Торонто добра идея ли е

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
SABBATH

-----

Мнение от SABBATH »

5000 не са съвсем малко пари. Ще ви стигнат за 3 месеца докато дойде социала и детските. За обзавеждане максимум 1500. За наеми 2500. Остават 1000 и ако намерите още толкова сте си гарантирали приличен живот в началото. И не слушайте глупости за финансови кризи и рецесии. Успех
Ava

Мнение от Ava »

Както каза и Коко, социалът в Торонто е след 6 месеца престой там. Личен опит.
prace

Re: -----

Мнение от prace »

[quote="SABBATH"]5000 не са съвсем малко пари. Ще ви стигнат за 3 месеца докато дойде социала и детските. За обзавеждане максимум 1500. За наеми 2500. Остават 1000 и ако намерите още толкова сте си гарантирали приличен живот в началото. И не слушайте глупости за финансови кризи и рецесии. Успех[/quote]

Защо заблуждаваш хората? Какво е това обзавеждане за 1500? Какво по-точно ще купиш за тези пари? Легла, матраци, телевизор, компютър ли?
aseto

Мнение от aseto »

Prace, и аз се чудя и се мая на бисерите тук. Само едно не мога да разбера, дали нарочно заблуждават хората или просто не се усещат.
Жени

Мнение от Жени »

Първи месец:
Квартира - първи и последен наем - 1800
Карти за транспорт за двама - 200
Телефон и интернет - 100 (в най-добрия случай с два безплатни апарата и безплатни разговори помежду си)
Обзавеждане на старо - маса, столове, диван, матраци, телевизор, компютър - зависи много от късмета ви или от това дали вашите приятели, които ще ви посрещнат могат да ви посъветват как да пазарувате. Мисля обаче, че може да се вместите в 600-700 долара, а е възможно и някои неща да се намерят безпари.
За храна около 150 на седмица = 600 за първия месец.
Основни домакински потреби - 200-300

Останалите около 1300 със сигурност ще ги похарчите за нещо, за което в момента не се сещам.
Но на тези 5000 долара може да разчитате според мен само първия месец и както става ясно е нужно да сте много разумни в пазаруването!

Попътен вятър и лесно адаптиране! Също така се надявам бързо да успеете да си намерите добра работа! :wink:

Връщайки се в спомените си в първите дни на нашата имиграция ми се иска да кажа, че за мен това всъщност бяха много емоционални моменти и ви желая вашите първи моменти да са изпълнени с много приятни вълнения! Избрали сте според мен най-добрия вариант - да пристигнете през топлата част на годината в града, който все пак предлага най-разнообразните възможности за имигранта, който разчита на английския език! :wink:
kralimarko

Мнение от kralimarko »

абе Ганьо знае 2 и 200....може ис $50 на СЕДМИЦА за храна а може и с $1500( ако е като мен ) хехехехехехе шегувам се...ние харчим около $2000 на месец след 1.8 год в Канада
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Изобщо не съм съгласен, че рецесията ще забави намирането на работа с няколко месеца. Какво ще се промени за тези месеци? Рецесията ще мине ли? Или стоенето вкъщи ще повиши нечия квалификация?
Постовете които можеш да заемеш първата седмица след пристигането си ще те чакат и след 4 месеца, освен, ако не очакваш да се случи нещо, което да те прави по-търсен работник.
Оправданието - "Да се поогледаме някой друг месец, да се ориентираме в обстановката..." си е чисто отлагане. Щом имате пари да живеете няколко месеца като туристи - чудесно.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

ablood написа:Изобщо не съм съгласен, че рецесията ще забави намирането на работа с няколко месеца. Какво ще се промени за тези месеци? Рецесията ще мине ли? Или стоенето вкъщи ще повиши нечия квалификация?
Постовете които можеш да заемеш първата седмица след пристигането си ще те чакат и след 4 месеца, освен, ако не очакваш да се случи нещо, което да те прави по-търсен работник.
Оправданието - "Да се поогледаме някой друг месец, да се ориентираме в обстановката..." си е чисто отлагане. Щом имате пари да живеете няколко месеца като туристи - чудесно.
Ха,Ха пак щуротии,ей немаш спиране :lol:
А тея дето са уволнени кьде ще дремат а ? :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
aseto

Мнение от aseto »

