krimon написа:Със сигурност има някои най-общи работи, които могат да се изброят по отношение на интервютата, но уникалността на нуждите на всяко предприятие/учреждение, в пряка зависимост от конкретното търсене/лична симпатия на провеждащия интервюто дава търсения резултат.
И аз напоследък имам наблюдения и виждам супервайзъри, които се тръшкат, че не могат да наемат конкретен човек, представил се на интервю, когото много харесват, почти всичко му е идеално, но липсва фатален детайл ... поради който наемат друг кандидат, когото съвсем не им допада като профил.
На други места "Човешките ресурсии" си правят игрички, за да си осигуряват заетост и да се правят, че работят и затова се проточват интервюта, интервюта, кандидати, кандидати ... накрая целта не била да се заеме мястото и обявата се снема.
Могат да се кажат още много "мили" думи за фирмите, които набират административен персонал за големи компании ... там вече % печалба играе голяма роля и е свързано с огромна доза некадърност, корумпираност и незаинтересованост да се намери най-добрия кандидат за работа.
Интервю за работа - какво да и какво да не правим
Добре казано Кримон:

Хълман за това не се занимава с кандидатстване по интервюта а направо той ги организира и провежда.си правят игрички, за да си осигуряват заетост и да се правят, че работят и затова се проточват интервюта, интервюта, кандидати, кандидати ... накрая целта не била да се заеме мястото и обявата се снема.
Могат да се кажат още много "мили" думи за фирмите, които набират административен персонал за големи компании ... там вече % печалба играе голяма роля и е свързано с огромна доза некадърност, корумпираност и незаинтересованост
-
mwanza
- Обратна връзка:
krimon написа:Със сигурност има някои най-общи работи, които могат да се изброят по отношение на интервютата, но уникалността на нуждите на всяко предприятие/учреждение, в пряка зависимост от конкретното търсене/лична симпатия на провеждащия интервюто дава търсения резултат.
И аз напоследък имам наблюдения и виждам супервайзъри, които се тръшкат, че не могат да наемат конкретен човек, представил се на интервю, когото много харесват, почти всичко му е идеално, но липсва фатален детайл ... поради който наемат друг кандидат, когото съвсем не им допада като профил.
На други места "Човешките ресурсии" си правят игрички, за да си осигуряват заетост и да се правят, че работят и затова се проточват интервюта, интервюта, кандидати, кандидати ... накрая целта не била да се заеме мястото и обявата се снема.
Могат да се кажат още много "мили" думи за фирмите, които набират административен персонал за големи компании ... там вече % печалба играе голяма роля и е свързано с огромна доза некадърност, корумпираност и незаинтересованост да се намери най-добрия кандидат за работа.
...и какъв щ е този фатален детайл, че ми стана интересно?
- optics
- Модератор
Написах няколко важни неща. Има още да се дописва.
ето къде е публикувано:
http://www.google.com/notebook/public/0 ... -9kj?hl=bg
Ще сложа линка и в началото на темата за да е по-лесно намираем.
ето къде е публикувано:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Например не си работил с някоя конкретна програма, а работодателя не предлага обучение за новопостъпили /няма средства, човешки ресурси/. Или ти липсва в профила опит в определена област /допълнителна на основната ти специалност/, но друг кандидат притежава този конкретен работен опит /дори да е за 1 месец, важиmwanza написа:...и какъв щ е този фатален детайл, че ми стана интересно?
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- Kan_Tangra
Супер, до тук съм много доволен. Ще ми бъде от невероятна полза. Мерси Оптикс!
Моля модератора да разчисти излишните мнения.
Моля модератора да разчисти излишните мнения.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
- lz2arn
- Обратна връзка:
Супер, но все пак IMHO ето тук е мястото за публикуване:
http://wiki.bgcanada.com/
ПП нямаш нищо против да го копи/пастна там?
http://wiki.bgcanada.com/
ПП нямаш нищо против да го копи/пастна там?
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
-
mwanza
- Обратна връзка:
мерси оптикс. много полезноoptics написа:Написах няколко важни неща. Има още да се дописва.
