Помогнете!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
saimans

Помогнете!

Мнение от saimans »

Днес получихме писмо от Виена, в което ни уведомяват , че не ни достигат 3 точки, за да продължим процедурата ни! Пише , че в срок от 60 дни трябва да им изпратим , ако имаме документ , с който да си повишим точките! Въпроса ми е , ако им изпратим сертификати от Алианс Франсез за завършени 200 часа курс по френски , дали ще е достатъчно? В момента сме на средата на второ ниво в курса и учим заедно със съпруга ми?

Благодаря предварително на всеки , които ще ми даде съвет!
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Да,направо е задължително,като им напишете допълнително на един лист че сте си повишили нивото на френския и продължавате да го учите.
А всъщност колко си писахте по френски в документите?
saimans

Мнение от saimans »

писахме в молбата за селекция за мен водещата 6/6 и за съпругът ми 4/4.
благодаря ти за бързия отговор, много съм притеснена.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

saimans написа: 6/6 и за съпругът ми 4/4.
6/6 за водещия дава 8 точки,а 4/4 за втория 2
само качване с едно ниво или 7/7 за теб и 5/5 за мъжа ти ще ви донесе съответно 12 и 4 точки или 6 точки повече :wink:
Може да им пишете че сте достигнали тези нива като им изпратите документа от Алианса и като им кажете че продължавате много усърдно да изучавате езика....друг е въпроса дали ще искат евентуално да го докажете това с някъкъв тест.Изчакаите и други мнения ,но освен френския или раждане на дете не вижадам от кое може да си увеличите точките посфактум
Аватар
didoni76

Мнение от didoni76 »

Вероятно ще те накарат да направиш тест в Алианса, за да докажеш новите нива. Проучи и тази възможност и го имай в предвид.
Montreal 15.05.2009
Изображение
saimans

Мнение от saimans »

ние наистина учим 2 ниво в Алианса и ще завършим курса след 1 месец, започнахме курсовете още като подадохме първите документи, така че утре ще им изпратим копие на сертификата от Алианса и ще им напишем , че продължаваме курсовете и ще си повишим нивата на езика на 7/7 за мен и 5/5 за съпруга ми.Ще видим какво ще стане после! Мерси на didoni76 и kurta007 за отговорите! успех на всички!
Публикувай отговор