Муха, няма уволнени, всички са туристи. :roll: А рецесията всъщност е вид ваканция. Решаваш си кога да си вземеш ваканцията, а те работите си чакат 4 месеца, кога ще благоволиш да поработиш. :?: Аблъд, след като вече каза първите две букви, кажи и третата:Най-добре е новопристигналите да си купят нови коли (защото не разбират от коли) и да си спят в колата. Всъщност сега се сетих, че първо препоръча на хората да си наемат етаж от къща като по-евтино.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

aseto написа:Всъщност сега се сетих, че първо препоръча на хората да си наемат етаж от къща като по-евтино.
Всъщност някой друг им го беше препоръчал. Аз само разясних някои рискове, което това крие. Внимавай с подмятанията!
Ако новопристигащите пристигнат през лятото, както повечето правят, нека приемем теоретично че започват да търсят работа през Август.

Защо си мислите, че няма да могат да си намерят работа веднага, а ще им е по-лесно в началото на зимата, когато сезонните бизнеси затварят? Ако дойдат в края на зимата също ще попаднат в пролетното търсене на работници. Единствения случай в който човек трабва да почака за по-атрактивна работа е ако започне търсенето в началото на зимата. Тогава наемането е най-малко.
Така, че тези няколко месеца, които ги пишете за намиране на работа спокоино можете да ги направите няколко дни.... или няколко години. Човек или си търси работа, или не.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

ablood написа:
aseto написа:Всъщност сега се сетих, че първо препоръча на хората да си наемат етаж от къща като по-евтино.
Всъщност някой друг им го беше препоръчал. Аз само разясних някои рискове, което това крие. Внимавай с подмятанията!
Ако новопристигащите пристигнат през лятото, както повечето правят, нека приемем теоретично че започват да търсят работа през Август.

Защо си мислите, че няма да могат да си намерят работа веднага, а ще им е по-лесно в началото на зимата, когато сезонните бизнеси затварят? Ако дойдат в края на зимата също ще попаднат в пролетното търсене на работници. Единствения случай в който човек трабва да почака за по-атрактивна работа е ако започне търсенето в началото на зимата. Тогава наемането е най-малко.
Така, че тези няколко месеца, които ги пишете за намиране на работа спокоино можете да ги направите няколко дни.... или няколко години. Човек или си търси работа, или не.
Aблоод моргиджа варви ли,глей да го плащаш за да не си купуваме нови кьщи !!! :wink: :lol:
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ava написа:Както каза и Коко, социалът в Торонто е след 6 месеца престой там. Личен опит.
Грешкь, СОЦИАЛЬТ В ТОРОНТО на 3ТИЯ МЕСЕЦ !!!!
5има вече сьм завел като преводач !!!! :beer: :beer:
Стефан Цанев
didi1979

Мнение от didi1979 »

Явно от цялата дискусия се оказва,че наистина 5000 долара не са много,правим всичко възможно да ги увеличим,но при всички случаи целта ни ще бъде Торонто
countryfan

Мнение от countryfan »

Торонто си е ОК.Вярно,застраховките за автомобилите са жестоки,ама иначе работа може да си намериш лесно.Е,в началото няма да си директор разбира се и ще бачкаш повечко,но ако имаш желание и се пребориш с егото си(а това за някои е доста трудно),можеш да почнеш бачкане на втората седмица.Ей,хора в никакъв случай не слушайте Мухата и не се завирайте на Cosborn,Gamble,абе изобщо в East York.Би било BIIIIIIIIIIIG MISTAKE!!!!Бягайте по-далеч от там.Атмосферата е депресираща и особено(не дай си боже)попаднете на хора(а,там са много такива)на които им е крив светът и не им харесва нито в БГ,нито в Канада,ще си хванете багажа и ще се метнете на първия аероплан за Родината.Ако искате по-подробна информация,ми пишете лично съобщение.Посрещнали сме с жена ми 3 семейства и продължаваме да помагаме с квото можем на новодошлите.Оставете телефон ако искате.Когато имам възможност,ще ви звънна.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Като гледах разните разбивки за храна та се сетих - първите месеци харчовете са по-големи не само защото се оборудваш с тенджери тигани и прочие, но и още не си хванал цаката къде е по-евтино и второ (не знам защо) като че ли повече се купуват готови храни (които са по-скъпи) а после вече - втория, третия месец се минава към повече готвене в къщи и съответно разхода спада. Искам да кажа - не се плашете от разхода за храна първия месец.
Лично наблюдение де, не е задължително със всички да е тъй.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор