Европа или Северна Америка

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

CFS 801 написа:ти мен с хълбоя не ме омесвай ,той си е настоящ буизнесмен ,а аз съм си един обикновен реднек с мерцедес последен модел. :lol:
С коша ли идва :wink: :lol: :lol:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

CFS 801 написа:ти мен с хълбоя не ме омесвай ,той си е настоящ буизнесмен ,а аз съм си един обикновен реднек с мерцедес последен модел. :lol:
И двамата имате нещо общо ,работили сте на сергия !!! :lol: :beer: :beer:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

грешка.аз никога не съм бъркал в меда като хъла.
докато той им събираше белите пликчета м/у два урока под копитото ,аз им спасявах живота с изкуственно дишане уста в уста на златни пясъци.
така ,че моля те не ни слагай под един знаменател.
:wink:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Бате, кво сте гърбили за1 с Хълката, да не си му бил счетоводител ???
:beer: :beer: :beer:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Marginal39 написа:Бате, кво сте гърбили за1 с Хълката, да не си му бил счетоводител ???
Не, просто двамцата обичат да си правят вятър един на друг, виртуални свирки един вид :lol:
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

:D бе не е точно така ,ама .... :D
bp_de

Мнение от bp_de »

Veliko написа:
bp_de написа:
Hullman написа:
Пълни щуротии са да ходиш да береш ягоди в Англия, да си дюлгер хамалин или строителен работник в Испания или да бършеш задниците на по богати хора в Гърция.
Например що се отнася за инженерите-
- от 2009 намира си БГ в немско работа -почва, засега е сетнато 4450 евро на месец мин.
Тука го отнесе в сферата на научната фантастика. Намира си в немско работа, БГ инженер ама дето е учил в Аахен например, а не от МЕИ-то у Габрово или от филиала в Сливен, ако не са го затворили вече. Познавам бая народ из немско, обаче те си учеха там и знаят немски. Без немски, нема немско. И заплатата дето си я дал за пример е брутна. В действителност не е чак толкова, може би в по-големите фирми е към 3500-4000 Еу стартова.
Аз мога да чета на немски достатъчно за да знам какво говоря.
Закона с които казаха -които е завършил в немско може да остане е още от 2005 .Става дума за съвсем нов - гласуваха го преди няколко седмиции е точно така- ако ще и в горно нанадолнище да си завършил - от документална страна НЯМА проблеми.

Ако сравнинм точно инженерните професии - в общия случаи - Идва Бг в Канада и веднага му признават дипломата и мин му заплата е сетната от правителството на 4000 долара на месец ......даа точно така е ...ще стане ама иска огромно чакане.
Със 100% сигурност в немско от 1.1.2009 е
Намира си персоната работа - показва си само дипломата в службата по труда,показва си и колко пари ще му плащат(не може да е по минимума) ,почва работа.

Сега не ми се търси по немсите саитове -затва ще ти копирам леко излъсканата версия на тая новина от наш бг весник.

Германия свали летвата за българи
Наши висшисти с предимство на работа от 1 януари

Нашенците с диплома ще могат да остават на работа там, без преди това да се прави проверка дали няма по-подходящ германец с тяхната квалификация. Това става ясно от законодателните промени, които Бундестагът гласува тази седмица.
Законът, чието приемане се очакваше отдавна, дава право на всички чужденци, идващи от ЕС, да се конкурират на равни начала с местните в професии, които изискват висше образование или специфични професионални знания. Освен това той им дава право да се ползват и от някои социални услуги като например обезщетения за безработица в случай на съкращение. Законът намалява и границата за минималните доходи, които се искат, за да живееш в страната. На висококвалифицираните юпита вече ще им бъде достатъчно да вземат по 63 600 евро годишно, за да получат безсрочно разрешение за пребиваване. Досега бариерата бе 86 400 евро. Основната цел на промените е да се навакса липсата на експерти в редица сфери в Германия. В момента там кризата все още не е усетена сериозно и безработните са под 7,2 процента. В редица области и главно за инженери и в IT сферата липсват подготвени кадри. Медиците също напускат общественото здравеопазване и предпочитат частната практика, затова в държавните клиники има много свободни места за лекари. Българските инженери вече се ползват от облекчения при назначаването си, а от 1 януари догодина това ще важи и за другите ни висшисти. В момента в Германия има 46 700 наши сънародници поне според официалните данни. Десетки други гастарбайтери работят на ръба на закона. Федералното правителство обаче запазва ограниченията пред нискоквалифицираните бачкатори, които няма да се ползват от подобна привилегия. Нашенците и румънците ще бъдат назначавани на квотен принцип в нискодоходните професии до края на 2011 година.

