Гледах предаване по National Geografic за Алберта Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
per4ema

Мнение от per4ema »

Marginal39 може да ми помогнеш като попиташ с имеил фирмите за
желаната работа от мен ,за да видиме какво ще ми отговорят
нещо от сорта че се казвам еди си как еди си от каде и сикам да
работя едиси какво какви са условията ;) ще съм ти благодарен .
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

per4ema написа:Marginal39 - благодаря ти за подкрепата но започнах да се отказвам
другите в форума ме комплексираха .
Важи, чао и сичко хубаво :-)
А от кво по точно се отказа?
:beer: :beer: :beer:
per4ema

Мнение от per4ema »

ми че заради условната нямало да ме земат че ще чакам в най-добрия случаи за книжка 6 месеца че ще зимам 40к вместо 100 и прочие
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

А ОК, ми като си намериш гадже, ела тука ни питай дали щи даде та да си направиш сметка как да подходиш :-)
nikola76
Обратна връзка:

Мнение от nikola76 »

Абе перчем ,че си много заблуден мн си заблуден, но и аз бях на твоето дередже преди 5 години , и аз подавах молби по фирми за нефт, платформи и т.н. Нищо не стана разбира се ,но пък ме амбицираха да понауча малко френски и ето ме на сега в Канада :) Е, че не вземам 100 000 не вземам, но колкото и да вземам си гледам семейството и за сега съм доволен. Тази присъда мисля че ще ти е голяма пречка но ако си решил твърдо и не си като половината дето само си правят "вятър на устата" имаш малко шанс ,макар и наистина малко. Но да почнеш на теа камиони в най добрия случай залагам да е след 7-8 години. Успех ,и почни да разчиташ на себе си а не на някой да ти пише писмата :D
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Ми и аз за тва обаждах, ма Перчема реши че нищо нямало да стане ...
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Как ме е яд, че не познавах Маргинала, когато се преселихме в Канада. Жена ми, завършила в Щатите колеж, бачелър и после мастерс в известен клифорнийски университет, интершип в Морган Стенли и после 2 години работа във, тогава, третата по големина банка в САЩ, не можа да си намери работа по специалността в Канада в продължение на 4 месеца. Навсякаде и казваха, че нямала канадски експириънс.
Могло е да И спестя мъките и десетките интервюта, като помоля Маргинала да изпрати тук-там няколко е-мейла от нейно име - така де, само трябваше да и каже името и две-три хубави приказки за нея.

Маргинал, пак да те попитам, кретен ли си, или на такъв се правиш?
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Павел написа:Как ме е яд, че не познавах Маргинала, когато се преселихме в Канада. Жена ми, завършила в Щатите колеж, бачелър и после мастерс в известен клифорнийски университет, интершип в Морган Стенли и после 2 години работа във, тогава, третата по големина банка в САЩ, не можа да си намери работа по специалността в Канада в продължение на 4 месеца. Навсякаде и казваха, че нямала канадски експириънс.
Могло е да И спестя мъките и десетките интервюта, като помоля Маргинала да изпрати тук-там няколко е-мейла от нейно име - така де, само трябваше да и каже името и две-три хубави приказки за нея.

Маргинал, пак да те попитам, кретен ли си, или на такъв се правиш?
Банката която цитираш изгърмя бЪрута :lol: Тъй,че Канадците са прави.Интърншип в янки банка се котира за тях като директор :wink: в Българска :lol:
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Е, не знаех, че банка с revenue US$ 84.12 billion,
net income US$ 3.209 billion и с повече от 48 000 служители е изгърмяла, ама щом Съни казва...
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Павел написа:Е, не знаех, че банка с revenue US$ 84.12 billion,
net income US$ 3.209 billion и с повече от 48 000 служители е изгърмяла, ама щом Съни казва...
Сякаш ме познаваш,а :lol: Тая статистика явно не е меродавна :wink:
Между другото казах"изгърмя барута" :lol: Друг път ще ти обясня кво е на банката "барута" :beer:

The Times September 19, 2008

Morgan Stanley perplexes Wall Street as bank loses $20bn
Other institutions were known to be at risk, but the builder of America's railroads was thought to be safe
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Morgan Stanley in merger talks
By Christian Plumb
Reuters
September 19, 2008 09:05am
MORGAN Stanley topped the list of major financial companies scrambling to find a buyer as its shares tumbled another 21 per cent, while central banks rushed in $US180 billion ($224 billion) in extra liquidity to calm panicked stock and money markets.
Morgan Stanley was in deal talks with US regional banking powerhouse Wachovia Corp and negotiations advanced to a more formal stage, a source familiar with Morgan's plan said yesterday.

The number two US investment bank, whose shares are down about 58 per cent this month, has also approached Chinese sovereign wealth fund China Investment Corp about boosting its stake, the source said, following a $US5 billion investment late last year.

HSBC Holdings was named CNBC as another potential bidder for Morgan Stanley

:shock: Павле виж любимата си банка,даже няма и кой да я купи след като е загубила 58 процента от стойноста си :wink:
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Никъде не съм казвал коя ми е любимата банка, да не говорим, че такъв термин е повече от глупав. Просто казах, че преди години жена ми си е карала стажа там.
И за твое последно сведение , "даже" се е намерил някакъв си глупав купувач - Мицубиши Банк - най-голямата японска банка.

"On September 29, 2008, it was announced that Mitsubishi UFJ Financial Group, Japan's largest bank, will take a stake of $9 billion in Morgan Stanley equity.[7] In the midst of the October 2008 stock market crash, concerns over the completion of the Mitsubishi deal caused a dramatic fall in Morgan Stanley's stock price to levels last seen in 1994. The stock grew considerably after Mitsubishi UFJ closed the deal to buy 21% of Morgan Stanley on October 14, 2008."

Ако искаш, може да си спестиш друг път да ми обясняваш каквото и да било - ще преживея и без твоите обяснения.
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

[quote="Павел"]Никъде не съм казвал коя ми е любимата банка, да не говорим, че такъв термин е повече от глупав. Просто казах, че преди години жена ми си е карала стажа там.
И за твое последно сведение , "даже" се е намерил някакъв си глупав купувач - Мицубиши Банк - най-голямата японска банка.

"On September 29, 2008, it was announced that Mitsubishi UFJ Financial Group, Japan's largest bank, will take a stake of $9 billion in Morgan Stanley equity.[7] In the midst of the October 2008 stock market crash, concerns over the completion of the Mitsubishi deal caused a dramatic fall in Morgan Stanley's stock price to levels last seen in 1994. The stock grew considerably after Mitsubishi UFJ closed the deal to buy 21% of Morgan Stanley on October 14, 2008."
--------------------------------------------------------------------------------

Ако искаш, може да си спестиш друг път да ми обясняваш каквото и да било - ще преживея и без твоите обяснения.

----------------------------------------------------------------------------------
Е щом преживяваш,няма да ти преча :lol:
dobsan

Мнение от dobsan »

искам да се извиня за малко острия си език,нооооо......................да извинява там как му беше името перчем ли косъм ли но,кои си ти бе искаш да идеш в Канада и да вземаш 100-200 000 това не е нормално даже и във филмите го няма,хората ти казаха че половината канадци работят за 40000 К год.Гледал предаване и то за какво мегамашини даже не разбрал че това не е обява за работа,божеееееееееееееееееееееееее абе хора какво ви става,виж ти първо не си за Канада а за някво село и едно стадо овце.Съжалявам че се изразявам така но .............
smotan

Мнение от smotan »

Що сега така за селото и за овцете. Аз откак съм в Канада точно така се заформя вече канадската ми мечта. Но! Първо ще започна с кокошцици, че се гледат по-лесно. Тея овце ще ми се вземе здравето, трябва да наеа някой да ги дои.
Пък за 100 К не е невъзможно, но е по скоро изключение да се започне така. Пък и не на всеки му трябват за да си гледа спокойствието. Знаем 2 и 200!
Заключено