Със съпругата ми кандидатстваме по Федералната програма и двамата учим Английски като скоро мисля да се явя на IELTS (аз съм водещия кандидат), та въпросът ми е следния трябва ли и съпругата ми да се явява на IELTS или просто трябва да учи Английски. Защото разбрах от приятел че негов приятел заминал преди няколко месеца за Канада и понеже жена му не знаела Английски трябвало да плати преди да заминат 2 - 3 хил.$ на Канадците за това. Прегледах официалния сайт но не открих нищо по въпроса. Не искам да пускам слухове и да всявам смут но ако някой е чувал нещо такова или има информация нека я сподели.
Благодаря предварително!
Някой да е чувал..........
Re: Някой да е чувал..........
Мисля че точки за език могат да дадът и за двамата кандидати, но по-голям е дела на водещия кандидат - до 16 точки максимум, докато за втория кандидат дават до 8 точки максимум, така че за жена ти IELTS не е толкова належащ, особено ако имате достатъчно точки и по другите показатели - за образование, трудов стаж и т.н.Stef написа:Със съпругата ми кандидатстваме по Федералната програма и двамата учим Английски като скоро мисля да се явя на IELTS (аз съм водещия кандидат), та въпросът ми е следния трябва ли и съпругата ми да се явява на IELTS или просто трябва да учи Английски. Защото разбрах от приятел че негов приятел заминал преди няколко месеца за Канада и понеже жена му не знаела Английски трябвало да плати преди да заминат 2 - 3 хил.$ на Канадците за това. Прегледах официалния сайт но не открих нищо по въпроса. Не искам да пускам слухове и да всявам смут но ако някой е чувал нещо такова или има информация нека я сподели.
Благодаря предварително!
Това да се плащат 2-3 хил.$ защото не знае език и аз за пръв път го чувам и не вярвам че има такова изискване - сигурен ли си че някой не се объркал с изискваните средства за заселване? Защото разликата между парите за 1 и за 2 човека е точно там някъде - 2-3 хил.$, но тези пари не са заради езиковите умения.
Само за знанията на език на водещия кандидат се дават точки по "Новия" закон. Другият носи точки само заради дипломата си.
До 8 точки се дават за ВТОРИ ЕЗИК , а не за втория човек.
http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-3.html
А това за твоя приятел и плащането, ако не знаеш англииски е вярно , но за Австралия и Нова Зеландия. Да не би да е объркал нещо посоките
До 8 точки се дават за ВТОРИ ЕЗИК , а не за втория човек.
http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-3.html
А това за твоя приятел и плащането, ако не знаеш англииски е вярно , но за Австралия и Нова Зеландия. Да не би да е объркал нещо посоките