Кое е най-доброто червено вино,което сте пили тук, в Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Кианти... засега, ама съм сигурен, че има и по-добри. И тях ще ги опитам.
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

А бе Мико, ти направо ме уби!!! Какъв оцет бре? Ти пил ли си Мерло от Домейн Бояр? Ако не - отиди и купи - тогава пиши...
Аз харесвам и едно друго винце - Caballero от Аржентина /не от Чили!/
Също доста дъхаво питие :beer: :beer: :beer:
KVS

Мнение от KVS »

Аз намерих хубаво Божоле.
Избийте балъците и тарикатите сами ще измрат!
kurta007 написа: Жени ,ти щом мислиш/макар да стана ясно че не ти се отдава много/ ...
mwanza написа: ако си на социал и деливъри си там форевър.
Аватар
troll

Мнение от troll »

От избата СенПиер ? Моммесин! :lol:
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
miko

Мнение от miko »

bibco написа:А бе Мико, ти направо ме уби!!! Какъв оцет бре? Ти пил ли си Мерло от Домейн Бояр? Ако не - отиди и купи - тогава пиши...
Точно при толкова хубави вина от цял свят баш виното в бутилка с винт ще ми хвалиш.
Едно от най-долнопробното вино , което има в САК е българското.
Тука питат за хубаво вино, а Домейн Бояр и в България не правят хубаво вино.

Аз мисля , че въпроса трябва да бъде хубаво вино до каква ценова граница.

Ето едно вино, което е добро в ценова граница 25-50 КАД
http://www.saq.com/webapp/wcs/stores/se ... _category=

В България хубавите български вина също струват не по-малко от 20-30 лв.
Тука не говорим за химически вина тип Домейн Бояр.
Buboleta

zdrasti ;)

Мнение от Buboleta »

KVS написа:Аз намерих хубаво Божоле.
A kade, v SAQ li? koq e godinata mu na proizvodstvo?
Buboleta

:)

Мнение от Buboleta »

miko написа:
bibco написа:А бе Мико, ти направо ме уби!!! Какъв оцет бре? Ти пил ли си Мерло от Домейн Бояр? Ако не - отиди и купи - тогава пиши...
Точно при толкова хубави вина от цял свят баш виното в бутилка с винт ще ми хвалиш.

НЕ МИСЛЯ ЧЕ ЦЕНАТА ОПРЕДЕЛЯ КАЧЕСТВОТО , ТАКА ЧЕ ТЯ Е ИЗЛИШНА ВЪВ ВЪПРОСА. А МЕЖДУ ДРУГОТО ИМА НЕВЕРОЯТНИ БГ ВИНА, за съжаление ги няма зад граница...( ако се случи да сте си в Бг по време на винарията , ами сами ще се убедите......) Мерлото на Домейн Бояр определено не е добро(според моя вкус) , но Телиш си е супер! И все пак зависи много от реколтата......
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Ми то пак стигаме до старата истина, че на вкус и на цвят приятели няма :D Мерлото на Домейн Бояр е дъхаво вино - това ми харесва. В устата остава тръпчивия вкус на добре узряло грозде. Между другото - аз като правя домашно вино, добавям във всяка кофа по една бутилка такова мерло за мирис и вкус.
И още - първите партиди на Домейн Бояр за Квебек си бяхя с коркова тапа. След това табарнаците явно ги посъветваха да изпозват по-ефтиния вариант..
miko

Re: :)

Мнение от miko »

Buboleta написа:
miko написа:

НЕ МИСЛЯ ЧЕ ЦЕНАТА ОПРЕДЕЛЯ КАЧЕСТВОТО , ТАКА ЧЕ ТЯ Е ИЗЛИШНА ВЪВ ВЪПРОСА. А МЕЖДУ ДРУГОТО ИМА НЕВЕРОЯТНИ БГ ВИНА, за съжаление ги няма зад граница...( ако се случи да сте си в Бг по време на винарията , ами сами ще се убедите......) Мерлото на Домейн Бояр определено не е добро(според моя вкус) , но Телиш си е супер! И все пак зависи много от реколтата......
Ами както споменах има много добри български вина и тука сме на едно мнение. Но това , че е българско не го прави автоматично хубаво.
Цената на едно вино се определя в повечето случаи от търсенето и реномето на избата , която произвежда виното.

