От началото до заминаването

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

http://www.jobbank.gc.ca/

успех с търсенето на работа!
Hrupi

Мнение от Hrupi »

ablood написа:http://www.jobbank.gc.ca/

успех с търсенето на работа!

Благодаря много!!! :wave:
Аватар
morgan

Мнение от morgan »

здравейте,
искам да питам нещо, което не ми стана много ясно: освен формулярите от сайта и приложените нот. заверени копия, трябва ли отделно да пишен cv-та на мен и мъжами, които да приложим към всички документи за Виена?
изпратени документи - 28.11.2008
Entrevue de sélection - 15.06.2009 - успешно
Медицински Грийнберг- 01.12.2009
визи - 03.02.2010
полет - 26.04.2010г ;)
Аватар
morgan

Мнение от morgan »

Здравейте отново,
за да върна темата отново в актуалност смятам да попиша малко и да си задам пак въпроса, за да знам какво точно да правим:
моля някой да ми отговори, който вече си е подал документите до Виена: трябва ли допълнително да си правим CV-та и да ги изпращаме във Виена, или са достатъчни само формулярите от официялния сайт?
Благодаря предварително :roll:
визи - 03.02.2010
полет - 26.04.2010г ;)
GGG

Мнение от GGG »

Здравей, Morgan!
Ето линкът с изисквани документи за Виена.Там фигурира под 5. ДРУГИ ДОКУМЕНТИ, че трябва да се изпрати CV.

http://bgcanada.com/portal/index.php?mo ... cle&id=104

Лично ние изпратихме автобиографиите си на френски.
Успех! :)
Аватар
morgan

Мнение от morgan »

Благодаря GGG за бързия отговор :D
И аз от там гледах, включая и официалния сайт няколко пъти го изчетох , но тази част не ми се изясни, но щом вие вече сте изпратили, значи и ние ще ги правим :idea:
объркването ми дойде и от там, че имам познати, които вече са минали интервюто и чакат за визи, при подаването си на докс във Виена, не са правили отделни CV-та и за това исках да се информирам, някой скорошен, който е подавал дали ги е правил :roll: :nenam: :aeh:
но по-добре да има някой в повече, отколкото да липсват документи :nut: :cajsi:
успех и на вас :thumbsup:
визи - 03.02.2010
полет - 26.04.2010г ;)
Betty L.

Мнение от Betty L. »

Много назад останала тази темичка.
Какво става с вас, хора? Ние засега изчакваме с изпращането на документите. Много бързо ще ни викнат за интервю, пък ще пишем 7-8 ниво, поне аз де, и имам нужда от повече време. При моята учителка има семейство, които също са писали 7-8 ниво, но са почти начинаещи като мен и бяха получили покана за тази сесия. Помолили са за отлагане, но може би ще ги викат за следващата, която вероятно е февруари. Така че аз мисля да изчакам до месец май някъде, за да няма време за юнската сесия, а евентуално за следващата есенна. Малко се поотдалечават нещата във времето, но така ще бъде по-сигурно.
Освен това драмата в моето семейство продължава. Близките ми нещо не разбират желанието ни да заминем и много страдат. Това изобщо не прави избора ни лесен. :cry:
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Bety L. февруари ли е следващата сесия?В смисъл потвърдено ли е? аз първоначално знаех за април-май 2009,после се появи някъде февруари.Ти какво знаеш?
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
Betty L.

Мнение от Betty L. »

Доколкото знам такъв е бил отговорът на тези хора, които са изпратили имейл с молба за отлагане. Явно февруари ще бъде следващата сесия, но все пак това са ми го разказвали и не мога да бъда 100 процента сигурна.
thehellgirl

Мнение от thehellgirl »

