как се изпариха пенсиите в Квебек
как се изпариха пенсиите в Квебек
фиаското с Ла кес ду депо остави като българските песионери без спестявания много хора пред пенсия ... социализмът и крадците никога не са изчезвали
Някакви си само 40 милиарда долара ...

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Всички пенсионни фондове губят пари, макар че е вярно, че този в Квебек е загубил повечко.
Мене повече ме ядосват пенсионните фондове за държавни и общински служители, които са кажи-речи единствените днес със гарантирани нива на пенсии (defined benefits вместо defined contributions планове). Загубите на тези се запълват от данъкоплатците, много от които първо нямат гарантирани пенсии и второ вече са изгубили половината от собствените си спестявания за стари години.
Мене повече ме ядосват пенсионните фондове за държавни и общински служители, които са кажи-речи единствените днес със гарантирани нива на пенсии (defined benefits вместо defined contributions планове). Загубите на тези се запълват от данъкоплатците, много от които първо нямат гарантирани пенсии и второ вече са изгубили половината от собствените си спестявания за стари години.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Re: как се изпариха пенсиите в Квебек
Е нали в Канада нямаше социализъм и нямаше крадци ?krimon написа:фиаското с Ла кес ду депо остави като българските песионери без спестявания много хора пред пенсия ... социализмът и крадците никога не са изчезвалиНякакви си само 40 милиарда долара ...
Всичко беше много справедливо, точно и прочие ...
Как така изведнъж се появиха ?
Интересно ми е дали ще има осъдени ...
Знаеш ли че и автоиндустрията са такаMarto написа:Всички пенсионни фондове губят пари, макар че е вярно, че този в Квебек е загубил повечко.

Циганите - на Сатурн !
Да, знам, и затова другите които не мога да понасям са профсъюзитеanxeli написа:Знаеш ли че и автоиндустрията са такаMarto написа:Всички пенсионни фондове губят пари, макар че е вярно, че този в Квебек е загубил повечко.
Мене повече ме ядосват пенсионните фондове за държавни и общински служители, които са кажи-речи единствените днес със гарантирани нива на пенсии (defined benefits вместо defined contributions планове). Загубите на тези се запълват от данъкоплатците, много от които първо нямат гарантирани пенсии и второ вече са изгубили половината от собствените си спестявания за стари години., в момента бейлаута за Дженерал Моторс, Форд и Крайслер отива за пенсиите на дъртите голфаджии, дето са гарантирани от компанията, без никой да се е грижил за контрибюшънс-монтрибюшънс, едно време парите като течаха от чешмата нямаше такива вредни идейки
...

Но преди 10 години много от пенсионните фондове направиха прехода към defined contributions, защото дори тогава ставаше ясно, че тези с гарантираните нива на пенсии не са sustainable. Е, тези които можеха да разчитат на парите на данъкоплатците/крупни компании решиха, че за тях това не се отнася, ама търпеливостта на народа - дори и Канадския - не е безкрайна.
Вчера гледахте ли Saturday Night Live
, гост беше Скалата, имаше скеч как Барак Обама като се ядоса се превръща в TheRock Obama
, голям смях, обаждат му се AIG да искат още 30 билиона и той направи телефона на сол
. Имаше и много смешен скеч как трежъри секретаря търси идеи в ефир как да излезем от кризата на телефон 1-800-IDEAS?
, предлагаше бейлаута за награда
...
За съжаление обаче Марто, аз си мисля че Обама няма да се ядоса скоро, защото не знае какво да направи след това
. Търпението на канадците според мен за съжаление наистина е безкрайно и ще има много още да теглим
.

За съжаление обаче Марто, аз си мисля че Обама няма да се ядоса скоро, защото не знае какво да направи след това

Циганите - на Сатурн !
- Lub0
- Обратна връзка:
Никой не е откраднал и 1 долар...filipne написа:Е нали в Канада нямаше социализъм и нямаше крадци ?krimon написа:фиаското с Ла кес ду депо остави като българските песионери без спестявания много хора пред пенсия ... социализмът и крадците никога не са изчезвалиНякакви си само 40 милиарда долара ...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Просто сто човека са взели един и същи долар и си мислят че всеки има по един, а накрая се оказва че липсват сто
...
Кой да очаква че държавните бонове ще загубят стойността си, само тези които са знаели и са си продали застраховки срещу падането на стойността на държавните бонове
. Не са откраднати парите, само са си сменили собственика
.

Кой да очаква че държавните бонове ще загубят стойността си, само тези които са знаели и са си продали застраховки срещу падането на стойността на държавните бонове

Циганите - на Сатурн !
Е,само 40 млрд.по $1Lub0 написа:Никой не е откраднал и 1 долар...filipne написа:Е нали в Канада нямаше социализъм и нямаше крадци ?krimon написа:фиаското с Ла кес ду депо остави като българските песионери без спестявания много хора пред пенсия ... социализмът и крадците никога не са изчезвалиНякакви си само 40 милиарда долара ...

А бе те българските депутати трябва да дойдат тука на специлизация,wow.Ам'чи те са като срамежливи пионерчета в сравнение с тукашните юнаци :krila: :krila:
Ок, жалко за нас
, и за теб обаче защото ще излезе и то твоя джоб за да се плати за безотговрността и безочието на накои хорица. Нищичко не са си присвоили незаконно естествено, само дето парите ги няма, планът за раздаване е преизпълнен и всичко е 6
, а бонуса от по няколко милиона го има естествено, прибран на топло в джоба, и даже за брат'чеда няма
...

Циганите - на Сатурн !
Ам'чи все нещо са си раздали, я ги виж какви са охранени
. Всеки долар даден като заплата или бонус за такава алчност и мисмениджмънт според мен е като откраднат :nenam: ...
И въобще, не съм специалист, но за мен не се вързва изведнъж "глобалната финасова криза" да се дава като обяснение за огромните финансови загуби на големите корпорации. Не е ли това причината за самата криза - умните глави най-отгоре поели прекалено големи рискове
? Не може да е и причина и оправдание
...

И въобще, не съм специалист, но за мен не се вързва изведнъж "глобалната финасова криза" да се дава като обяснение за огромните финансови загуби на големите корпорации. Не е ли това причината за самата криза - умните глави най-отгоре поели прекалено големи рискове

Циганите - на Сатурн !