Skapi prijateli ,imam slednija vapros : Predstoi mi podavane na dokumenti za Bukuresht sled minalo intervju! Sroka na Zadgranichnijat mi pasport izticha v nachaloto na 2005 g t.e njamam minimuma 1g. validnost ,kakto e iziskvaneto na canadskite vlasti ! Sega shte podam zajavlenie za predsrochno izdavane na nov pasport,tai kato ne se izvarshva udalzavane na sroka na validnost ! Vaprosa mi e dali da prashtam kopie ot starija i ot novija pasport ili samo ot novija ( v predishnite dokumenti sam pisal nomera na dosegashnijat mi zadgranichen pasport) Osven tova predpolagam ,che trjabva da napisha v dok. za Bukuresht nomera na novijat pasport (sled kato izchakam da go izdadat ) !!!!???? Molja Vi za kompetentno mnenie , za da ne stane fal !!!
Blagodarja Vi predvaritelno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Molja za mnenie !!!!
!
Според мен най-добре е да изпратиш ксерокопие на новия си паспорт и да напишеш едно допълнително писмо с което ги уведомяваш, че раликата се дължи на смяната на паспорта. Ще кажеш, че смяната се е наложила поради изтичане на първия паспорт и толкова. Все пак в копието те ще видят, че новият ти паспорт е издаден скоро. По-добре е да не пращаш копия от стария, защото може да стане объркване от толкова много копия (все пак документите се разглеждат от чиновници, нищо че са канадски).
Задължително е да напишеш в документите за Букурещ номера на новия паспорт , нали с него ще влизаш в Канада
Хайде , Успех!
Задължително е да напишеш в документите за Букурещ номера на новия паспорт , нали с него ще влизаш в Канада

Хайде , Успех!
janyz, Аз бях в подобна ситуация, но за полагане на визата в паспорта. Извадих си нов паспорт, но при получаването му поисках да си запазя стария. Перфорират стария и ти го връщат на момента. В Букурещ изпратих и двата паспорта - новия за визата и стария за да сравнят данните от досието ми при тах. Към документите добавих и едно писмо от няколко реда за двата паспорта и поисках, след като ми поставят визата в новия, да ми върнат и двата (не че има за какво да ми задържат стария...). След две седмици ми върнаха и двата. Това, което ти предлага Holy трябва да е абсолютно достатъчно. Късмет 

You take your life in your own hands, and what happens? A terrible thing: no one to blame.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Janyz,
Няма защо да те притеснява този въпрос. Може да продължиш по процедурата със стария си паспорт, включително до полагането на виза в него. Месец-два преди изтичането на срока му или преди заминаването ви, подаваш заявление за нов. При получаването на новия паспорт, декларираш пред длъжностното лице от паспортна служба, че искаш да си запазиш стария поради неизтекъл срок на виза и те ти го връщат веднага, като само го маркират за невалиден.
Ето ти и цитат от сайта на МВР:
"Какво става с вече издадените и все още валидни визи положени в старите задгранични паспорти?
В случай, че имате валидна виза в стария Ви задграничен паспорт, не забравяйте да съобщите за този факт на длъжностното лице, което Ви връчва новия документ. Старият паспорт ще бъде маркиран като невалиден, но ще Ви бъде върнат, за да може да ползвате визата до края на периода и на действие. "
Иди на http://www.pasporti.mvr.bg/ и се запознай подробно!
Няма защо да те притеснява този въпрос. Може да продължиш по процедурата със стария си паспорт, включително до полагането на виза в него. Месец-два преди изтичането на срока му или преди заминаването ви, подаваш заявление за нов. При получаването на новия паспорт, декларираш пред длъжностното лице от паспортна служба, че искаш да си запазиш стария поради неизтекъл срок на виза и те ти го връщат веднага, като само го маркират за невалиден.
Ето ти и цитат от сайта на МВР:
"Какво става с вече издадените и все още валидни визи положени в старите задгранични паспорти?
В случай, че имате валидна виза в стария Ви задграничен паспорт, не забравяйте да съобщите за този факт на длъжностното лице, което Ви връчва новия документ. Старият паспорт ще бъде маркиран като невалиден, но ще Ви бъде върнат, за да може да ползвате визата до края на периода и на действие. "
Иди на http://www.pasporti.mvr.bg/ и се запознай подробно!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!