ето къде е публикувано:
мисля няма да е зле ако е в уики също.
"Когато се здрависвате подавайте ръка бодро (не увиснала като печен праз) и гледайте хората в очите !!! Ако са неколцина, внимавайте да не пренебрегнете някого. Един кандидат така ме отсвири два пъти, гледайки настрани докато ми подава ръка. Първия път преди интервюто, втория път – след това. После аз му свирих дузпа. "
Мъмбо-Джъмбо,Тюрлю гювеч,или шопска салата
Авторът иска ,ли дискусия на темата си,или "конструктивната критика" is NOT an option
за четящите? За да не съм голословен,когато си част от жури,панел или комисия
такива сФирки/индивидуални/можеш да правиш другаде,ако ти е хоби,но не и Ф панелът.Ако има интерес от страна на аФтора,мога да му обясня,че когато например прочетеш "Winnie the Pooh" буквалният превод не е "Мечо Пух" 
Авторът иска ,ли дискусия на темата си,или "конструктивната критика" is NOT an option
Трудно е да се степенува по важност, но трите най-важни неща са следните:
1. Трябва да изразявате “excitement” , тоест радостна възбуда от вероятността да ви вземат на работа.
excitement ex·cite·ment (ĭk-sīt'mənt)
n.
An emotional state characterized by its potential for impulsive or poorly controlled activity.
--------------------------------------------------------------------------------------
enthusiasm Ако всъщност трябва да показваш някому нещо,вярната дума е Ентусиазъм
Dictionary.com –noun 1. absorbing or controlling possession of the mind by any interest or pursuit; lively interest:
****************************************************************************************************************
1. Трябва да изразявате “excitement” , тоест радостна възбуда от вероятността да ви вземат на работа.
n.
An emotional state characterized by its potential for impulsive or poorly controlled activity.
--------------------------------------------------------------------------------------
enthusiasm Ако всъщност трябва да показваш някому нещо,вярната дума е Ентусиазъм
Dictionary.com –noun 1. absorbing or controlling possession of the mind by any interest or pursuit; lively interest:
****************************************************************************************************************
- lz2arn
- Обратна връзка:
Ето какво: понеже статията на optics ще намери място и във викито, когато това стане предлагам на Sunny boy да я отредактира такава каквато би била най-полезна за останалите. optics помоли за отсрочка до завършване, но ако има нетърпеливи да редактират още сега - моля. Да запишат статията във вики и да почват. Или да напишат своя, паралелна.Sunny boy написа:Трудно е да се степенува по важност, но трите най-важни неща са следните:
n.
enthusiasm Ако всъщност трябва да показваш някому нещо,вярната дума е Ентусиазъм![]()
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
Аз предлагам някой да се кандидатира и да напише нещо за годишните оценявания, а.к.а. евалюации, които са супер модерни (нова измишльотина на HR) и в зависимост от които някои работници изхвъркват от работа, а други им се повишава значително заплатата.
Според теоретичните напътствия, на които присъствах, всеки служител прекарва минимум 1 час със супервайзера си (могат да са повече) и там му се организира нещо като интервюто. Май поведението на "ентусиазъм" или "excitement" е строго препоръчително за служащия ... въпреки че по-скоро се оценява работата му, целите му, приносът за предприятието и т.н.
Според теоретичните напътствия, на които присъствах, всеки служител прекарва минимум 1 час със супервайзера си (могат да са повече) и там му се организира нещо като интервюто. Май поведението на "ентусиазъм" или "excitement" е строго препоръчително за служащия ... въпреки че по-скоро се оценява работата му, целите му, приносът за предприятието и т.н.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Тука грешиш,също както и за Елвис
Евалюациите не са годишни,а месечни.Ако компанията ти е от добро качество,на тебе казват,че евалюацията е на всеки 3 месеца и са длъжни да те запознаят с това което твоят супервайзър те е "евалюирал".Дава ти се възможност да коригиращ,или каквато и препоръка да е представил "супера"
Годишната евалюация е сумарна от всички месечни.