CFS 801 написа:важи ,ако е жълта.
Мнение за Канада
- Lub0
- Обратна връзка:
Мда, който го може, го може, това вече сме го коментирали...filipne написа:Ха ха ! Шофъорска книжка в Кебек без изпит !
Голяма партенка - ама който си може ( и си вярва ) той си го може.
Назддраве за можещите !
За книжката: от организацията за която работех ми дадоха едно писъмце от хюмън ресурситеи с него и с БГ книжката право в САК, там ми попълниха документите, направиха ми снимка и ми разпечатоха кебекарската книжка и даже в момента плащам с 10на долара по-малко като си сменям книжката и всеки път се чудят в САК, всъшност плащам само за Кебек застраховката и нищо повече...
Ако някой е много отворен и иска да се хванем на бас, че не съм се явявал на изпит, за примерно някое хубаво уиски или коняче да свирка...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
-
CFS 801
ха
преди няколко седмици си вадих медицинско за презаверка на шоф. книжка и докторката от уолкинг клиниката ми премери кръвното налягане .оказа се ,че границите му са малко по височки и ми препоръча малко да се поизследвам.не ,че много се стреснах ,предната вечер бях на 6 мастики ,но реших и аз един път да чуя какво казва доктора ,щото имам доста горчив опит от моето непослушание и реших да потърся среща с капацитет и вече я имам.След 6 месеца ще ме прегледат що ми е толкова високо кръвното и ще ме светнат как да водя по здравословен начин на живот,единственното условие е да не пукна до тогава.
Аз обаче реших -Да го духат,след 6 месеца я камилата ,я камиларя.
Аз обаче реших -Да го духат,след 6 месеца я камилата ,я камиларя.
- Kan_Tangra
аре ся батка - недей лъжи хората!CFS 801 написа:важи ,ако е жълта.
аз в Бг-то съм луд, но в КанаЛа съм нормален.
и не мога да разбера как така имам 2 шофьорски книжки и никой не е искал да ми унищожава българската, въпреки че съм я показвал навсякъде.
имам С категория от бг-то, от цру задължително искаха да мога да возя цял камион теро-вци горд съм с нея и не я давам.
междудругото единия ми съквартирант от България - Наполеон Бонапарт и той има няколко книжки, пък другия Александър Македонски се депресира и замина за щатите
Re: голямо щастие само за някои хора
Това важи и за по-старите нации, които така и не са дали чак толкова много на светаPepon написа:Ей това е самата истина, много самоизолирана и егоцентрична държава. Аз си го обяснявах с големия студ и липсата на комуникации с останалия свят през дългите зими в продължение на десетилетия. Но гледах един документален филм на един канадски журналист за историята на апартейда в Южна Африка. Той излага тезата, че егоцентризмът е част от процеса на самоутвърждаване на младите нации. Отричането на всичко чуждо или извън и издигането в култ на собствените постижения, колкото и скромни да са те, просто ги прави по-значими в собствените им очи. Иначе, от където и да го погледнеш си е комплексарска история.drusterbuck написа:Поздрави!
Тези хорица тук не признават нищо извън Канада...
Re: голямо щастие само за някои хора
drusterbuck написа:Поздрави!
И аз бях малко ентусиазиран когато минахме интервюто през 2005.
Идвайки тук разбрах че Канада е само име на 13 обединени около валутата си провинции от които Квебек е най- прокълната и необичана. Поживяхме в Монтреал и видях само нещастни хора, и
имигранти и местни.Отидох в Манитоба-супер зле, после бях в Саскачуан-тук времето е спряло и е див комунизъм, сега сме в Албърта, аз съм пилот, жена ми харчи щастливо, ходим по екскурзии из цял свят, ще напуснем Канада, отиваме в Щатите.
Но като цяло е супер зле. Канада е пясъчни кули!Тук няма конкуренция, няма пазар, няма сервиз, нищо няма, само безлични индивиди, които се развеждат като луди.
ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ САМИ!
Тези хорица тук не признават нищо извън Канада, даже не си признават шофьорските книжки ако са от друга провинция, а в Албърта, ако си дойдете с българска книжка и вземете Албъртска, ще ви унищожат българската, без да им мигне окото– и това ако не е супер отвратително, здраве му кажи.
Елате, опитайте, в Квебек е най голямата дискриминация на хора която съм виждал, на другите места е по-малка, бил съм в над 100 страни, такова безхаберие не съм виждал.
Не се отказвайте! Следвайте мечтите си!
Само влезте в правилния коловоз и газ, ще стигнете до вашата гара!
АМИН!
НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАЙТЕ! ТУК ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НЯМА!
Много здраве на Америката....
Като поживееш малко,Канада ще ти се стори като рай...и недай Боже да се разболееш...тогава тукашното здравеопазване ще го търсиш.
Айде и аз да кажа АМИН и дано нищо лошо не ти се случва.
Оти да се косим,като че ми мине...
-
Marginal39
& аз така мисля, ма проблема не е само в разболяването а също да не рече някой самодеец да те съди за еди кво си че може да ти почерни живота от нищо ...
А иначе е верно че в Табарнашко са само нещастни хора, аз също съм ужасно нещастен щото не съм в Щатите, ма кво да се прави, не сме сички толкова пробивни

А иначе е верно че в Табарнашко са само нещастни хора, аз също съм ужасно нещастен щото не съм в Щатите, ма кво да се прави, не сме сички толкова пробивни
[quote="Bubi"]Това с книжката е голяма глупост и не мисля, че е вярно. Абсолютно никой не може да ти унищожи документ, издаден от друга държава. Ами след като имаш двойно гражданство и си отдеш в България с каква книжка ще караш? Това не е възможно.
И между другото аз съм си щастлива в Канада. Щастлива си бях и в България....
Ми тогава защо емигрира в Канада ??
В много страни при издаване на техен документ, еквивалентният му се задържа в полицията , и когато ти трябва може да си го прибереш временно, като върнеш издаденият от тях. Това важи особено за шофьорските книжки.
Със здраве !
Боби
И между другото аз съм си щастлива в Канада. Щастлива си бях и в България....
Ми тогава защо емигрира в Канада ??
В много страни при издаване на техен документ, еквивалентният му се задържа в полицията , и когато ти трябва може да си го прибереш временно, като върнеш издаденият от тях. Това важи особено за шофьорските книжки.
Със здраве !
Боби
-
Marginal39