Публикуване: 16.11.2008, 02:20
Германия улеснява достъпа на квалифицирани чужденци

Достъпът на квалифицирани чуждестранни специалисти до Германия се улеснява в голяма степен от приетия тази седмица от Бундестага закон, чието основно предназначение е да се превъзмогне липсата на експерти в редица сфери.

Това съобщава радио "Дойче веле".

Основното в закона е намаляването на границата за минималните доходи. На висококвалифицираните вече ще им бъде достатъчно да получават по 63 600 евро годишно, за да получат безсрочно разрешение за пребиваване, а не 86 400, колкото бе досегашната бариера. Измененията трябва да бъдат одобрени и от Бундесрата, който иска и още по-голямо снижаване на границата - до 53 400 евро.

Законът ще намали до голяма степен и пречките за работа в Германия на завършилите висше образование от новите страни-членки на Европейсския съюз. За тях отпада изискването да се прави проверка, дали в самата Германия няма някой по-подходящ за работното място от тях. Проверката за вероятността някой в Германия да отговаря на изискванията за заемане на съответното работно място остава в сила за кандидатите от трети страни.

Предвидени са подобрения в статута за живеещите в Германия млади чужденци без сигурно разрешение за пребиваване, които завършват образованието си във Федералната република. Тези от тях, които са добре интегрирани в страната и са завършили професионално или средно образование, ще получат разрешително за пребиваване "с цел заетост" и при определени условия ще могат да се ползват и от социалните услуги.

Подобно разрешение би трябвало да получат и абсолвентите, които в продължение на две години са работили по специалността си, както и специалистите с тригодишен трудов стаж в сфера, която изисква поне толкова продължително обучение. Все пак предпоставката за това ще е поддържането на договорни отношения с работодателя. При изпълнението на тази предпоставка младите чужденци, които са живели по-малко от четири години в Германия, ще имат облекчен достъп до по-нататъшно образование без статутът им да се променя.

Подобрения трябва да настъпят и в условията за достъп на чужденци като цяло, което се отнася наред с другото до облекченията при формалното признаване на получените извън страната квалификации. Част от измененията е и това, че за брачните партньори на висококвалифицираните специалисти от чужбина няма да важи изискването да могат да докажат знания по немски преди пристигането си.

Извън закона остава намерението на федералното правителство да удължи валидността на ограниченията за достъп за ниско квалифицираните работници от източноевропейските държави до германския пазар на труда. За Полша, Чехия, Словения, Словакия и Унгария ограниченията ще важат до 30 април 2011-та година, за България и Румъния - до края на същата година.
Последно промяна от bp_de на Сря Ное 19, 2008 8:50 am, променено общо 1 път.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

bp_de написа:Германия свали летвата за българи
Наши висшисти с предимство на работа от 1 януари
вас рецесии и икономически кризи не ви ли гонят :wink:

Едно друго заглавие от немски вестник преди седмица виеше, че се задава вълна от полски работници откъм Великобритания, които подгонени от кризата там ще подкопаят пазара на труда в Германия :roll: Да се надяваме, че българите ще са им конкурентно способни :)
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
bp_de

Мнение от bp_de »

Естествено че и тука има криза ама тука са много- 80 милиона са и системата е много по различна от тая при вас.

По мое мнение тука наистина са закъсали за вишисти -миналата година Съюза на Де инженери ( еквивалента на вашия съюз на проф инженери) показа 66 000 свободни места и затова гледат да понапълнят дупките и съответно махат ограниченията.
Другото е че сумати фабрики (производство) от немско ги преместиха и продължават да ги местят на изток-така че фирмите от там скътават много.
В немско остава предимно развоя на продукта може да се каже че в развоя хора дето да работят за по малко кинти липсват та и затва взимат мерки.

1 пример
в моита фирма от 1 година виси списък че търсят 10-15 инженера и никои не идва -листа беше актуализиран преди 4 дена а само на 35 км от мене- там дето ни е 1 фацилити дет призвежда продукти -от догодина от 180 човека уволняват 90 - местят производството в Словакия.

Поляци в немско могат да доидат ако имат диплом -иначе тука е пълно с хора дет бачкат изкопчииска работа.

Намерих малко матеряли в подкрепа на погоре казаното. Е то и в Доиче Веле са журналисти но поне не ръсят глупости огромни.