Здравейте,

Относно отлагането на интервю - тъй като аз много необмислено и набързо си пуснах документите и без да знам френски писах ниво 9 (почнах курс но ...) и явно поради многото точки които събирах (за образувание събирам максимума точки) ме извикаха на интервю 5 месеца след подаването на документите. Всъщност не получих никакво писмо, а ми званнаха по телефона да ме попитат дали ще отида защото писмата им до мен се връщали (а аз се побърквах да чакам). Тогава на Лиза и казах че бих искала да се явя на следваща дата, понеже искам да си усъвършенствам още малко езика - тя веднага ми каза че трябва да го уча преди да подам документи, но аз бързо се измъкнах като казах че уча и работя и затова ми остава по малко време за френски. Целия разговор беше на английски (там съм доста добре). След това решихме да се оженим, пратихме и документите на съпруга ми и акта за брак и ни извикаха за следваща дата... Мога да кажа че си попълвах сама всички документи, само до Виена ми помогна приятелка която знае френски идеално. Успех и дано съм била полезна ....
Живей така, сякаш на земята е рай!

25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
thehellgirl

Мнение от thehellgirl »

Сори за правописната грешка и няколкото запетаи, малко бързах ...

kalatamar

Здравейте и от нас

Мнение от kalatamar »

Ние също искаме да емигрираме в Канада.Още не сме изпратили документите до Виена, минахме online теста, не знaем френски, но мисля да се запиша аз (като водещ кандидат) към Френския културен център, и по скоро на курсовете специално за кандидат емигранти за Квебек.
Бих искала да ви попитам, документите до Виена на френски ли е по-добре да бъдат попълнени, и колко нива във френския център трябва да изкарам, за да е успешно интервюто, тъй като разбрах, че едно ниво се взема в рамките на 2 месеца?

А и още един въпрос, кога според вас е най-разумно да се подадат документите, колко горе долу се чака за дата за интервю?
thehellgirl

Re: Здравейте и от нас

Мнение от thehellgirl »

kalatamar написа:Бих искала да ви попитам, документите до Виена на френски ли е по-добре да бъдат попълнени, и колко нива във френския център трябва да изкарам, за да е успешно интервюто, тъй като разбрах, че едно ниво се взема в рамките на 2 месеца?

А и още един въпрос, кога според вас е най-разумно да се подадат документите, колко горе долу се чака за дата за интервю?
Документите е добре да са на френски, за да е успешно интервюто трябва да се представиш добре, да отговориш на всички въпроси и най-вече да ги разбереш правилно. Ако си от хората които учат бързо език можеш да се подготвиш за 4-5 месеца усилена подготовка, като се готвиш и по списъка с примерни въпроси. Имай предвид че е важна възрастта, образованието и опита. Не е само езика ...
За интервю се чака между 3 и 7-8 месеца по мои наблюдения, зависи кога пратите документи.

kalatamar

Много ви благодаря

Мнение от kalatamar »

Аз съм Магистър- инженер Биотехнолог по професия, докторант съм по Биотехнологии, от 2005, в момента съм в майчинство, гледам 6 месечния ни син. Имам и стаж по специалността.
Съпругът ми работи в сферата на компютърните технологии, предстои му дипломиране, има не завършено висше - Технически Университет-София.
На 30 сме. Мисля, че отговаряме на критериите за емигранти.В момента си търся и работа по специалността, поне горе долу по специалността, а дали може да се намери изобщо в Канада такава работа и дали зачитат нашето висше, незнам?!
Питам понеже писах и в другите теми от форума, и излязох с впечетлението, че там нашите висшисти-емигранти мият чинии или сортират боклуците на Канадците.
Така, че малко ми разбиха представата за успешна емиграция.
thehellgirl

Мнение от thehellgirl »

Ами на нас ни предстои заминаване, едва ли мога да ти дам точна представа за нещата без да съм била там.
Все пак мисля, че това което си прочела не е вярно - един интелигентен човек, без значение с висше или без не би се задоволил да мие чинии в една чужда страна. Освен това заплатите на този персонал са доста ниски, ако в БГ работиш по "висшата си специалност" може след няколко години да вземаш и повече от мияч в Канада ...
Ние и тук сме с добри доходи, не са само парите причина да емигрираме. Имам вуйчо там, живял е в Монреал около 60 год, искам да ти кажа че се надявам ако доживея неговата възраст да изглеждам така ... и съм сигурна че повечето изглеждат така ...
Въпрос на късмет и лични качества е всичко според мен, мързеливите да стоят на социални ...

Публикувай отговор