Мнение от montrelcho »

Има ли Лекари или Стоматолози дето са подавали документи .
Имам някой неясни неща и ако можем да си помогнем някак си :)
поззз 8)
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Трудна работа пич, но нека се изкажат миналите през тези перипетии...
Аватар
montrelcho

Мнение от montrelcho »

:D айде де нека :) що няма никой ?!
Gele33
Обратна връзка:

Мнение от Gele33 »

За какво да са подавали документи ? За емиграция в Кебек ли ? За работа в Кебек след като са вече тук или преди това ? За да учат отново за доктори или стоматолози ? Има такива дето са емигрирали и са тук в Монреал , доктори и стоматолози . Доколкото знам не голяма част от тях работят по специалността си от Бг . Тези дето работят като доктори не мисля , че имат време да се занимават да влизат по форумите , а на останалите хич не им е до писане . Провери за заглавия в другите форуми , като например "Провинция Квебек". Мисля , че имаше една тема на стоматолог който работи тук като "дентал хигиенист"(чисти зъбен камък , ама и за това е учил тук 2 или 3 години) и е доволен от заплащането. Дано да имаш късмет някои от тях да ти отговори !
;-)
pumpy

Мнение от pumpy »

казвай ?
сигурно аз съм онзи дето бил доволен от заплащането :shock: ако и никога да не съм казвал такова нещо, но няма значение
подавал съм много неща, на много места, за какво ще си помагаме ?
тези дни съм на работа, но ще пробвам да ти отговоря

Иво
pumpy

Мнение от pumpy »

Gele33 написа:който работи тук като "дентал хигиенист"(чисти зъбен камък ,
много ме дразнеше, когато в колежа ми казваха : "tu etais dentiste...".
Преди време, директора на програмата на жена ми в Денвър ми каза: " you are a Dentist, who just can't practice in the States, as I can't practice is Europe"
Та защо пиша всичко това. " чисти зъбен камък" - по-опростено и просташко определение на една професия не може да съществува. Не защото аз го работя, а защото да си хигиенист е много повече от това. Аз самия имах много пренебрежително отношение към хигиенистите преди 3-4 години. Днес съм убеден, че това е много ценен кадър в превенцията на няколко заболявания в устната кухина. Последното нещо, което прави един хигинист е да чисти зъбен камък. Особено на пациенти, които ходят редовно, всеки 6 месеца на преглед, но за това трябва доста по-широк мироглед.
Gele33
Обратна връзка:

Мнение от Gele33 »

По-добре да напиша , че "Дентал хигиениста" чисти зъбен камък. Отколкото хората да си мислят , че мие зъбите на пациентите , чисти пода или може би тоалетните в стоматологията. Извинявам се за просташкото определение , щом като така го приемаш !
;-)
pumpy

Мнение от pumpy »

Gele33 написа:По-добре да напиша , че "Дентал хигиениста" чисти зъбен камък. Отколкото хората да си мислят , че мие зъбите на пациентите , чисти пода или може би тоалетните в стоматологията. Извинявам се за просташкото определение , щом като така го приемаш !
Ама ти пак не разбираш....най-макото, което прави хигиениста е да чисти зъбен камък и ако ти ходиш редовно на такъв и възприемаш работата му така или си хвърляш парите на вятъра, или твоя хигиенист е гола вода, или кабинета, кедето ходиш е гола вода.Айде стига за сега....
Жени

Мнение от Жени »

Не му се сърди толкова на човека. Той само искаше да помогне. :wink:

И наистина така както го е обяснил, е най-популярния начин, по който ще го разбере читателя в БГ, защото в БГ "такова животно нема"! 8)
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Gele33 написа:За какво да са подавали документи ? За емиграция в Кебек ли ? За работа в Кебек след като са вече тук или преди това ? За да учат отново за доктори или стоматолози ? Има такива дето са емигрирали и са тук в Монреал , доктори и стоматолози . Доколкото знам не голяма част от тях работят по специалността си от Бг . Тези дето работят като доктори не мисля , че имат време да се занимават да влизат по форумите , а на останалите хич не им е до писане . Провери за заглавия в другите форуми , като например "Провинция Квебек". Мисля , че имаше една тема на стоматолог който работи тук като "дентал хигиенист"(чисти зъбен камък , ама и за това е учил тук 2 или 3 години) и е доволен от заплащането. Дано да имаш късмет някои от тях да ти отговори !
Някъде тук е "заровено кучето" !!!

За много хора емиграцията е някакво естествено продължение на живота, който са имали в България. Това, според мен, е пълна заблуда.

На някои много трудно им "светва", че всъщност, имиграцията е едно начало. Всичко започва отначало. Често (почти винаги) без мама и татко. Сами! Без история - абсолютно "голи".

За това много уважавам хора, които за дошли тук и сами, без чужда помощ са успели да учат нещо (няма значение какво) и сами са се "блъскали" да работят и да се издържат ...

"Напъните" да се използва нещо "наготово" от България (основно диплома за висше образование) са полезни, но много рядко водят до успех. В най-добрият случай "спестяват" няколко години формално образование. Което, ако се случи, изобщо не е зле.
colimacon

Мнение от colimacon »

Ето едно предаване специално за чуждестранно завършили медицина.. от месната телевизия
Един вид защо ако сте лекар и практикувате по добре да не се надявате на бърза реализация..
http://www.globaltv.com/globaltv/global ... index.html

Изгледайте клипчето :wink:
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

colimacon написа:Ето едно предаване специално за чуждестранно завършили медицина.. от месната телевизия
Един вид защо ако сте лекар и практикувате по добре да не се надявате на бърза реализация..
http://www.globaltv.com/globaltv/global ... index.html

Изгледайте клипчето :wink:
при мен нещо не тръгва :(
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
montrelcho

Мнение от montrelcho »

сигурно е стар репортаж.

Някой може ли да посочи няколко алтернативни позиции за работа за лекари и стоматолози от БГ без преравняване. като за начало .
pumpy

Мнение от pumpy »

montrelcho написа:сигурно е стар репортаж.

Някой може ли да посочи няколко алтернативни позиции за работа за лекари и стоматолози от БГ без преравняване. като за начало .

За лекари не знам :(
За стоматолози освен сестра в кабинет или зъботехник друго не виждам без приравняване или учене. Ако се кандидатства за сестра в никакъв случай не споменавай че си зъболекар - поне при мен беше противопоказно. Първия път, когато го скрих в СВ-ито си и ме взеха. После ме хванаха, разбира се но не ме изгониха.
Аватар
montrelcho

Мнение от montrelcho »

Малко порових и досега намерих че Лекарите могат да работят следните нерегулирани позиции в Канада:

1.Clinical Researcher
2 Microbiologist and Immunologist
3 Biotechnology Technologists
4 Medical Information Associate
5 Regulatory Affairs Associate
6 Biostatistician
7 Sales Representative

Дали е така и на практика в Канада?
слободно да ме поправи някой ако греша нещо или да добави.
Поззз
Публикувай отговор