Здравейте!
Днес ни мина нашето интервюто ни. Беше при Ларю. Не вярвайте на всичко лошо, което казват за него. Той е добронамерен, интелигентен, коректен. Интервюто ни мина по същия начин, както го беше описал участник във форума от 14.04.04. Въпросите бяха единствено и само по документите. В началото след представянето си Ларю ни позволи да използваме преводачката, което и направихме впоследствие. Това не отнема от точките, така че не се притеснявайте да я ползвате. Отговаряйте кратко и ясно на въпросите му. Например, като пита къде ще се установите, отговора трябва да е Монреал,... или където и да е но без излишни факти, като например, че там живее ваш приятел, много харесвате този град и т.н. Нещата, които търси са:
1. Паспорти.
2. Дипломи ( пита колко години сте учили за всяко образование)
3. Трудови книжки
4. Препоръки ( една препоръка от чужда фирма е голям плюс)
5. Пари - като тук искам да наблегна, защото досега не съм видял точно посочена сума, която трябва да се декларира. Ние бяхме декларирали около 7000 кан. долара. Той направи сметка, като включи цената на билетите,визите и разходите за 3 месечен престой и каза, че трябва да декларираме около 8500 кан. долара. Това е минимумът за двучленно семейство (без деца).
Накрая на интервюто ме попита да кажа на български три причини поради които искам да ида в Квебек. Аз не повярвах на ушите си и се обърнах към преводачката дали наистина трябва да говоря на български. След утвърдителния и отговор изстрелях обичйните неща- лош живот, липса на перспектива и т.н. След това ме попита да му отговоря отново на български дали знам нещо за инженерите в Квебек. Пак на български му казах нещата за сдруженията и т.н. Всичко това го превежда преводачката. На жена ми зададе същите въпроси, като на мен за дипломите, трудовата книжка.
Пита също колко време сме ходили на курс, по колко пъти седмично и колко часа. На него му е ясно, че нашият френски никакъв го няма, но въпреки това мен ме остави на 4 ниво говорим и 5 ниво за разбиране, а на съпругата ми ги намали от съответно 7 и 8 на две 4. И също така е много важно да посочите, че познавате някого в Квебек.
Не се притеснявайте от Ларю( за разлика от мен ). По-добре е той да ви е интервюращ, защото днес(19.04.2004) имаше и втори такъв.
Успех и не се притеснявайте!
интервю при Ларю на 19.04.2004
-
- Обратна връзка:
браво
Хей Хора, Вие сте върхаааа!От няколко дни разпитвам може ли без да знаеш френски да успееш, защото на он-лайн теста ни пуска, а все ми отговарят:не може, поне първо ниво на Панорамата, поне 7/7 трябва да знаеш.....Затова много Ви благодаря.Не, че ще се засилим без френски, ще го учим, но Вие ни отговорихте на много важен въпрос!А какви инженери сте Вие, защото и ние със съпруга ми сме инженери.Ако дадете някой акъл за работата и ни разкажете за тези сдружения, ще сме ви благодарни!Успех в Живота!!!