Mi6o76 написа:Кураж приятели!Ние сме още в началото,но от личен опит/по друг повод/ мога да кажа,че в Букурещ са пълни мизерници.Работят бавно,мудно.Бях писал дори до Мин.по емиграцията и получих отговор тогава,но явно нищо не могат да направят или така им изнася!
Приемете,че в това посолство е УЖАС и ХАОС!/Били сме на място/
Mi6o76,разкажи ако е удобно за какъв случаи става въпрос .Ще е интересно за широката публика както се казва
Mi6o76 написа:Кураж приятели!Ние сме още в началото,но от личен опит/по друг повод/ мога да кажа,че в Букурещ са пълни мизерници.Работят бавно,мудно.Бях писал дори до Мин.по емиграцията и получих отговор тогава,но явно нищо не могат да направят или така им изнася!
Приемете,че в това посолство е УЖАС и ХАОС!/Били сме на място/
Jekov35 написа:Дали проблемът със забавянето съществува и за други кандидат-емигранти от Европа/ например източна/. Ако е така , възможно е действително да се касае за някаква политика... Боже , опази ! Все пак това инцидентен случай ли е - доста хора от пролетната сесия на 2008 г. все още да са без покани за визи... ?
valioiko написа:Според мен нещо са се забатачили. Не мисля, че ще има проблеми.
Ами те вечно са в забатачване, ама докога това! Увеличават бройките за годината, че защо, кога ще ги обработят с това темпо на работа? Нали искат млади хора, ми то времето минава и се остарява! Като ще отказват визи да го правят, що ни мотаят :briah:
Нали ни взеха парите за обработка, какво им пука!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аз съм чакал навремето 6 месеца. Не е толкова много. Медицинските важат 12, така че те не си дават зор, вие също няма защо да го правите. Все едно Канада в момента е и ще става все по-забатачено с работата, не ли ?
Fireman написа:Да,изглежда и там се случват подобни неща.
При тях обаче документите се придвижват в Москва,единственото общо нещо,е че има забавяне и там.
Мен лично това не ме успокоява и не ми дава повод да се смиря.
Аз прочетох, че обработката на док. също се извършва в Букурещ. Така пише и на сайта на Ambassade du Canada en Roumanie
Fireman написа:Poumpy,ние сами за себе си сме си взели решението,когато сме поели по пътя на имиграция към Канада,така както вярвам и ти си взел своето решение преди време.
Нека да си получим визите,и да тръгваме пък какво било сега в Канада,че било трудно,безработица,криза,скъпо,мръсно,студено....
Той,че форума трябва да се казва Not-bgacanada,е ясно
Никъде не съм казал "не имигрирайте" напротив, гледам да помагам с каквото мога. Просто искам да ви кажа, че тук бюрокрацията е невероятна. Можеш да си прейкараш часове на телефона за да "свършиш" някаква работа. НЯма опция да отидеш и да се "навикаш" на някой на живо. Агресията не се толерира по НИКАКЪВ начин. Има си правила и няма сила, която да накара леля ЖЕчка от посолството да работи повече или по-бързо от нормата й от 5, примерно дела на ден. Тренирането на нервите и забравянето на българската припряност са много полезно нещо.
Преди 5 години, когато имигрирах минах за една седмица през Белгия, при брат ми. Тогава той това ми каза " Иво тази припряност, многознание са рядко вредни за западния начин на живот. Тук трябва спокойствие и усмивка на лицето." Днес много добре го разбирам какво е искал да каже.
Успех на всички ви
Последно промяна от pumpy на Чет Фев 12, 2009 12:14 pm, променено общо 1 път.
Хората са си напълно прави да се изнервят.Наистина има срокове и трябва да се чака но малко повече загриженост от служителите в посолството няма да е излишна.Например при запитване да се отговаря,вашето досие е до еди какъв си етап в момента правим това и това и в този и този срок може да очаквате да се случи еди какво си.Друго е човек да е информиран за да може да си направи и планове за бъдещето.А не като сега работи и се и чакаи ,ама колко никои ти не казва.Все пак да не забравяме че ние си плащаме и то не малко за да ни разглежат досиетата и тва им е работата...и сме в правото си да искаме поне информация
А защо направо да не се обърнем към Министъра на Емиграцията за Квебек
Напълно подкряпям една такава иниацитива ,но незнам дали ще има някакъв ефект.Просто да се изисква да се дава повече информация за напредъка по едно досие.
kurta007 написа:Хората са си напълно прави да се изнервят.Наистина има срокове и трябва да се чака но малко повече загриженост от служителите в посолството няма да е излишна.Например при запитване да се отговаря,вашето досие е до еди какъв си етап в момента правим това и това и в този и този срок може да очаквате да се случи еди какво си.Друго е човек да е информиран за да може да си направи и планове за бъдещето.А не като сега работи и се и чакаи ,ама колко никои ти не казва.Все пак да не забравяме че ние си плащаме и то не малко за да ни разглежат досиетата и тва им е работата...и сме в правото си да искаме поне информация
А защо направо да не се обърнем към Министъра на Емиграцията за Квебек
Напълно подкряпям една такава иниацитива ,но незнам дали ще има някакъв ефект.Просто да се изисква да се дава повече информация за напредъка по едно досие.
Точно за това говорим/пишем всички. Липсата на всякаква информация по отношение на обработката/напредъка на нашите досиета с тези електронни отговори е обезпокоителна за всички и е нормално да са ни опънати нервите.
Ровейки из архивите на форума намерих това http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ight=#8016
дано да е полезно за някого