От скоро съм тук сред вас и намирам доста полезна информация.
koceto77 написа:Не знам аз дали аз нещо не съм разбрал, но процедурата за спонсориране на съпруга отнема не повече от 6 месеца и е почти 100% сигурно, че ще те одобрят. Другата процедура отнема повече от година и е свързана с куп главоболия. При положенние че може да те спонсорират въобще не си заслужава да разглеждаш други варианти.
koceto77 написа:Permanent resident е статут за постоянно пребиваване в Канада, при който ти е позволено да живееш и работиш в страната неограничено дълго време (за ралика от работна виза която има срок). Ако той все още е канадски гражданин тоест не се е отказал от него за да вземе американско то на него не му е необходимо да става permanent resident защото той си е канадец. Все едно ти да искаш статут за постянно пребиваване в България (ако има такова нещо там) след като имаш гражданство. Та единствния вариант поне според мен да дойдеш тук до лятото и да имаш право на работа е да се ожените и той да те спонсорира. Спонсорирато на деца и съпруги/съпрузи е по-улеснено, но пак трябва да го одобрят за спонсор.
Най-вероятно става дума за "non-resident for tax purposes" - канадските граждани коите не живеят в Канада могат при определени условия да получат такъв статут и да не плащат данъци в Канада. От друга страна обаче това би усложнило нещата при процедурата за спонсориране, защото начина да се докажат доходи в Канада е чрез данънчната декларация - при липсата на такава не знам дали има начин да бъде спонсор.Paradisa написа:koceto77 написа:Permanent resident е статут за постоянно пребиваване в Канада, при който ти е позволено да живееш и работиш в страната неограничено дълго време (за ралика от работна виза която има срок). Ако той все още е канадски гражданин тоест не се е отказал от него за да вземе американско то на него не му е необходимо да става permanent resident защото той си е канадец. Все едно ти да искаш статут за постянно пребиваване в България (ако има такова нещо там) след като имаш гражданство. Та единствния вариант поне според мен да дойдеш тук до лятото и да имаш право на работа е да се ожените и той да те спонсорира. Спонсорирато на деца и съпруги/съпрузи е по-улеснено, но пак трябва да го одобрят за спонсор.
Ами, честно и на мен много не ми е ясно, но скоро говорихме и той ми каза, че няма перманент ресиденс все още, той е роден в Калгари, баща му е канадец, майка му УСА и като е бил на 3 год. се местят в УСА..Ние вече имаме граждански брак, но ми спомена, че за спонсориране има май някакво изискване да е живял в Канада, и той сега проверява нещата. Коцето, виждам, че ти си в Калгари, как е там? Има ли много българи? Имаш ли инфо примерно, за някоя фирма, която да съдейства за там, бях чула за БГ фирма - работа в канада- сайт за работа за Канада със седалище в Калгари, имаш ли инфо или да си чувал нещо по тоз въпрос? Мерси
и всичко най!!
Ако мъжа ти има канадски паспорт, той може да те спонсорира и да получиш ПР, дори и да не живее в Канада в момента. Прочети тук, обяснено е всичко:Paradisa написа:Здравейте,![]()
От скоро съм тук сред вас и намирам доста полезна информация. Не намерих дискусия на тази тема и реших да започна нова.![]()
Предстой ми брак и съпругът ми има и Канадско и Американско гражданство, в момента живее в САЩ и мислихме да живеем там, но отскоро му предложиха работа за Калгари, Алберта, и сега се замисляме дали да не живеем там за известно време след сватбата ни през Май. Някой, би ли ми дал съвет, тъй като все още ми е нова идеята за Канада, как аз като БГ гражданка, омъжена за Канадец бих могла да замина по-най бърз начин. Намерих инфо за виза тип спонсор на съпруга, но не е вариант за нас поради периода на чакане. Направих онлаин теста за имигриране и имам 98 от 100 ( поради липса на Френски) , т.е. имам Магистратура- Туризъм, Стаж, Езици и работя за световна хотелска верига в момента. Благодаря предварително за всяка идея и съдействие
и ще се радвам някои да сподели опит от смесен брак - радости, тревоги, смешни и странни моменти.
Успех на всички!!
хи хи.7George написа:Някои канадци нямат желание да научат българския. Или имат трудности с ученето му. Щото живеели в Канада. И понякога се чувстват попренебрегнати в БГ компании, на партита. А да ходят в страната ни на почивка много обичат. Така че, питайте ги предварително, как ще се разбираме в тва семейство аджеба.