Въпреки високи печалби редица големи концерни в Германия закриват работни места
цялото -тука
http://www.dw-world.de/dw/article/0,214 ... 50,00.html

Европа | 15.11.2008

е онова по горе е от еи тоя линк

http://www.dw-world.de/dw/article/0,214 ... 25,00.html
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Проблемът на Германия е, че трябва да се знае немски :)
Я, я, дас фантастиш :)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bp_de написа:Ако сравнинм точно инженерните професии - в общия случаи - Идва Бг в Канада и веднага му признават дипломата и мин му заплата е сетната от правителството на 4000 долара на месец ......даа точно така е ...ще стане ама иска огромно чакане.
Намира си персоната работа - показва си само дипломата в службата по труда,показва си и колко пари ще му плащат(не може да е по минимума) ,почва работа.
Това че признават дипломата веднага и е фиксирана минимална заплата е ала-бала. Кажи за колко време персоната може да си намери работа в немско (без немско образование и опит) и въобще възможно ли е това без да знае немски?
bp_de

Мнение от bp_de »

miteto написа:
bp_de написа:Ако сравнинм точно инженерните професии - в общия случаи - Идва Бг в Канада и веднага му признават дипломата и мин му заплата е сетната от правителството на 4000 долара на месец ......даа точно така е ...ще стане ама иска огромно чакане.
Това че признават дипломата веднага и е фиксирана минимална заплата е ала-бала. Кажи за колко време персоната може да си намери работа в немско (без немско образование и опит) и въобще възможно ли е това без да знае немски?
Митко -нямам нищо общо с Ванга или хора с подобни възможности-как да ти отговоря на въпроса за колко време и т.н

Мога да кажа следното
Персоната трябва да е от ЕУ а дипломата и от някъде си-от това дет чета няма изискване дипломата да е от ЕУ-Ще рече Бг завършил в Афганистан -пак става.

относно немския опит - не мога да кажа че никои не са го питали-но да речем 100човека дето аз познавам чужденци -нито 1 от тях не са го питали дали има немски опит.
Тука HR нали е прочело резюмето-та там си пише и досега аз незам някои да не са го взели на работа затова че няма немски опит.
По мое лично мнение доста HR в несмко друго може и да не знаят ама поне са научили че има страна наречена БГ и тя е в ЕУ -за разлика от много Канадски такива които даже може би и не са чували тая дума.

Дали е ала-бала сетната мин .заплата ...вече е въпрос на лична преценка но споредмне е добре за голяма част от бъдещите кандидати.

Без немски е трудно но не невъзможно да се намери работа в немско- просто стратгията ще е друга.Когато аз отидох в Де -2001 пролета-беше масова практика да кажа-наемането на ИТ без грам немски-моя колега канадец за 2 години дет работи в нашия развои да е научил 20 немски думи.
Но постепено предлагащите се започнаха да са говорещи немски -в една или друга форма и това промени ситуацията.

Това е дето мога да кажа.
Аватар
lonly wolf
Изгонен от форума

Европа или Северна Америка:

Мнение от lonly wolf »

Маргинал здрасти пич :beer: Значи мойта позната е в Германия не в Канада или не си ме разбрал или аз не съм се изказал както трябва.То биваше и да имам и една там ама.....
Футбола остана единствения легален начин да си купиш негър...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

bp_de написа:Естествено че и тука има криза ама тука са много- 80 милиона са и системата е много по различна от тая при вас.

По мое мнение тука наистина са закъсали за вишисти -миналата година Съюза на Де инженери ( еквивалента на вашия съюз на проф инженери) показа 66 000 свободни места и затова гледат да понапълнят дупките и съответно махат ограниченията.
Другото е че сумати фабрики (производство) от немско ги преместиха и продължават да ги местят на изток-така че фирмите от там скътават много.
В немско остава предимно развоя на продукта може да се каже че в развоя хора дето да работят за по малко кинти липсват та и затва взимат мерки.

1 пример
в моита фирма от 1 година виси списък че търсят 10-15 инженера и никои не идва -листа беше актуализиран преди 4 дена а само на 35 км от мене- там дето ни е 1 фацилити дет призвежда продукти -от догодина от 180 човека уволняват 90 - местят производството в Словакия.

Поляци в немско могат да доидат ако имат диплом -иначе тука е пълно с хора дет бачкат изкопчииска работа.

Намерих малко матеряли в подкрепа на погоре казаното. Е то и в Доиче Веле са журналисти но поне не ръсят глупости огромни.

Въпреки високи печалби редица големи концерни в Германия закриват работни места
цялото -тука
http://www.dw-world.de/dw/article/0,214 ... 50,00.html

Европа | 15.11.2008

е онова по горе е от еи тоя линк

http://www.dw-world.de/dw/article/0,214 ... 25,00.html
като те чете човек ще си помисли как България бълва инженери с немски език, които чакат да се реализират - конкурентно! на пазара в Германия ...

Извинявай, ама звучиш пара-симптоматично :lol:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Ок, важното е че се разбрахме :-)
Публикувай отговор