:lol: :lol:
miko

Мнение от miko »

bibco написа:Ми то пак стигаме до старата истина, че на вкус и на цвят приятели няма :D Мерлото на Домейн Бояр е дъхаво вино - това ми харесва. В устата остава тръпчивия вкус на добре узряло грозде. Между другото - аз като правя домашно вино, добавям във всяка кофа по една бутилка такова мерло за мирис и вкус.
И още - първите партиди на Домейн Бояр за Квебек си бяхя с коркова тапа. След това табарнаците явно ги посъветваха да изпозват по-ефтиния вариант..
Един съвет. Не си разваляй домашното вино. В Костко пуснаха калифорнийско мерло , което е на близка цена с българското, но бих казал 2 пъти по добро.
Buboleta

Но това , че е БГ определено го прави

Мнение от Buboleta »

по добро от домашното, правено на местна почва...най-малкото че условия за отглеждане на качествени сортове грозде тук липсват :).... Както и да е! ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИ4КИ ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И наздраве с харесваното от вас питие, било то червено вино или просто екзотичен коктеил :beer:

А какво шампанско избрахте или ще изберете за НГ?
miko

Re: Но това , че е БГ определено го прави

Мнение от miko »

Buboleta написа:п.най-малкото че условия за отглеждане на качествени сортове грозде тук липсват :)....
Къде липсват условия в Калифорния ли или в Мексико за отглеждане на каяючествени сортове ?
Buboleta

Мнение от Buboleta »

miko написа:
Buboleta написа:п.най-малкото че условия за отглеждане на качествени сортове грозде тук липсват :)....
Къде липсват условия в Калифорния ли или в Мексико за отглеждане на каяючествени сортове ?

в канада, защото се споменава домасхно правеното вино... или мойе би си транспиртирате най добрата селекция от калифорния ха ха.....но да не влизаме в подробности ;)
miko

Мнение от miko »

Buboleta написа:
miko написа:

в канада, защото се споменава домасхно правеното вино... или мойе би си транспиртирате най добрата селекция от калифорния ха ха.....но да не влизаме в подробности ;)
Защо да не влизаме в подробности, аз си мислех че се интересуватеот вино.
Ами гроздето от което се правят повечето домашни вина в Канада е с Калифорнийски произход. Ако прочете назаде по темите за вината мисля , че това ще ви се изясни. В Канада има само едно място където може да става хубаво вино и това е в Долината на Ниагара , където заради специфичния локален климат температурата не пада под -20.
Вината на, които пише Квебек са внесени на едро и са бутилирани тука. Пример Maitre Sommelier марката на Метро, ИГА и т.н.
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

всичкото грозде от което се правят домашните и купешките вина в канада е внос от калифорния.качеството м/у едните и другите зависи от съотношението на влаганите съставки-плод,захар,вода и боя,като при домашното производство преобладава плода ,а при манифактурното в голямата си част са замесени останалите цитирани по горе.
за качеството на калифорнийското грозде не мога да споря защото съм некомпетентен ,само мога да споделя от лични наблюдения как и при какви условия се отглежда.лозовите масиви са засадени в/у полупустинна почва ,пясък и чакъл и обилно поливани с вода и торени с химикали.ако влезеш в такъв масив никога няма да си окаляш маратонките даже и след дъжд ,но рискуваш силикоза .мекият климът и слънцето са единственните два фактора за които може да се каже ,че правят продукта естествен и натурален,ако изобщо имат някакво решаващо значение.останалото до получаване на готовия продукт наречен вино е заслуга на алхимиците.
това горното е за да не се заблуждавате ,че пиете Вино от калифорнийски продукт,просто пиете вино.
Виното се произвежда там където има храна за гроздето ,независимо ,че американците ,ако решат че им е на сметка и в Сахара ще го завъдят.
Публикувай отговор