Пренос на пари в Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
becks

Мнение от becks »

Ами ако искаш да преведеш пари в твоя сметка в чужбина, просто пишеш в платежното нареждане "прехвърляне на средства" и това би трябвало да е достатъчно.

Подписваш се от къде имаш парите (ако са 25000+) и мисля, че така трябва да стане.
Аватар
коце
Обратна връзка:

Мнение от коце »

Ако нямаш сметка в канадска банка не можеш да превеждаш пари по нея.
За откриването на сметка тук имат някои изисквания като постоянен канадски адрес например. Това обаче е най-малко рисковия начин за пренасяне на пари. Превода се извършва за минути и на другия ден парите са по сметката.
Трябва обаче бенефициента да е много сигурен и близък човек, ако сметката не е Ваша.
Друг сравнително безопасен и ефтин начин са пътни чекове на Американ експрес в канадски долари. Осребряват се от всички банки без комисионна.
Сопоред мен не е изгодно да се декларират големи суми на която и да е граница а и никой няма да тръгне да те тършува като идваш от Европа
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Хич не съм убеден че чековете са далавера (особено ако имаш сметка в канадска банка). Последния път ползвах такива 2001-та година и имам спомен за някакви проценти които плащаш когато ти ги дават.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

valedessy написа:... на интервюто подписахме договор, че за първите три месеца ще разполагаме с определена сума (4хххКАД, не си спомняме вече). Имиграционните сигурно ще поискат да я видят тази сума, нали? ...
Само митницата се интересува колко пари внасяш в момента (а не "ще внасяш"). Тези пари - ако са над 10 000 САД - ги декларираш. Имиграционните не им е работа да знаят с колко пари влизаш ...
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

ZanzibarHero написа:Само митницата се интересува колко пари внасяш в момента (а не "ще внасяш"). Тези пари - ако са над 10 000 САД - ги декларираш. Имиграционните не им е работа да знаят с колко пари влизаш ...
Не съм съгласен - точно на имиграционните им е работа с колко пари пристигат новите имигранти.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Koko написа:
ZanzibarHero написа:Само митницата се интересува колко пари внасяш в момента (а не "ще внасяш"). Тези пари - ако са над 10 000 САД - ги декларираш. Имиграционните не им е работа да знаят с колко пари влизаш ...
Не съм съгласен - точно на имиграционните им е работа с колко пари пристигат новите имигранти.
А ако ги нямаш? Направил си всичко необходимо. Взел си заеми. Продал си всичко: компютър, пералня, печка. А заветната сума пак не е достигната.

Ще се откажеш ли да емигрираш?
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

ZanzibarHero написа:А ако ги нямаш? Направил си всичко необходимо. Взел си заеми. Продал си всичко: компютър, пералня, печка. А заветната сума пак не е достигната.

Ще се откажеш ли да емигрираш?
Струва ми се че говорим за различни неща - или поне не виждам никаква връзка меджу двата ти постинга.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
attilla

$$$$$$

Мнение от attilla »

Здравейте на всички! Искам да попитам за един такъв момент - посочените ти пари в "договора за финансова независимост" дали трябва да съответстват на сумата която, декларираш /да приемем, че са повече от 10 000$/ при влизане в Канада? И ако не са, това ще предизвика ли проблем?
Аватар
hoyden
Обратна връзка:

Мнение от hoyden »

НЕ :)
attilla

Мнение от attilla »

Опс, видях отговора по-горе. Благодаря.
Публикувай отговор