Моля, помогнете с калкулацията на точките

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
kli

Моля, помогнете с калкулацията на точките

Мнение от kli »

Здравейте, по план трябваше да изпратим първите документи до Виена преди Нова Година и не само това но и трябваше да са пристигнали преди тази дата. Но сега поради проблеми с документите на мъжът ми това няма д астане. Притеснявам се че ако изпратим документите през 2009 година ще изгубим 2-те точки за втора специалност.
Първата специалност ми е придобита през 1998 г. а втората през 2001г. Незнам дали правилото за 10г от придобиването важи и за двете специалности за да бъде зачетено образованието.
Мерси предварително на всички отзовали се!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Правилото за 10 г. се отнася за втората специалност. За настоящата специалност срока е 5 г.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
kli

Мнение от kli »

Linko, мисля че не се изразих точно.
Техникум - 1998г. завършен
Колеж - 2001г. завършен
Бакалавър - 2004г. завършен
Магистър - 2006г. завършен

Като специалността от дипломата от колежа, бакалавърската и магистърска степен е една и съща. Само дипломата от техникума е по друга специалност. Та незнам дали ще приемат като втора специалност магистратурата или техникума ? Ако приемат магистратурата все още не съм изпуснала 10г. срок но ако приемат техникума той е валиден до края на тази година.
dimatrif

Мнение от dimatrif »

Linko написа:Правилото за 10 г. се отнася за втората специалност. За настоящата специалност срока е 5 г.
Явно не съм чела достатъчно условията при изчисляване на точките и съм изпуснала тази подробност. Това означава ли, че няма да получа 11 т. за висшето си образование /магистратура/, завършено през 2000 г. Не съм работила никога по специалността и втора специалност нямам. :?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

След като всички степени на висшето образование са по една и съща или сходни специалности няма как да ти се брои която и да е от тях за втора специалност. Такава остава единствено специапността от техникума и ако наистина минат повече от 10 г. преди датата на подаване на молбата за селекция, то и за тази специалност няма да получиш точки.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

dimatrif, висшето образование ще ти се признае та дори и след 100 г., не става дума за това.
Изискващия се минимален срок от 5 г. е за специалностите от Списък 2006 с търсените области на образование. Допълнителни точки за всяка от тези специалности се дават само ако дипломата е придобита в 5-годишен срок преди датата на подаване на документите за селекция, или в противен случай от последните 5 г. трябва да имаш минимум 1 г. стаж по визираната в дипломата специалност.

В общия случай, т.е. ако специалността ти не е от търсените, никой не гледа кога си завършил и дали си работил по специалността си от дипломата. В този случай няма и допълнителни точки за образование, затова е така.
dimatrif

Мнение от dimatrif »

Благодаря за отделеното внимание и за това прочетох току що. За съжаление не е от търсените, но ще компенсирам с повече точки за френски език.
kli

Мнение от kli »

Linko, Благодаря ти за отговора. Ще се опитам да изпратя документите най-късно на 10 Декември, пък дао пристигнат преди 2009 година. А тези на мъжът ми - ще му пратя автобиографията, и попълнените формуляри със снимката, копие на задграничен паспорт и евентуално ще чакам те да ми поискат и останалата част от документите.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

kli, не се притеснявай за времето на пристигане на документите, важна е датата на пускането и спрямо нея се разглеждат всички срокове.
Това да изпратите каквото имате, а останалото да чакате да ви го поискат е хитро но крие и един риск. Обикновено като искат нещо поставят и срок за да им се изпрати и ако не се включите в тоя срок просто ще ви закрият досието. Едва ли ще ви чакат с месеци за някакъв документ.
Публикувай отговор