Въпрос за образованието ("цикъл 2е")

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Gilbertus
Обратна връзка:

Въпрос за образованието ("цикъл 2е")

Мнение от Gilbertus »

Привет на всички,

Току що получих резултата от evoluation-a - не ми достигат 2 точки, защото 5 годишното ми образование "инженер информатик" (превеждам дословно) не покривало изискванията за "cycle 2e". Съответно са ми дали 11 точки, вместо 13 :(
Някой може ли да ми каже какви точно са изискванията за това ниво. Имам магистратура от Tехнически университет - София. Завършил съм 1998 година.

Благодаря предварително!
Gilbertus
Обратна връзка:

Мнение от Gilbertus »

"Чукча писатель...." :)

Поразрових се и видях тази табличка http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... LGARIE.pdf

според нея за висше образование със степен "магистър" трябва да ми дадат 13 точки

Прав ли съм?
frankofon

Мнение от frankofon »

Gilbertus написа:"Чукча писатель...." :)

Поразрових се и видях тази табличка http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... LGARIE.pdf

според нея за висше образование със степен "магистър" трябва да ми дадат 13 точки

Прав ли съм?
Виж внимателно 3-тата страничка - за съжаление до 2006 са 11 точки. Така предполагам ще събираш от други места точки. Например като си повишиш нивото на езика /френския/.
Gilbertus
Обратна връзка:

Мнение от Gilbertus »

Благодаря frankofon.
Обаче.....аз разсъждавам така:

В писмото пише че образованието ми не покрива ниво "2е", а не че е завършено преди 16 окт. 2006.
Според мен просто не са взели предвид, че дипломата ми е за "Магистър", а не за "прост инженер" :)

Освен това си мисля че тази дата "16 окт. 2006" е датата в която влиза в сила новата система на точкообразуване, т.е. ако съм подал документи след тази дата - трябва да ме точкуват по втората колонка.

Така или иначе - ще пиша възражение с гореизложените мотиви, пък да видим....
Въпросът ми беше най-вече дали има други "пострадали" по същия начин и също, ако има хора с еквивалентно на моето образование от Техническия университет - моля ви споделете с колко точки са ви дали!
tora2007

документи

Мнение от tora2007 »

Кога си пуснал документите за да преценим до къде са стигнали с разглеждането на документите.Мисля че на никого не са дали 13 точки за образование .Всички с магистарска степен (съпругът ми също) си сметна 11 точки за образование.Според мен пробвай да ги наваксаш от друго място.
tora2007

и аз да питам

Мнение от tora2007 »

Доста четох и разглеждах тази таблица и аз немога да разбера колко точки ми се полагат за моето образовани моля ако някой има идея нека ми помогне.Образованието ми е малко странно но е факт.След средното образование учих 3год в Техникум по елекротехника задочно и в дипломата ми пише средно специално образование завършено след средно .Моля специалистите по изчисляване на точки да се изкаже какво мисли.Благодаря предварително
Аватар
cherna_perla

Мнение от cherna_perla »

тази тема за точките за образувание е дъвкана мноого пъти.за нашата магистратура дават 11т. независимо кога си завършил.за да получиш 13 т. трябва да имаш доктарантура.
28.12.07-док.за виена
24.04.2008 покана за интервю
25.06.2008-15.00 интервю-успешно
13.08.2008 док.за букурещ
25.09.2008 баркодове
29.09.2008получени медицински
17.10.2008 направени медицински-7.11-ОК
29.12.2008 покана за виза
11.02.2009ВИЗИ
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Мнение от teomat.com »

Gilbertus написа:
В писмото пише че образованието ми не покрива ниво "2е", а не че е завършено преди 16 окт. 2006.
Според мен просто не са взели предвид, че дипломата ми е за "Магистър", а не за "прост инженер" :)
По принцип, много е вероятно ако приравняваш дипломата си в Квебек да ти признаят само бакалавър, да не кажа че е практика да ти смъкват по едно ниво. Така че според мен те са те осенили по местните стандарти. Това обаче не ти пречи да напишеш любезно запитване и да подчертаеш че това е магистртура. Дано да имаш късмет. Другия вариант е да пишеш повече на езиците и да наблегнеш на тях, нещо от което ще имаш голяма полза.
MISHE

Мнение от MISHE »

Здравейте на всички,

Доколкото успях да разбера точките за степени се дават на базата на получени кредити, а не по българската система на базата на години. Затова много често се получава, че тези които сме завършили преди "повечко" години не може да покриеме необходимия брой кредити за магистърска степен, а ни дават само "бакалавър". Съответно получаваме 11 точки, а не 13 точки.
Публикувай отговор